Ravioli supa sa piletinom
Topla, kremasta i savršena za hladnije dane, ova ravioli supa sa piletinom je pravo jelo za utehu i uživanje...
23-12-2025
|10:58
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
- 2 kašike maslinovog ulja
- 150–200 g sitno seckane pileće piletine (file)
- 6 čenova belog luka, sitno seckanih
- 1 šolja seckanog crvenog luka
- 1 l pileće supe (manje slane)
- 1 kašičica soli
- pasirani paradajz (po ukusu)
- Ravioli sa sirom – 250 g
- 1/2 šolje pavlake za kuvanje
- malo svežeg bosiljka, sitno seckanog
- malo rendanog sira za dekoraciju
Priprema:
Zagrejte ulje u velikom loncu na srednje jakoj vatri. Dodajte piletinu i kratko propržite dok ne pobeli i blago porumeni (3–4 minuta). Izvadite je i ostavite sa strane. U isti lonac dodajte beli luk i crveni luk i propržite dok ne omekšaju (3–4 minuta). Dodajte pileću supu, oko 2 šolje vode, so i pasirani paradajz. Dobro promešajte i pustite da lagano provri oko 5 minuta. Ubacite raviole i kuvajte oko 5 minuta, dok ne omekšaju. Smanjite vatru na srednje nisku, vratite piletinu u lonac, dodajte pavlaku i bosiljak i kuvajte još 3–5 minuta, bez jakog ključanja. Po želji pospite dodatnim bosiljkom i malo rendanog sira.
PRIJATNO!