Riblje pljeskavice sa povrćem
Isprobajte ove sjajne riblje pljeskavice, imajući u vidu da se baš pripremaju baš brzo i lako i da su idealno rešenje ako želite da pojedete nešto zdravo. Ove riblje pljeskavice obožavaju i deca, pa im možete uvek ponuditi kao opciju za užinu...
27-11-2024
|13:48
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
500 g fileta bele ribe (oslić, som, bakalar ili druga po izboru)
1 šargarepa, sitno rendana
1 tikvica, sitno rendana
1 manji crni luk, sitno iseckan
2 čena belog luka, sitno iseckana
1 jaje
3 kašike prezli
So i biber po ukusu
Kašika peršuna, sitno iseckanog
Maslinovo ulje za prženje
Priprema:
Filete ribe skuvajte na pari ili u vodi dok ne omekšaju, zatim ih usitnite viljuškom. U veću posudu stavite usitnjenu ribu, šargarepu, tikvicu, crni i beli luk. Dodajte jaje, prezle, so, biber i peršun. Sve dobro promešajte dok se smesa ne sjedini. Oblikujte pljeskavice i pržite ih u zagrejanom maslinovom ulju, dok ne postanu zlatno-smeđe i hrskave s obe strane. Poslužite toplo, uz salatu ili prilog po izboru.
PRIJATNO!