Slušate: Dan sa Danijelom Milošević

Pesma: Valentino - Idu ptice selice

Dan sa Danijelom Milošević
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Valentino - Idu ptice selice
    2. Moby Dick - Pričaj mi o ljubavi
    3. Parni Valjak - Kud Idemo Mi
    4. Tony Cetinski - Kao U Snu
    5. Oliver Mandić - Nije za nju
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Aleksandar Dunić - Sreda - Mojih 50
    2. 16. septembar - 1 - Dodir noći
    3. 16. septembar - 2 - Dodir noći
    4. 16. septembar - 3 - Dodir noći
    5. Aleksandar Dunić - Utorak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Teleći gulaš sa paprikom Teleći gulaš sa paprikom

    Recept za prave gurmane i ljubitelje kuvanih jela. Paprika ovom jelu daje posebnu aromu i sigurno će vam prijati u ovom periodu kada se lagano opraštamo od letnjih dana i ulazimo u jesen...

    Keks od grčkog jogurta Keks od grčkog jogurta

    Jednostavan biskvit koji može da bude lagana đačka užina, posluženje za goste ili dodatak uz obrok...

  • Zdravlje
    Šta uzrokuje tamne podočnjake i kako ih ublažiti? Šta uzrokuje tamne podočnjake i kako ih ublažiti?

    Tamni kolutovi ispod očiju (poznati i kao periorbitalna hiperpigmentacija) mogu se pojaviti iz više razloga - genetike, alergija, umora, dehidratacije i drugih faktora. Mada nisu opasni po zdravlje, mogu uticati na samopouzdanje. Postoje kućni i medicinski tretmani koji mogu pomoći u ublažavanju njihovog izgleda.

    Da li je bundeva voće ili povrće i koliko je zapravo zdrava? Da li je bundeva voće ili povrće i koliko je zapravo zdrava?

    Večita dilema: da li je bundeva povrće? Ali ima semenke, pa znači da je voće? A da li se bundeva razlikuje od tikve ili tikvice? Dok provodite sate pripremajući pitu ili čorbu od bundeve, ovakva pitanja lako mogu da vam padnu na pamet...

  • Putovanja
    Evropska prestonica sa najlepšim kruzer lukama na svetu Evropska prestonica sa najlepšim kruzer lukama na svetu

    U poređenju desetina glavnih kruzer luka širom sveta, osiguravajuća kompanija AllClear je samo jednoj dodelila savršenih 100 poena - možete li pogoditi koja?

    Jesenji šarm Pariza: Idealan period da posetite ovaj grad Jesenji šarm Pariza: Idealan period da posetite ovaj grad

    Pariz je predivan u svako doba godine, ali tokom jeseni njegov šarm posebno dolazi do izražaja. Šetnje kroz zlatno lišće, miris kiše i toplih kroasana stvaraju neponovljivu atmosferu koja ovu sezonu čini nezaboravnom. Iskoristitite zato ovaj period i posetite grad koji će vas opčiniti svojom neverovatnom energijom.

  • Preporučujemo
    Naučite da perete veš kao profesionalac i očuvate odeću! Naučite da perete veš kao profesionalac i očuvate odeću!

    Kažu da su pravila tu da bi se kršila, ali to nikako ne važi za pranje veša. Jedna pogrešna odluka može uništiti vašu omiljenu majicu ili pantalone zauvek. Kako da garderoba što duže ostane sveža i očuvana? Pratite jednostavna pravila...

    Kulinarsko saveti za savršenu testeninu koji vam možda nisu poznati! Kulinarsko saveti za savršenu testeninu koji vam možda nisu poznati!

    Iako se čini da je kuvanje testenine najjednostavniji kulinarski zadatak, verovatno vam se bar jednom dogodilo da bude prekuvana, bezukusna ili potpuno neukusna. Uz ovih pet proverenih saveta, takve greške možete lako da izbegnete, a samo je važno da pratite svaki korak.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.36 117.18 118.00
    CHF 124.70 125.58 126.46
    USD 98.64 99.34 100.03
  • Povezani članci
  • Rolat od šumskih jagoda

    Nežan i aromatičan, ovaj rolat će vas osvojiti kremastim filom i specifičnim ukusom šumskih jagoda, koje nas direktnno vraćaju u detinjstvo.




    30-08-2024 | 11:15 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstock, Patrik Slezak


    Sastojci:


    4 jajeta
    100 g šećera

    100 g brašna

    1 kašičica praška za pecivo

    1 vanilin šećer

    Prstohvat soli

    200 g slatkog od šumskih jagoda

    200 ml slatke pavlake


    Priprema:

     

    Odvojite belanca od žumanaca. Belanca umutite sa prstohvatom soli u čvrst sneg, postepeno dodajući šećer. U drugoj posudi umutite žumanca sa vanilin šećerom. Lagano spojite obe smese, dodajući brašno i prašak za pecivo. Smesu ravnomerno rasporedite na papir za pečenje u pleh i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 10-12 minuta.


    Kada je biskvit pečen, izvadite ga iz rerne i dok je još topao, pažljivo ga zarolajte zajedno sa papirom za pečenje. Ostavite ga da se ohladi u tom obliku.


    Umutite slatku pavlaku u čvrst šlag. Kada se biskvit ohladi, pažljivo ga odrolajte, premažite slatkom od šumskih jagoda i zatim nanesite sloj šlaga. Ponovo zarolajte biskvit, pažljivo ga prebacite na tacnu i premažite spolja preostalim šlagom. Po želji, ukrasite dodatnim slatkim od šumskih jagoda ili svežim jagodama.


    Ostavite rolat da se hladi u frižideru najmanje jedan sat pre serviranja. Secite ga na kriške i uživajte u svakoj osvežavajućoj zalogaju!


    PRIJATNO!

  • Pročitajte i...
    Teleći gulaš sa paprikom Teleći gulaš sa paprikom

    Recept za prave gurmane i ljubitelje kuvanih jela. Paprika ovom jelu daje posebnu aromu i sigurno će vam prijati u ovom periodu kada se lagano opraštamo od letnjih dana i ulazimo u jesen...

    Kako bezbedno odmrznuti hranu? Saveti koje vredi zapamtiti Kako bezbedno odmrznuti hranu? Saveti koje vredi zapamtiti

    Odmrzavanje namirnica deluje kao jednostavan zadatak, ali mnogi prave greške koje mogu dovesti do kvarenja hrane ili čak trovanja. Stručnjaci ističu da je najvažnije paziti na temperaturu i način na koji se odmrzavanje sprovodi, jer u suprotnom postoji rizik od bakterija poput salmonele i listerije.

    Keks od grčkog jogurta Keks od grčkog jogurta

    Jednostavan biskvit koji može da bude lagana đačka užina, posluženje za goste ili dodatak uz obrok...

    Fenomenalna čokoladna torta Fenomenalna čokoladna torta

    Ko još može da odoli savršenoj čokoladnoj torti koja se topi u ustima... Pripremite je na najjednostavniji način, ušuškajte se i uživajte...

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: