-
Poslednjih 5 pesama
- Merlin - Ja potpuno trijezan umirem
- Zana - Jabuke i vino
- Severina - Grad bez ljudi
- Neki To Vole Vruće - California
- Milan Bujakovic - Storia
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Krompir sa slaninom i belim lukom
Pripremite danas zapečeni mladi krompir sa belim lukom i slaninom. Ovo je pravo prolećno jelo koje će uz zelenu salatu i mladi luk biti još ukusnije, a mnoge će vratiti u detinjstvo.
Pasta sa lososom
Ovo je pasta koja će vas oduševiti i probuditi sva vaša čula. Uživajte u ovom jednostavnom obroku uz čašu hladne limunade ili kvalitetnog belog vina...
-
Zdravlje
Devet napitaka koje treba da izbegavate ako vodite računa o zdravlju
Neka pića koji mnogi od nas svakodnevno kozumiraju predstavljaju rizik za zdravlje. Možda smatramo da su neka zdravija i bolja opcija od gaziranih pića, ali neki podaci govore suprotno.
Šta tvrdi nauka: Da li je kolagen zaista najmoćniji suplement?
Poslednjih godina kolagen koristi sve veći broj ljudi, a njegovoj popularnosti dodatno doprinose poznate ličnosti i influenseri, svakodnevno promovišući ideju o njegovom čudotvornom dejstvu na nokte, kožu i kosu.
-
Putovanja
Najdinamičniji gradovi sveta: London opet na vrhu, a evo ko ga prati!
Redakcija magazina Time Out donosi pregled najuspešnijih urbanih sredina na osnovu opsežnog istraživanja IESE Cities in Motion indeksa.
Ova udaljena italijanska regija biće domaćin „najčarobnije žurke na svetu“ ove godine
Detour Discotheque je do sada organizovao spektakularne žurke na vrhovima planina i udaljenim ostrvima, a sada stiže u Apuliju!
-
Preporučujemo
Koje su to najčešće greške koje pravimo kad peremo veš u veš mašini?
Iako pranje veša deluje kao rutinska aktivnost, mnogi od nas prave uobičajene greške koje utiču na miris, dugotrajnost i izgled odeće. Jedna od najčešćih zabluda ogleda se u korišćenju previše omekšivača ili deterdženta, kao i u pogrešnom izboru temperature pranja.
Pet biljaka za prelepo prolećno dvorište bez mnogo održavanja
Proleće je pravo vreme da udahnete novi život svom dvorištu – bilo da raspolažete prostranim vrtom ili malim zelenim kutkom. Sadnja biljaka koje ne zahtevaju previše nege odličan je način da oplemenite prostor bez dodatnog opterećenja. Donosimo vam pet idealnih biljaka koje će uneti boju, miris i eleganciju u vaše dvorište, a pritom ne traže mnogo pažnje.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.37 117.19 118.01 CHF 124.22 125.10 125.97 USD 102.31 103.04 103.76
-
Rižoto sa pečurkama
Odličan i lagan obrok koji uvek prija. Idealna jer opcija za zdraviji ručak ili večeru, a ako baš vodite računa o zdravlju i težini samo izbacite sir...
31-03-2025 | 11:14 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, FSerega
Sastojci:
200 g pirinča
300 g mešanih pečuraka (šampinjoni, bukovače, vrganji ili po izboru)
1 mali luk
2 čena belog luka
100ml belog vina
1,2l pilećeg ili povrtnog bujona
50g maslaca
50g rendanog parmezana
2 kašike maslinovog ulja
So i biber po ukusu
Svež peršun za dekoraciju (opciono)
Priprema:
Očistite i isecite pečurke na tanke listiće. U velikoj tiganju zagrejte 1 kašiku maslinovog ulja i polovinu maslaca. Dodajte pečurke i pržite ih dok ne dobiju zlatno smeđu boju, oko 5-7 minuta. Izvadite ih iz tiganja i ostavite sa strane.U velikoj šerpi zagrejte preostalu kašiku maslinovog ulja. Dodajte sitno seckani luk i pržite dok ne postane staklast, oko 5 minuta. Dodajte sitno seckani beli luk i pržite još minut. Dodajte pirinač i pržite ga 2-3 minuta dok ne postane proziran sa blago zlatnim ivicama. Sipajte belo vino i mešajte dok vino ne ispari.
Postepeno dodajte bujon, po jednu kutlaču odjednom, stalno mešajući. Dodajte sledeću kutlaču bujona tek kada pirinač upije prethodnu. Ovaj proces traje oko 18-20 minuta, dok pirinač ne postane al dente, odnosno mekan sa blagom čvrstinom u sredini. Kada je pirinač kuvan, sklonite šerpu sa vatre. Dodajte preostali maslac, rendani parmezan i pečurke koje ste prethodno ispržili. Dobro promešajte dok se svi sastojci ne sjedine i rižoto postane kremast. Posolite i pobiberite po ukusu.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...
Krompir sa slaninom i belim lukom
Pripremite danas zapečeni mladi krompir sa belim lukom i slaninom. Ovo je pravo prolećno jelo koje će uz zelenu salatu i mladi luk biti još ukusnije, a mnoge će vratiti u detinjstvo.
Salata sa junetinom i cveklom
Lagano, zdravo i ukusno – ova salata kombinuje svežinu, pun ukus junetine i blagu slatkoću cvekle u jednom izbalansiranom jelu.
Aromatični rižoto sa škampima
Ovaj prefinjeni rižoto svojim bogatim ukusom dočaraće vam miris mora i probuditi osećaj letnjeg odmora.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: