-
Poslednjih 5 pesama
- Oliver Dragojević - Moj Lipi Andjele
- Riblja čorba - Evo ti za taksi
- Gibonni - Ispod moga pramca
- Tose I Antonija - Volim Osmjeh Tvoj
- Merlin - Godinama
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoPečeni spanać sa sirom i orasima
Ako niste ljubitelj standardne pripreme ovog jela obavezno isprobajte ovaj recept.
-
ZdravljeSve što treba da znate o nedostatku kalcijuma: Simptomi, uzroci i lečenje
Hipokalcemija, odnosno nizak nivo kalcijuma u krvi, može izazvati simptome nedostatka kalcijuma kao što su bolovi u mišićima i umor. Da bi se povećali nivoi kalcijuma, lekar može da preporuči konzumiranje više namirnica bogatih kalcijumom ili uzimanje suplemenata.
Pripremite mikrobiom za najlakši gubitak kilogramaNaša telesna težina ne zavisi samo od genetike i metabolizma – ključnu ulogu igraju i bakterije u crevima. Evo kako možete hraniti svoj mikrobiom na način koji podstiče mršavljenje.
-
PutovanjaDva evropska grada konačno će biti povezana direktnim vozom!
Nakon dvogodišnjeg čekanja, Pariz i Milano će ponovo biti povezani direktnom linijom od 1. aprila.
Rotorua – grad nestvarne lepote, jedinstvenog pejzaža i čudnog mirisa!Iako ovaj grad doslovno miriše na trula jaja, on je ujedno i jedno od najlepših mesta na svetu. Rotorua, smeštena u srcu Severnog ostrva Novog Zelanda, izgleda gotovo nestvarno
-
PreporučujemoSaveti profesionalca: Kako očistiti kupatilo bez izbeljivača?
Iako mnogi koriste izbeljivač za čišćenje kupatila, posebno WC šolje, ekspertkinja iz kompanije The Big Clean Co. tvrdi da on više šteti nego što koristi i da bi trebalo posegnuti za njim samo u krajnjoj nuždi.
Ne bacajte kesice čaja: Pametni trikovi za ponovnu upotrebu!Umesto da iskorišćene kese čaja odmah bacite, možete ih iskoristiti na praktične i iznenađujuće načine. Bilo da želite da omekšate meso, osvežite prostor ili pronađete prirodnu alternativu za čišćenje, čajne kese mogu biti korisne u domaćinstvu. Sledeći put kada uživate u omiljenom čaju, isprobajte ove trikove i maksimalno iskoristite svaku kesicu!
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.31 117.13 117.95 CHF 123.25 124.11 124.98 USD 111.73 112.51 113.30
-
Rešite se kamenca u ketleru prirodnim sastojcima
Aparat za vodu olakšava vam pripremu toplih napitaka poput čaja i kafe, ali česta upotreba dovodi do stvaranja kamenca koji može da smanji njegovu efikasnost. Srećom, postoje jednostavni načini za čišćenje uz upotrebu prirodnih sastojaka poput limunove kore ili sirćeta.
30-12-2024 | 11:59 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, Miriristic
Čišćenje limunovom korom
Limunova kora sadrži prirodne kiseline koje razgrađuju kamenac:Stavite koru jednog limuna u aparat i dodajte vodu do polovine. Uključite aparat i sačekajte da voda proključa. Kada se ohladi, izlijte vodu i isperite aparat.
Sirće kao alternativaAko nemate limun, možete koristiti alkoholno, jabukovo ili vinsko sirće:
Sipajte malo sirćeta u aparat i dodajte vodu preko kamenca. Ostavite da stoji 15 minuta ili duže za tvrdokornije naslage. Temeljno isperite čistom vodom.
-
Pročitajte i...Saveti za čišćenje ketlera uz pomoć sastojka koji svi imamo!
Ako imate ketler u svojoj kući sigurno ste svesni koliko je ovaj uređaj koristan. Međutim, ako ga redovno koristite sigurno znate koliko se naslage kamenca brzo napune u ketleru. Zato je redovno čišćenje jako bitno jer kamenac može da utiče na efikasnost samog uređaja i na vek trajanja.
Borba protiv neprijatnih mirisa u kući: Sirće kao vaše tajno oružjeUklanjanje upornih ustajalih mirisa u kući može da bude pravi izazov, ali sirće može da pomogne dosta u ovoj borbi. Često je teško rešiti se mirisa u starijim prostorijama koje nisu renovirane dugi niz godina, ali sirće može da bude efikasno sredstvo.
Neke predmete u kući nikada ne bi trebalo da čistite sirćetomSirće je svakako dodatak za salate, ali je mnogim domaćicama omiljeno univerzalno sredstvo za čišćenje. Iako je prirodno i efikasno, treba imati na umu da nije baš adekvatno za sve predmete.
Kad perete veš obavezno koristite i sirćeAlkoholno sirće je povoljan proizvod, a dobro je znati da možemo da koristimo na različite načine, ne samo kao preliv za salate...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: