Slušate: Dan sa Danijelom Milošević

Pesma: Merlin - Ja potpuno trijezan umirem

Dan sa Danijelom Milošević
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Merlin - Ja potpuno trijezan umirem
    2. Zana - Jabuke i vino
    3. Severina - Grad bez ljudi
    4. Neki To Vole Vruće - California
    5. Milan Bujakovic - Storia
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Nađa Dulić - Utorak - Mojih 50
    2. 28. april - 1 - Dodir noći
    3. 28. april - 2 - Dodir noći
    4. 28. april - 3 - Dodir noći
    5. Nađa Dulić - Ponedeljak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Krompir sa slaninom i belim lukom Krompir sa slaninom i belim lukom

    Pripremite danas zapečeni mladi krompir sa belim lukom i slaninom. Ovo je pravo prolećno jelo koje će uz zelenu salatu i mladi luk biti još ukusnije, a mnoge će vratiti u detinjstvo.

    Pasta sa lososom Pasta sa lososom

    Ovo je pasta koja će vas oduševiti i probuditi sva vaša čula. Uživajte u ovom jednostavnom obroku uz čašu hladne limunade ili kvalitetnog belog vina...

  • Zdravlje
    Devet napitaka koje treba da izbegavate ako vodite računa o zdravlju Devet napitaka koje treba da izbegavate ako vodite računa o zdravlju

    Neka pića koji mnogi od nas svakodnevno kozumiraju predstavljaju rizik za zdravlje. Možda smatramo da su neka zdravija i bolja opcija od gaziranih pića, ali neki podaci govore suprotno.

    Šta tvrdi nauka: Da li je kolagen zaista najmoćniji suplement? Šta tvrdi nauka: Da li je kolagen zaista najmoćniji suplement?

    Poslednjih godina kolagen koristi sve veći broj ljudi, a njegovoj popularnosti dodatno doprinose poznate ličnosti i influenseri, svakodnevno promovišući ideju o njegovom čudotvornom dejstvu na nokte, kožu i kosu.

  • Putovanja
    Najdinamičniji gradovi sveta: London opet na vrhu, a evo ko ga prati! Najdinamičniji gradovi sveta: London opet na vrhu, a evo ko ga prati!

    Redakcija magazina Time Out donosi pregled najuspešnijih urbanih sredina na osnovu opsežnog istraživanja IESE Cities in Motion indeksa.

    Ova udaljena italijanska regija biće domaćin „najčarobnije žurke na svetu“ ove godine Ova udaljena italijanska regija biće domaćin „najčarobnije žurke na svetu“ ove godine

    Detour Discotheque je do sada organizovao spektakularne žurke na vrhovima planina i udaljenim ostrvima, a sada stiže u Apuliju!

  • Preporučujemo
    Koje su to najčešće greške koje pravimo kad peremo veš u veš mašini? Koje su to najčešće greške koje pravimo kad peremo veš u veš mašini?

    Iako pranje veša deluje kao rutinska aktivnost, mnogi od nas prave uobičajene greške koje utiču na miris, dugotrajnost i izgled odeće. Jedna od najčešćih zabluda ogleda se u korišćenju previše omekšivača ili deterdženta, kao i u pogrešnom izboru temperature pranja.

    Pet biljaka za prelepo prolećno dvorište bez mnogo održavanja Pet biljaka za prelepo prolećno dvorište bez mnogo održavanja

    Proleće je pravo vreme da udahnete novi život svom dvorištu – bilo da raspolažete prostranim vrtom ili malim zelenim kutkom. Sadnja biljaka koje ne zahtevaju previše nege odličan je način da oplemenite prostor bez dodatnog opterećenja. Donosimo vam pet idealnih biljaka koje će uneti boju, miris i eleganciju u vaše dvorište, a pritom ne traže mnogo pažnje.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.37 117.19 118.01
    CHF 124.22 125.10 125.97
    USD 102.31 103.04 103.76
  • Povezani članci
  • Rižoto sa pečurkama

    Odličan i lagan obrok koji uvek prija. Idealna jer opcija za zdraviji ručak ili večeru, a ako baš vodite računa o zdravlju i težini samo izbacite sir...




    31-03-2025 | 11:14 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstock, FSerega

     

    Sastojci:

     

    200 g  pirinča 

    300 g mešanih pečuraka (šampinjoni, bukovače, vrganji ili po izboru)

    1 mali luk

    2 čena belog luka

    100ml belog vina

    1,2l pilećeg ili povrtnog bujona

    50g maslaca

    50g rendanog parmezana

    2 kašike maslinovog ulja

    So i biber po ukusu

    Svež peršun za dekoraciju (opciono)


    Priprema:


    Očistite i isecite pečurke na tanke listiće. U velikoj tiganju zagrejte 1 kašiku maslinovog ulja i polovinu maslaca. Dodajte pečurke i pržite ih dok ne dobiju zlatno smeđu boju, oko 5-7 minuta. Izvadite ih iz tiganja i ostavite sa strane.

     

    U velikoj šerpi zagrejte preostalu kašiku maslinovog ulja. Dodajte sitno seckani luk i pržite dok ne postane staklast, oko 5 minuta. Dodajte sitno seckani beli luk i pržite još minut. Dodajte pirinač i pržite ga 2-3 minuta dok ne postane proziran sa blago zlatnim ivicama. Sipajte belo vino i mešajte dok vino ne ispari.

     

    Postepeno dodajte bujon, po jednu kutlaču odjednom, stalno mešajući. Dodajte sledeću kutlaču bujona tek kada pirinač upije prethodnu. Ovaj proces traje oko 18-20 minuta, dok pirinač ne postane al dente, odnosno mekan sa blagom čvrstinom u sredini. Kada je pirinač kuvan, sklonite šerpu sa vatre. Dodajte preostali maslac, rendani parmezan i pečurke koje ste prethodno ispržili. Dobro promešajte dok se svi sastojci ne sjedine i rižoto postane kremast. Posolite i pobiberite po ukusu.


    PRIJATNO!

  • Pročitajte i...
    Krompir Krompir sa slaninom i belim lukom

    Pripremite danas zapečeni mladi krompir sa belim lukom i slaninom. Ovo je pravo prolećno jelo koje će uz zelenu salatu i mladi luk biti još ukusnije, a mnoge će vratiti u detinjstvo.

    Salata sa junetinom i cveklom Salata sa junetinom i cveklom

    Lagano, zdravo i ukusno – ova salata kombinuje svežinu, pun ukus junetine i blagu slatkoću cvekle u jednom izbalansiranom jelu.

    Aromatični rižoto sa škampima Aromatični rižoto sa škampima

    Ovaj prefinjeni rižoto svojim bogatim ukusom dočaraće vam miris mora i probuditi osećaj letnjeg odmora.

    Piletina u pivu Pečena piletina u pivu

    Fantastična ideja za ručak...

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: