Rolat od šumskih jagoda
Nežan i aromatičan, ovaj rolat će vas osvojiti kremastim filom i specifičnim ukusom šumskih jagoda, koje nas direktnno vraćaju u detinjstvo.
30-08-2024
|11:15
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
4 jajeta
100 g šećera
100 g brašna
1 kašičica praška za pecivo
1 vanilin šećer
Prstohvat soli
200 g slatkog od šumskih jagoda
200 ml slatke pavlake
Priprema:
Odvojite belanca od žumanaca. Belanca umutite sa prstohvatom soli u čvrst sneg, postepeno dodajući šećer. U drugoj posudi umutite žumanca sa vanilin šećerom. Lagano spojite obe smese, dodajući brašno i prašak za pecivo. Smesu ravnomerno rasporedite na papir za pečenje u pleh i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 10-12 minuta.
Kada je biskvit pečen, izvadite ga iz rerne i dok je još topao, pažljivo ga zarolajte zajedno sa papirom za pečenje. Ostavite ga da se ohladi u tom obliku.
Umutite slatku pavlaku u čvrst šlag. Kada se biskvit ohladi, pažljivo ga odrolajte, premažite slatkom od šumskih jagoda i zatim nanesite sloj šlaga. Ponovo zarolajte biskvit, pažljivo ga prebacite na tacnu i premažite spolja preostalim šlagom. Po želji, ukrasite dodatnim slatkim od šumskih jagoda ili svežim jagodama.
Ostavite rolat da se hladi u frižideru najmanje jedan sat pre serviranja. Secite ga na kriške i uživajte u svakoj osvežavajućoj zalogaju!
PRIJATNO!