Recept dana: Ćufte sa paradajzom

Tradicionalni ručak koji retko ko ne voli. Pripremite najmekanije ćufte i uživajte u savršenom ukusu.

06-03-2024

|

11:45

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

500 g mlevenog mesa (meso po izboru, govedina, svinjetina, mešavina)
1 šolja prezli
1 jaje
1 crni luk, sitno seckan
2 čena belog luka, sitno seckana
2 kašičice soli
1 kašičica bibera
1 kašičica origana
1/2 šolje sveže seckanog peršuna
2 šolje paradajz sosa
1 šolja paradajza, iseckanog na kockice
2 kašike maslinovog ulja
1 kašika šećera (opciono, za ublažavanje kiselosti paradajza)
Prstohvat crvene paprike (opciono, za dodatnu pikantnost)
Maslinovo ulje za prženje

Priprema:


U velikoj posudi, pomešajte mleveno meso, prezle, jaje, crni luk, beli luk, so, biber, origano i seckani peršun. Dobro promešajte sve sastojke dok ne dobijete homogenu smesu. Vlažnim rukama oblikujte male loptice od smese mesa i stavljajte ih na stranu. U velikoj tiganju, zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Pržite ćufte s obe strane dok ne dobiju zlatno smeđu boju. Izvadite ih iz tiganja i stavite na papirni ubrus da upije višak masnoće.


U istom tiganju dodajte paradajz sos, iseckani paradajz, maslinovo ulje, šećer (opciono), crvenu papriku (opciono) i prstohvat soli. Kuvajte sos na srednje niskoj vatri oko 15-20 minuta, dok ne postane gust i ukusan. Vratite pržene ćufte u tiganj s paradajz sosom. Lagano promešajte kako biste prekrili ćufte sosom. Pokrijte tiganj i kuvajte još 10-15 minuta na laganoj vatri.


Poslužite ćufte sa paradajzom tople, posute seckanim peršunom, uz prilog po želji, poput pirinča, krompira ili kuvanih testenina.


PRIJATNO!