Slušate: Noć uz Naxi

Pesma: Babe - Ko me ter'o

Noć uz Naxi
Naxi Radio
 • Povezani članci
 • RAB Srbija proslavio 12. rođendan

  Dodelom nagrada V(RAB)AC za najbolje radijske reklame i džinglove, i priznanja ,,Radijski prijatelj godine" obeleženo je 12 godina postojanja Udruženja radio-stanica RAB Srbija.
  24-12-2021 | 15:14 | Autor/Izvor: RAB Srbija

  Foto: RAB Srbija promo

   

  Udruženje radio-stanica RAB Srbija obeležilo je juče u beogradskom Hotelu ,,Mona Plaza” 12 godina postojanja. Pandemija je pomerila praksu RAB-a, te su umesto sredinom godine, isto juče dodeljene i nagrade V(RAB)AC 2021 i priznanjanja ,,Radijski prijatelj godine”.


  (Foto: RAB SRBIJA PROMO)


  (Foto: RAB Srbija promo)


  Predsednica Udruženja radio-stanica RAB Srbija Maja Rakovic s ponosom je istakla da su članice RAB-a i ove godine bile aktivne u mnogim esnafskim radnim telima, da su učestvovale u donošenju vise odluka za unapređenje profesionalnih standarda i da su se i ove, pandemijske godine, kolege zalagale za što bolji položaj radija kao medija i poboljšanje svojih radijskih programa.

  - Posebno sam ponosna na slogu, entuzijazam i međusobno razumevanje koje vlada među svim članicama RAB Srbija. Meni je zbog toga i lako i lepo da budem na čelu udruženja koje okuplja preko 150 radio-stanica u Srbiji. Očekujem da ćemo naredne godine biti još bolji – izjavila je Maja Rakovic i čestitala svim ovogodišnjim dobitnicima nagrada.


  (Foto: RAB Srbija promo, na fotografiji Maja Rakovic)

  Ove godine stručni žiri za dodelu nagrada V(RAB)AC - jedinog radijskog priznanja u zemlji koje ocenjuje radijske reklame i džinglove - bio u sastavu: Mugdim Šehalić (član Upravnog odbora Udruženja za tržišne komunikacije Srbije), Aleksandra Sara Milutinović (kompozitorka) i Srđan Merković (Reklamna agencija Poenta). Predsednik žirija je ove godine bio Srđan Merković koji je istakao da su nijanse odlučivale o dobitnicima, kao i da je znatno poboljšana produkcija na radio-stanicama.


   (Foto: RAB Srbija promo, na fotografiji Berček, Šehalić, Merković)

  U konkurenciji najboljih ID džinglova nagrade su osvojili: zlatni V(RAB)AC – NAXI Banker radio (Niš) za džingl Banker i Lilly “Naj žena Niša”; srebrni V(RAB)AC – RTI FM (Novi Sad) za džingl “Za godinu pobede” i bronzani V(RAB)AC – NAXI Banker radio (Niš) za džingl “Startovanje sa Natašom”. U konkurenciji najboljih pevanih džinglova nagrade su osvojili: zlatni V(RAB)AC – NAXI Kanal M radio (Paraćin) za džingl “Tiraram”; srebrni V(RAB)AC – NAXI Kanal M radio (Paraćin) za identifikacioni džingl i bronzani V(RAB)AC – Radio IN (Niš) za reklamu “Cool Taxi”. U konkureniciji radio-reklama do 20 sekundi nagrade su osvojili: zlatni V(RAB)AC – RTI FM (Novi Sad) za reklamu „Naš taxi – sve je nečije“; srebrni V(RAB)AC – Radio IN (Niš) za reklamu „Roštilj Domaćin” i bronzani V(RAB)AC – Nostalgie radio (Beograd) za reklamu „Maximilian”. U konkurenciji radio-reklama do 40 sekundi nagrade su osvojili: zlatni V(RAB)AC – Radio Bravo (Požarevac) za reklamu “Vila Dar – Za starački kadar”; srebrni V(RAB)AC – NAXI radio (Beograd) za reklamu „Loly“ i bronzani V(RAB)AC – NAXI M Radio (Kraljevo) za reklamu „Zmajevac Bela Stena”.


  (Foto: RAB Srbija promo)

  Ovogodišnje priznanje ,,Radijski prijatelj godine" zbog nerešenog broja glasova članica RAB-a dodeljeno je medijskom stručnjaku Tomsilavu Jakoboviću (konsultant Brand Media Consulting) i direktorki RTV Pančevo Tatjani Cuk. Jakobović je dugogodišnji prijatelj i saradnik gotovo svih radio-stanica u Srbiji koji im je pomagao u unapređenju programa. Za njegova predavanja na Radio-danima ne prestaje interesovanje. Tatjana Cuk je kao direktorka RTV Pančevo pružala nesebičnu podršku RAB-u kroz promociju svih aktivnosti udruženja, a kamermani su uvek snimali sva predavanja na Radio-danima. Priznanje je uručio zamenik predsednika RAB-a Ferenc Berček.


  (Foto: RAB Srbija promo, na fotografiji Tatjana Cuk, Ferenc Berček, Tomislav jakobović)

  Proslava 12. rođendana završena je sa željom da pandemija bude što pre okončana i da se članice, prijatelji i saradnici RAB Srbija ponovo okupe na Zlatiboru na prolećnim Radio danima.

 • Pročitajte i...
  Dodeljene nagrade V(RAB)AC 2023 Dodeljene nagrade V(RAB)AC 2023

  Svečana dodela nagrada VRABAC 2023 upriličena je u četvrtak, 12. oktobra u IN Hotelu u Beogradu, u organizaciji Udruženje radio-stanica RAB SRBIJA.

  Najveća digitalna konferencija u regionu: Uručena nagrada za najbolju kampanju na radiju

  Regionalna konferencija o trendovima u telekomunikacijama i medijima – DIGITAL 2023 ove godine održana je 14 septembra 2023. godine u hotelu Hyatt u Beogradu.

   Žiri odabrao dobitnike nagrade VRABAC 2023 Žiri odabrao dobitnike nagrade VRABAC 2023

  Udruženje radio-stanica RAB Srbija organizovalo je po dvanaesti put izbor za najbolje radijske reklame i džinglove VRABAC. Reč je o jedinom priznanju tog tipa koje se dodeljuje u našoj zemlji.

  Jubilarni 25. Radio-dani RAB Srbija od 2. do 4. aprila Jubilarni 25. Radio-dani RAB Srbija od 2. do 4. aprila

  Jubilarni 25. Radio-dani RAB Srbija biće održani, od 2. do 4. aprila, u hotelu ,,Mona" na Zlatiboru.

 • Komentari

  Komentara: 0

  Postavi komentar: