Recept za punjeni paradajz

Fantastičan obrok koji možete da pripremate tokom celog leta, pa sve do poznih jesenjih dana.

21-06-2024

|

11:10

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

6 velikih paradajza

200g mlevenog mesa

1 glavica crnog luka

2 čena belog luka

1 šolja kuvanog pirinča

1 kašika paradajz pirea

1 kašika maslinovog ulja

So, biber, začini po ukusu

Rendani sir (po želji)

Priprema:

Zagrejte rernu na 180°C. Izdubite paradajz i sačuvajte unutrašnjost. Na maslinovom ulju propržite seckani crni i beli luk dok ne omekšaju. Dodajte mleveno meso i pržite dok ne porumeni. Dodajte paradajz pire, unutrašnjost paradajza, kuvani pirinač, so, biber i začine po ukusu. Kuvajte nekoliko minuta dok se sve ne sjedini. Napunite izdubljeni paradajz smesom, stavite u pleh i pospite rendanim sirom. Pecite u rerni oko 20-25 minuta, dok paradajz ne omekša, a sir se lepo otopi i porumeni.

PRIJATNO!