Rafaelo kocke

Ukusan desert za ljubitelje kokosa.

21-06-2021

|

09:58

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

- 5 jaja
- 300 gr šećera
- 150 gr kokosovog brašna
- pola praška za pecivo
- šolja mleka
- 6 kašika šećera
- 5 kašika brašna
- pola litre mleka
- jedan margarin
- 200 gr šećera u prahu

Priprema: Belanca umutiti sa 300 gr šećera. Dodati kokosovo brašno i pola praška za pecivo. Dobijenu smesu izliti u pleh obložen papirom za pečenje. Skuvati fil od pola litre mleka, žumanaca, 6 kašika šećera i brašna. Ostaviti da se fil ohladi. Pečenu koru preliti sa jednom šoljom vrelog mleka. Posebno umutiti margarin, šećer u prahu i dodati prethodno pripremljenom filu. Koru premazati filom i posuti kokosovim brašnom. Ostaviti u frižideru najmanje dva sata pre služenja.