Ravioli supa sa piletinom

Topla, kremasta i savršena za hladnije dane, ova ravioli supa sa piletinom je pravo jelo za utehu i uživanje...

23-12-2025

|

10:58

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 150–200 g sitno seckane pileće piletine (file)
  • 6 čenova belog luka, sitno seckanih
  • 1 šolja seckanog crvenog luka
  • 1 l pileće supe (manje slane)
  • 1 kašičica soli
  • pasirani paradajz (po ukusu)
  • Ravioli sa sirom – 250 g
  • 1/2 šolje pavlake za kuvanje
  • malo svežeg bosiljka, sitno seckanog
  • malo rendanog sira za dekoraciju

Priprema:

Zagrejte ulje u velikom loncu na srednje jakoj vatri. Dodajte piletinu i kratko propržite dok ne pobeli i blago porumeni (3–4 minuta). Izvadite je i ostavite sa strane. U isti lonac dodajte beli luk i crveni luk i propržite dok ne omekšaju (3–4 minuta). Dodajte pileću supu, oko 2 šolje vode, so i pasirani paradajz. Dobro promešajte i pustite da lagano provri oko 5 minuta. Ubacite raviole i kuvajte oko 5 minuta, dok ne omekšaju. Smanjite vatru na srednje nisku, vratite piletinu u lonac, dodajte pavlaku i bosiljak i kuvajte još 3–5 minuta, bez jakog ključanja. Po želji pospite dodatnim bosiljkom i malo rendanog sira.

PRIJATNO!