-
Poslednjih 5 pesama
- Valentino - Idu ptice selice
- Moby Dick - Pričaj mi o ljubavi
- Parni Valjak - Kud Idemo Mi
- Tony Cetinski - Kao U Snu
- Oliver Mandić - Nije za nju
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Teleći gulaš sa paprikom
Recept za prave gurmane i ljubitelje kuvanih jela. Paprika ovom jelu daje posebnu aromu i sigurno će vam prijati u ovom periodu kada se lagano opraštamo od letnjih dana i ulazimo u jesen...
Keks od grčkog jogurta
Jednostavan biskvit koji može da bude lagana đačka užina, posluženje za goste ili dodatak uz obrok...
-
Zdravlje
Šta uzrokuje tamne podočnjake i kako ih ublažiti?
Tamni kolutovi ispod očiju (poznati i kao periorbitalna hiperpigmentacija) mogu se pojaviti iz više razloga - genetike, alergija, umora, dehidratacije i drugih faktora. Mada nisu opasni po zdravlje, mogu uticati na samopouzdanje. Postoje kućni i medicinski tretmani koji mogu pomoći u ublažavanju njihovog izgleda.
Da li je bundeva voće ili povrće i koliko je zapravo zdrava?
Večita dilema: da li je bundeva povrće? Ali ima semenke, pa znači da je voće? A da li se bundeva razlikuje od tikve ili tikvice? Dok provodite sate pripremajući pitu ili čorbu od bundeve, ovakva pitanja lako mogu da vam padnu na pamet...
-
Putovanja
Evropska prestonica sa najlepšim kruzer lukama na svetu
U poređenju desetina glavnih kruzer luka širom sveta, osiguravajuća kompanija AllClear je samo jednoj dodelila savršenih 100 poena - možete li pogoditi koja?
Jesenji šarm Pariza: Idealan period da posetite ovaj grad
Pariz je predivan u svako doba godine, ali tokom jeseni njegov šarm posebno dolazi do izražaja. Šetnje kroz zlatno lišće, miris kiše i toplih kroasana stvaraju neponovljivu atmosferu koja ovu sezonu čini nezaboravnom. Iskoristitite zato ovaj period i posetite grad koji će vas opčiniti svojom neverovatnom energijom.
-
Preporučujemo
Naučite da perete veš kao profesionalac i očuvate odeću!
Kažu da su pravila tu da bi se kršila, ali to nikako ne važi za pranje veša. Jedna pogrešna odluka može uništiti vašu omiljenu majicu ili pantalone zauvek. Kako da garderoba što duže ostane sveža i očuvana? Pratite jednostavna pravila...
Kulinarsko saveti za savršenu testeninu koji vam možda nisu poznati!
Iako se čini da je kuvanje testenine najjednostavniji kulinarski zadatak, verovatno vam se bar jednom dogodilo da bude prekuvana, bezukusna ili potpuno neukusna. Uz ovih pet proverenih saveta, takve greške možete lako da izbegnete, a samo je važno da pratite svaki korak.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.36 117.18 118.00 CHF 124.70 125.58 126.46 USD 98.64 99.34 100.03
-
Rolat od šumskih jagoda
Nežan i aromatičan, ovaj rolat će vas osvojiti kremastim filom i specifičnim ukusom šumskih jagoda, koje nas direktnno vraćaju u detinjstvo.
30-08-2024 | 11:15 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, Patrik Slezak
Sastojci:
4 jajeta
100 g šećera100 g brašna
1 kašičica praška za pecivo
1 vanilin šećer
Prstohvat soli
200 g slatkog od šumskih jagoda
200 ml slatke pavlake
Priprema:Odvojite belanca od žumanaca. Belanca umutite sa prstohvatom soli u čvrst sneg, postepeno dodajući šećer. U drugoj posudi umutite žumanca sa vanilin šećerom. Lagano spojite obe smese, dodajući brašno i prašak za pecivo. Smesu ravnomerno rasporedite na papir za pečenje u pleh i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 10-12 minuta.
Kada je biskvit pečen, izvadite ga iz rerne i dok je još topao, pažljivo ga zarolajte zajedno sa papirom za pečenje. Ostavite ga da se ohladi u tom obliku.
Umutite slatku pavlaku u čvrst šlag. Kada se biskvit ohladi, pažljivo ga odrolajte, premažite slatkom od šumskih jagoda i zatim nanesite sloj šlaga. Ponovo zarolajte biskvit, pažljivo ga prebacite na tacnu i premažite spolja preostalim šlagom. Po želji, ukrasite dodatnim slatkim od šumskih jagoda ili svežim jagodama.
Ostavite rolat da se hladi u frižideru najmanje jedan sat pre serviranja. Secite ga na kriške i uživajte u svakoj osvežavajućoj zalogaju!
PRIJATNO! -
Pročitajte i...
Teleći gulaš sa paprikom
Recept za prave gurmane i ljubitelje kuvanih jela. Paprika ovom jelu daje posebnu aromu i sigurno će vam prijati u ovom periodu kada se lagano opraštamo od letnjih dana i ulazimo u jesen...
Kako bezbedno odmrznuti hranu? Saveti koje vredi zapamtiti
Odmrzavanje namirnica deluje kao jednostavan zadatak, ali mnogi prave greške koje mogu dovesti do kvarenja hrane ili čak trovanja. Stručnjaci ističu da je najvažnije paziti na temperaturu i način na koji se odmrzavanje sprovodi, jer u suprotnom postoji rizik od bakterija poput salmonele i listerije.
Keks od grčkog jogurta
Jednostavan biskvit koji može da bude lagana đačka užina, posluženje za goste ili dodatak uz obrok...
Fenomenalna čokoladna torta
Ko još može da odoli savršenoj čokoladnoj torti koja se topi u ustima... Pripremite je na najjednostavniji način, ušuškajte se i uživajte...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: