-
Poslednjih 5 pesama
- Sergej Ćetković - Nazovi me
- Gibonni - Ispod moga pramca
- Zabranjeno Pušenje - Zenica blues
- Kiki Lesendrić - Te noci smo se potukli zbog nje
- Djavoli - Dolazi ljubav
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
-
Zdravlje
Oralna higijena preduslov za zdrave zube i desni
Adekvatna oralna nega od velikog je značaja za očuvanje zdravih zuba i desni.
Opuštajuće vežbe istezanja
Vežbe istezanja preporučljivo je raditi na dnevnom nivou. Bilo da ste jutarnji ili večernji tip, odvojite 20-ak minuta dnevno i opustite telo laganim vežbama istezanja.
-
Putovanja
Budimpešta: Grad za uživanje u zimskoj atmosferi
Budimpešta, glavni grad Mađarske, ubraja se među najposećenije destinacije domaćih turista, usled blizine i sjajnog ugođaja koji ova evropska metropola nudi. Ona je posebno magična tokom zime i prazničnog perioda, te predstavlja vikend destinaciju vrednu posete.
Kapri: Mesto za odmor iz bajke
Kapri je ostrvo u Napuljskom zalivu, koje važi za mondensko letovalište, te predstavlja destinaciju koja privlači turiste iz celog sveta.
-
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.50 117.32 118.14 CHF 117.75 118.58 119.41 USD 108.54 109.31 110.07
-
Rolat od jagoda
Jagode polako pristižu na domaće pijace. Pravo je vreme da se počastite nekim desertom napravljenim od ovog voća.
16-05-2019 | 15:40 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock- san_ta
Sastojci:
Za koru:
- 4 jaja
- 4 kašike šećera
- 4 kašike brašna
Za fil:
- 300 ml mleka
- 3 kašike gustina
- 4 kašike šećera u prahu
- 100 g margarina
- 150 g jagoda
- 100 gr bele čokolade
- 50 gr pečenog bademaPriprema: Za koru umutiti belanca u čvrst sneg uz postepeno dodavanje šećera. Dodavati jedan po jedno žumance uz neprestano mućenje, a potom i brašno. Smesu ravnomerno naneti u pleh za pečenje obložen papirom za pečenje. Peći na 180 C oko 15-ak minuta. Kada se ispeče, izvaditi i ostaviti da se ohladi. Razmutiti gustin sa malo hladnog mleka, a ostatak mleka staviti da provri, pa dodati razmućen gustin i mešati dok se fil ne zgusne. Ostaviti fil da se ohladi. Posebno umutiti margarin i šećer u prahu, dodati prohlađenom filu i umutiti. Namazati koru polovinom fila, rasporediti isečene jagode, sve uviti u rolat. Otopiti belu čokoladu i premeazati rolat i narendati listiće badema.
-
Pročitajte i...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: