Recept za punjeni paradajz
Fantastičan obrok koji možete da pripremate tokom celog leta, pa sve do poznih jesenjih dana.
21-06-2024
|11:10
|Autor / Izvor: Naxi media
                                                            Sastojci:
6 velikih paradajza
200g mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 šolja kuvanog pirinča
1 kašika paradajz pirea
1 kašika maslinovog ulja
So, biber, začini po ukusu
Rendani sir (po želji)
    
                                                                                                                                                                            
                                                                                
                                                                                
                                                                            
Priprema:
Zagrejte rernu na 180°C. Izdubite paradajz i sačuvajte unutrašnjost. Na maslinovom ulju propržite seckani crni i beli luk dok ne omekšaju. Dodajte mleveno meso i pržite dok ne porumeni. Dodajte paradajz pire, unutrašnjost paradajza, kuvani pirinač, so, biber i začine po ukusu. Kuvajte nekoliko minuta dok se sve ne sjedini. Napunite izdubljeni paradajz smesom, stavite u pleh i pospite rendanim sirom. Pecite u rerni oko 20-25 minuta, dok paradajz ne omekša, a sir se lepo otopi i porumeni.
PRIJATNO!