Slušate: Dan sa Danijelom Milošević

Pesma: Valentino - Bez tebe

Dan sa Danijelom Milošević
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Valentino - Bez tebe
    2. Moby Dick - Hotelska Soba
    3. Bijelo dugme - U vrijeme otkazanih letova
    4. Aleksandra Radović - Prave Ljubavi
    5. Knez - Nijedna zena na svijetu
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Aleksandar Dunić - Ponedeljak - Mojih 50
    2. 12. septembar - 1 - Dodir noći
    3. 12. septembar - 2 - Dodir noći
    4. 12. septembar - 3 - Dodir noći
    5. Bilja Krstić - Petak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Keks od grčkog jogurta Keks od grčkog jogurta

    Jednostavan biskvit koji može da bude lagana đačka užina, posluženje za goste ili dodatak uz obrok...

    Fenomenalna čokoladna torta Fenomenalna čokoladna torta

    Ko još može da odoli savršenoj čokoladnoj torti koja se topi u ustima... Pripremite je na najjednostavniji način, ušuškajte se i uživajte...

  • Zdravlje
    Tajna dugovečnosti: Hrana koja potencijalno može da nam produži život! Tajna dugovečnosti: Hrana koja potencijalno može da nam produži život!

    Stručnjak za dugovečnost Dan Buetner već 20 godina proučava šest svetskih Plavih zona, uključujući oblasti u Grčkoj, Kostariki i Japanu, gde stanovnici imaju čak deset puta veću verovatnoću da dožive stotu godinu nego prosečan Amerikanac.

    Zašto se javlja noćno znojenje i kada bi trebalo da se obratimo lekaru? Zašto se javlja noćno znojenje i kada bi trebalo da se obratimo lekaru?

    Ako se povremeno budite obliveni znojem to nije razlog za brigu, posebno ako se to dešava nakon ružnog sna ili tokom vrele noći. Ali, ako vam se to dešava redovno, moglo bi biti znak da nešto nije u redu.

  • Putovanja
    Jesenji šarm Pariza: Idealan period da posetite ovaj grad Jesenji šarm Pariza: Idealan period da posetite ovaj grad

    Pariz je predivan u svako doba godine, ali tokom jeseni njegov šarm posebno dolazi do izražaja. Šetnje kroz zlatno lišće, miris kiše i toplih kroasana stvaraju neponovljivu atmosferu koja ovu sezonu čini nezaboravnom. Iskoristitite zato ovaj period i posetite grad koji će vas opčiniti svojom neverovatnom energijom.

    Španija kreće stopama Francuske: Uvode se nova pravila za pušače Španija kreće stopama Francuske: Uvode se nova pravila za pušače

    Na plažama, autobuskim stajalištima i terasama barova verovatno više neće biti dozvoljeno pušenje.

  • Preporučujemo
    Vodič kroz brzinsko čišćenje: Ključne stvari koje treba da očistite pre dolaska gostiju Vodič kroz brzinsko čišćenje: Ključne stvari koje treba da očistite pre dolaska gostiju

    Neočekivana poseta? Nema panike, ne morate da čistite ceo stan da bi sve izgledalo uredno. Dovoljno je da obratite pažnju na nekoliko ključnih mesta koja gosti prvo primete. Evo šta bi trebalo brzinski očistiti pre posete...

    Očistite zagorelo posuđe uz pomoć jednostavnih trikova? Očistite zagorelo posuđe uz pomoć jednostavnih trikova?

    Zagorelo posuđe može da predstavlja pravi izazov za čišćenje, a često se poseže za grubim priborom poput žičanih četki ili agresivnim hemijskim sredstvima. Ipak, postoje jednostavni i prirodni načini da ga očistite, bez oštećivanja posuđa – pritom su ekološki prihvatljivi i veoma efikasni.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.35 117.17 118.00
    CHF 124.43 125.31 126.18
    USD 98.79 99.49 100.18
  • Povezani članci
  • Pužići sa suvim grožđem

    Zasladite se poput Francuskinja! Neodovljivi pužići sa suvim grožđem ulepšaće vam dan.




    04-02-2016 | 13:33 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstockphoto-katerinabelaya

     

    Sastojci:

    Za testo:
    - 530 g brašna + oko 50 g
    - 20 svežeg kvasca
    - 1/2 kašičice soli
    - 80 g šećera
    - 120 ml vode
    - 150 g putera
    - 3 jaja
    - korica pomorandže ili limuna
    Krem:
    - 300 ml mleka
    - 4 žumanca
    - 100 g šećera
    - 1/2 kašičice soli
    - 40 g brašna
    - 1 kašičica ekstrakta vanile ili 1 vanilin šećer i još...
    - 100 g suvog grožđa
    - rum ili vermut
    Premaz:
    - 1 jaje
    - 1 kašika mleka
    - glazura 2 pune kašike pekmeza od kajsija
    - 1 kašika vode

    Priprema: U mlakoj vodi rastopite kvasac. Puter otopite i malo prohladite. U posudu u kojoj ćete mesiti testo, stavite odmerenu količinu brašna, dodajte šećer i so, promešajte malo pa dodajte razmućen kvasac, jaja lagano umućena viljuškom i prohladjeni puter. Dodajte narendanu koricu limuna ili pomorandže i umesite mekano testo. Ako je potrebno dodajte još onih 50 g brašna i mesite sve dok testo ne prestane da se lepi za ruke. Oblikujte loptu od testa, stavite u činiju i pokrijte prozirnom folijom pa ostavite u frižideru preko noći. Pripremite fil: mleko i pola šećera stavite u šerpicu i pustite da provri. Žumanca umutite sa preostalim šećerom, dodajte brašno,so i vanilin šećer i dobro umutite da se razbiju grudvice. Provrelo mleko u tankom mlazu sipajte preko žumanca neprestano muteći mikserom, a zatim smesu vratite u šerpicu i na tihoj vatri kuvajte krem dok se ne zgusne. Vrlo brzo je gotov, mešajte neprestano žicom da se ne bi zgrudvao. Gotov krem pokrijte prozirnom folijom koju ćete zalepiti preko gornje površine kreme i ostavite da se prohladi pa ostavite u frižideru preko noći da se dobro rashladi.
    Suvo grožđe potopite rumom, takodje veče pre, kako bi se lepo natopilo. Sutradan, izvadite testo iz frižidera, trebalo bi da je fino naraslo, i na pobrašnjenoj podlozi ga razvucite u pravougaonik dim.40x30, na debljinu od otprilike 0,5 cm. Preko testa razmažite krem, s tim da gornju ivicu ostavite nepremazanu na nekih 2 cm. Preko krema posipite ocedjeno suvo grožđe. Lagano uvijte testo u rolat, a krajnju ivicu premažite vodom kako bi se testo lepše zalepilo. Rukama oblikujte rolat, lagano pritiskajući pri motanju. Oštrim nožem isecite pužiće debljine oko 2 cm. Svaki put nož obrišite ubrusom da bi uklonili krem i posipite ga sa malo brašna. Naredjajte pužiće u pleh obložen papirom, sa razmakom, jer će u toku pečenja dodatno narasti. Ostavite pužiće pokrivene da miruju 1h. Premažite ih jajetom umućenim sa malo mleka i stavite u rernu zagrejanu na 180 st. da se peku oko 15-20 minuta, dok ne dobiju lepu, rumenu gornju koricu.

  • Pročitajte i...
    Fenomenalna čokoladna torta Fenomenalna čokoladna torta

    Ko još može da odoli savršenoj čokoladnoj torti koja se topi u ustima... Pripremite je na najjednostavniji način, ušuškajte se i uživajte...

    Kulinarsko saveti za savršenu testeninu koji vam možda nisu poznati! Kulinarsko saveti za savršenu testeninu koji vam možda nisu poznati!

    Iako se čini da je kuvanje testenine najjednostavniji kulinarski zadatak, verovatno vam se bar jednom dogodilo da bude prekuvana, bezukusna ili potpuno neukusna. Uz ovih pet proverenih saveta, takve greške možete lako da izbegnete, a samo je važno da pratite svaki korak.

    Torta od čokolade i lešnika Torta od čokolade i lešnika

    Postoji nešto posebno u spoju lešnika i čokolade—topao, bogat ukus koji nikad ne dosadi. Ta kombinacija je klasična, a opet svaki put iznova oduševi, naročito kada se nađe u obliku sočne torte.

    torta Savršena čokoladna torta

    Gotovo da ne postoji osoba koja ne voli savršeno kremastu, čokoladnu tortu koja se jednostavno topi u ustima. Ovakvoj jednoj poslastici nije neophodan poseban opis, dovoljno je samo da se uputite u kuhinju, pratite recept i konačno uživate u ovoj čokoladnoj rapsodiji...

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: