-
Poslednjih 5 pesama
- Crvena jabuka - Nek te on ljubi
- Tony Cetinski - Kao U Snu
- Riblja čorba - Dobro jutro
- U Škripcu - O Je
- Rogati & Boris Rezak - Pozelim Ti Srecu
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Najsočnija pita od bundeve
Miris tradicije i miris detinjstva, a sve to u jednostavnom receptu za našu pitu od bundeve... Možemo li uopšte da zamislimo jesen bez ovog sjajnog deserta?
Vitaminska salata sa narom
Hrskavi crveni kupus, sočni krastavci, slatke šargarepe i cvekla u kombinaciji sa malo voća i zanimljivim dresingom čine je savršenim obrokom ili prilogom.
-
Zdravlje
Kako brzo, bezbedno i na prirodan način sniziti krvni pritisak?
Visok krvni pritisak, poznat i kao hipertenzija, nastaje kada je potrebna prevelika sila da bi krv prošla kroz arterije, što dodatno opterećuje srce. Više od 1,2 milijarde odraslih širom sveta ima visok pritisak, a gotovo polovina njih i ne zna za to.
Namirnice koje verovatno nisu dobre za zdravlje mozga
Ishrana je jedan od najvažnijih faktora koji dugoročno oblikuju kako naše telo i mozak funkcionišu. Neke namirnice obezbeđuju stabilnu energiju, štite neurone i podržavaju pamćenje. Druge, međutim, mogu imati suprotan efekat, podizati nivo šećera u krvi, izazivati upale i remetiti san. Vremenom, te posledice mogu da oslabe koncentraciju, pamćenje i kognitivne sposobnosti.
-
Putovanja
Helsinki ponovo proglašen za najodrživiju destinaciju na svetu
Po drugi put zaredom, finska prestonica zauzela je prvo mesto na Global Destination Sustainability (GDS) indeksu - rang listi koja svake godine meri održivost turističkih destinacija širom sveta.
Gde videti Severnu svetlost 2026. godine? Najlepše destinacije za čarobno iskustvo
Aurora Borealis, poznata kao Severna svetlost, za mnoge je jedno od najlepših i najređih iskustava u životu. Ove godine svetleći zavese bile su vidljive čak i u južnoj Engleskoj, ali uobičajeno ih možete posmatrati samo u hladnim, severnim krajevima sveta.
-
Preporučujemo
Ako vaš veš nakon pranja ima neprijatan miris isprobajte ove trikove!
Ako primetite da vaš veš ima neprijatan, pa čak i gori miris nego pre pranja, to je znak da vašoj mašini za pranje veša treba dubinsko čišćenje.
Održavanje dušeka: Koliko često treba da ih usisavamo?
Verovatno redovno usisavate podove i nameštaj, ali postoji jedan deo doma koji mnogi često zanemaruju - dušek. Iako na prvi pogled deluje čist, on može biti pravo leglo prašine, alergena i grinja, što može negativno uticati na kvalitet vazduha i vaš san. Zato je važno da ga redovno održavate i usisavate, kako biste smanjili nakupljanje nečistoća i poboljšali higijenu spavaće sobe.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.34 117.16 117.98 CHF 124.40 125.27 126.15 USD 99.14 99.84 100.53
-
Recept dana: Ćufte sa paradajzom
Tradicionalni ručak koji retko ko ne voli. Pripremite najmekanije ćufte i uživajte u savršenom ukusu.
06-03-2024 | 11:45 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, Katyamaxymenko
Sastojci:
500 g mlevenog mesa (meso po izboru, govedina, svinjetina, mešavina)
1 šolja prezli
1 jaje
1 crni luk, sitno seckan
2 čena belog luka, sitno seckana
2 kašičice soli
1 kašičica bibera
1 kašičica origana
1/2 šolje sveže seckanog peršuna
2 šolje paradajz sosa
1 šolja paradajza, iseckanog na kockice
2 kašike maslinovog ulja
1 kašika šećera (opciono, za ublažavanje kiselosti paradajza)
Prstohvat crvene paprike (opciono, za dodatnu pikantnost)
Maslinovo ulje za prženjePriprema:
U velikoj posudi, pomešajte mleveno meso, prezle, jaje, crni luk, beli luk, so, biber, origano i seckani peršun. Dobro promešajte sve sastojke dok ne dobijete homogenu smesu. Vlažnim rukama oblikujte male loptice od smese mesa i stavljajte ih na stranu. U velikoj tiganju, zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Pržite ćufte s obe strane dok ne dobiju zlatno smeđu boju. Izvadite ih iz tiganja i stavite na papirni ubrus da upije višak masnoće.
U istom tiganju dodajte paradajz sos, iseckani paradajz, maslinovo ulje, šećer (opciono), crvenu papriku (opciono) i prstohvat soli. Kuvajte sos na srednje niskoj vatri oko 15-20 minuta, dok ne postane gust i ukusan. Vratite pržene ćufte u tiganj s paradajz sosom. Lagano promešajte kako biste prekrili ćufte sosom. Pokrijte tiganj i kuvajte još 10-15 minuta na laganoj vatri.
Poslužite ćufte sa paradajzom tople, posute seckanim peršunom, uz prilog po želji, poput pirinča, krompira ili kuvanih testenina.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...
Najsočnija pita od bundeve
Miris tradicije i miris detinjstva, a sve to u jednostavnom receptu za našu pitu od bundeve... Možemo li uopšte da zamislimo jesen bez ovog sjajnog deserta?
Vitaminska salata sa narom
Hrskavi crveni kupus, sočni krastavci, slatke šargarepe i cvekla u kombinaciji sa malo voća i zanimljivim dresingom čine je savršenim obrokom ili prilogom.
Recept za ljuti ajvar
Došli su nam hladniji dani, pa već svi mislimo na pripremu zimnice i naravno na ajvar. Evo jednog fantastičnog recepta za ljuti ajvar...
Džem od šljiva sa čokoladom
Jesen i zima su za mnoge nezamislivi bez tradicionalnog džema od šljiva. Evo jednog sjajnog recepta koji potpisuju iskusne domaćice, tvrdeći da će vas ukus očarati.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: