Rolat od šumskih jagoda

Nežan i aromatičan, ovaj rolat će vas osvojiti kremastim filom i specifičnim ukusom šumskih jagoda, koje nas direktnno vraćaju u detinjstvo.

30-08-2024

|

11:15

|

Autor / Izvor: Naxi media


Sastojci:


4 jajeta
100 g šećera

100 g brašna

1 kašičica praška za pecivo

1 vanilin šećer

Prstohvat soli

200 g slatkog od šumskih jagoda

200 ml slatke pavlake


Priprema:

Odvojite belanca od žumanaca. Belanca umutite sa prstohvatom soli u čvrst sneg, postepeno dodajući šećer. U drugoj posudi umutite žumanca sa vanilin šećerom. Lagano spojite obe smese, dodajući brašno i prašak za pecivo. Smesu ravnomerno rasporedite na papir za pečenje u pleh i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 10-12 minuta.


Kada je biskvit pečen, izvadite ga iz rerne i dok je još topao, pažljivo ga zarolajte zajedno sa papirom za pečenje. Ostavite ga da se ohladi u tom obliku.


Umutite slatku pavlaku u čvrst šlag. Kada se biskvit ohladi, pažljivo ga odrolajte, premažite slatkom od šumskih jagoda i zatim nanesite sloj šlaga. Ponovo zarolajte biskvit, pažljivo ga prebacite na tacnu i premažite spolja preostalim šlagom. Po želji, ukrasite dodatnim slatkim od šumskih jagoda ili svežim jagodama.


Ostavite rolat da se hladi u frižideru najmanje jedan sat pre serviranja. Secite ga na kriške i uživajte u svakoj osvežavajućoj zalogaju!


PRIJATNO!