Riblje pljeskavice sa povrćem

Isprobajte ove sjajne riblje pljeskavice, imajući u vidu da se baš pripremaju baš brzo i lako i da su idealno rešenje ako želite da pojedete nešto zdravo. Ove riblje pljeskavice obožavaju i deca, pa im možete uvek ponuditi kao opciju za užinu...

27-11-2024

|

13:48

|

Autor / Izvor: Naxi media


Sastojci:

500 g fileta bele ribe (oslić, som, bakalar ili druga po izboru)

1 šargarepa, sitno rendana

1 tikvica, sitno rendana

1 manji crni luk, sitno iseckan

2 čena belog luka, sitno iseckana

1 jaje

3 kašike prezli

So i biber po ukusu

Kašika peršuna, sitno iseckanog

Maslinovo ulje za prženje


Priprema:

Filete ribe skuvajte na pari ili u vodi dok ne omekšaju, zatim ih usitnite viljuškom. U veću posudu stavite usitnjenu ribu, šargarepu, tikvicu, crni i beli luk. Dodajte jaje, prezle, so, biber i peršun. Sve dobro promešajte dok se smesa ne sjedini. Oblikujte pljeskavice i pržite ih u zagrejanom maslinovom ulju, dok ne postanu zlatno-smeđe i hrskave s obe strane. Poslužite toplo, uz salatu ili prilog po izboru.

PRIJATNO!