Riblja čorba koja se brzo priprema

Iako važi pravilo da riblja čorba treba dugo da se priprema kako bi bila ukusna, ovaj „brzinski“ recept će sigurno nadmašiti vaša očekivanja.

03-01-2024

|

10:23

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

250 g šarana (najbolje šnicle)

200 g fileta oslića

300 g fileta soma ili smuđa

Dve šargarepe

Celer

Dve glavice crvenog luka

Brašno, aleva paprika

So, biber, bosiljak

Pasirani paradajz

Lovorov list

Suvi začin

Ulje (najbolje maslinovo)

Priprema:

Kuvati ribu u jednoj šerpi, a u drugoj dinstati na malo više ulja luk, sitno seckanu šargarepu i celer. Nakon pola sata ribu odvojiti od kostiju, pa usitniti i dodati u šerpu u kojoj se dinstalo povrće. Potrebno je naliti i vodu u kojoj se kuvala riba. Dodati sve začine i pasirani paradajz, pa kuvati još 30 minuta. Po želji napraviti blagu zapršku sa malo brašna i aleve paprike i ostaviti da se kuva još tri minuta.


PRIJATNO!