Slušate: Noć uz Naxi

Pesma: Petar Grašo - Kada krenu vlakovi

Noć uz Naxi
Naxi Radio
  • Povezani članci
  • Rolat od jagoda

    Jagode polako pristižu na domaće pijace. Pravo je vreme da se počastite nekim desertom napravljenim od ovog voća.




    16-05-2019 | 15:40 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstock- san_ta

     

    Sastojci:


    Za koru:
    - 4 jaja
    - 4 kašike šećera
    - 4 kašike brašna
    Za fil:
    - 300 ml mleka
    - 3 kašike gustina
    - 4 kašike šećera u prahu
    - 100 g margarina
    - 150 g jagoda
    - 100 gr bele čokolade
    - 50 gr pečenog badema

     

    Priprema: Za koru umutiti belanca u čvrst sneg uz postepeno dodavanje šećera. Dodavati jedan po jedno žumance uz neprestano mućenje, a potom i brašno. Smesu ravnomerno naneti u pleh za pečenje obložen papirom za pečenje. Peći na 180 C oko 15-ak minuta. Kada se ispeče, izvaditi i ostaviti da se ohladi. Razmutiti gustin sa malo hladnog mleka, a ostatak mleka staviti da provri, pa dodati razmućen gustin i mešati dok se fil ne zgusne. Ostaviti fil da se ohladi. Posebno umutiti margarin i šećer u prahu, dodati prohlađenom filu i umutiti. Namazati koru polovinom fila, rasporediti isečene jagode, sve uviti u rolat. Otopiti belu čokoladu i premeazati rolat i narendati listiće badema.

  • Pročitajte i...
    Mekani rolat sa kupinama

    Lagan rolat koji se topi u ustima... Jednostavan je za pripremu, a kupine mu daju osvežavajuću, blago kiselkastu notu koja savršeno ide uz šećer u prahu.

    Mafini Fantastični lešnik mafini!

    Ljubiteljima mafina posebno će se dopasti fantastična kombinacija lešnika i čokalade. Ako imate dovoljno vremena probajte da pripremite ovaj slatkiš već danas.

    Kolač od maka i jabuka Kolač sa makom i jabukama

    Sočne i brze kocke sa makom i jabukama s jednostavnim i svima lako dostupnim sastojcima će vas oduševiti.

    Fantastične badem kuglice Fantastične badem kuglice

    Ako volite slatkiše, ali želite da uvedete zdravije navike u ishranu, odlučite se za prirodne, sirove i jednostavne deserte. Oni su jednako ukusni kao industrijski slatkiši, ali bez viška šećera.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: