
Riblja čorba koja se brzo priprema
Iako važi pravilo da riblja čorba treba dugo da se priprema kako bi bila ukusna, ovaj „brzinski“ recept će sigurno nadmašiti vaša očekivanja.
03-01-2024
|10:23
|Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:
250 g šarana (najbolje šnicle)
200 g fileta oslića
300 g fileta soma ili smuđa
Dve šargarepe
Celer
Dve glavice crvenog luka
Brašno, aleva paprika
So, biber, bosiljak
Pasirani paradajz
Lovorov list
Suvi začin
Ulje (najbolje maslinovo)
Priprema:
Kuvati ribu u jednoj šerpi, a u drugoj dinstati na malo više ulja luk, sitno seckanu šargarepu i celer. Nakon pola sata ribu odvojiti od kostiju, pa usitniti i dodati u šerpu u kojoj se dinstalo povrće. Potrebno je naliti i vodu u kojoj se kuvala riba. Dodati sve začine i pasirani paradajz, pa kuvati još 30 minuta. Po želji napraviti blagu zapršku sa malo brašna i aleve paprike i ostaviti da se kuva još tri minuta.
PRIJATNO!