Slušate: Vikend uz Naxi

Pesma: Zana - Kum

Vikend uz Naxi
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Zana - Kum
    2. Film - Sjećam se prvog poljupca
    3. Aleksandra Radović - Jesam te pustila
    4. Djordje Balašević - Ja luzer
    5. Riblja čorba - Dobro jutro
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Neno Belan - Petak - Mojih 50
    2. 3. oktobar - 1 - Dodir noći
    3. 3. oktobar - 2 - Dodir noći
    4. 3. oktobar - 3 - Dodir noći
    5. Neno Belan - Četvrtak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Neobična čorba od praziluka! Neobična čorba od praziluka!

    Da li ste razmišljali o tome da napravite čorbu od prazlika? Iako je ovo savršeno jelo za hladne i kišne dane, mnogi nikada nisu probali ovaj recept. Ipak, ako ste smeli i volite da eksperimentišete obavezno pripremite ovu jedinstvenu čorbu. Verovatno će postati standardni deo vašeg jelovnika...

    Najsočnija ćuretina u vinu! Najsočnija ćuretina u vinu!

    Iako najćešće pripremamo piletinu, recepti sa ćuretinom su veoma interesantni, a neki i toliko sočni da će vas sigurno oduševiti. Obavezno probajte da pripremite ćuretinu u vinu i uživajte u jesenjem ručku sa svojom porodicom.

  • Zdravlje
    Sve što treba da znate o nedostatku kalcijuma: Simptomi, uzroci i lečenje Sve što treba da znate o nedostatku kalcijuma: Simptomi, uzroci i lečenje

    Hipokalcemija, odnosno nizak nivo kalcijuma u krvi, može izazvati simptome nedostatka kalcijuma kao što su bolovi u mišićima i umor. Da bi se povećali nivoi kalcijuma, lekar može da preporuči konzumiranje više namirnica bogatih kalcijumom ili uzimanje suplemenata.

    Tri znakа prekomernog umora: Glavobolje, gubitak pamćenja i drugi simptomi Tri znakа prekomernog umora: Glavobolje, gubitak pamćenja i drugi simptomi

    Iako je sasvim normalno da osećamo umor, stručnjaci upozoravaju na sve češću pojavu "prekomernog umora".

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Putovanja
    Celebrity Cruises je upravo najavio krstarenje od 110 noći, svoje najduže do sada! Celebrity Cruises je upravo najavio krstarenje od 110 noći, svoje najduže do sada!

    Celebrity Cruises će 2026. godine krenuti na svoje najduže krstarenje ikada, od Kanade pa sve do Azije, sa više od 50 destinacija širom više kontinenata.

    Vodič kroz Laponiju: Mnogo više od polarne svetlosti! Vodič kroz Laponiju: Mnogo više od polarne svetlosti!

    Laponija, najveći i najseverniji region Finske, često je sinonim za auroru borealis, ali ova zimska zemlja čuda nudi mnogo više od samog posmatranja severne svetlosti. Ovaj region, prostirući se na skoro 40.000 kvadratnih milja, dom je autentičnog arktičkog iskustva, uključujući posete farmama irvasa, vožnje saonicama, skijanje i uživanje u tradicionalnim finskim saunama.

  • Preporučujemo
    Kako da ubrzamo sušenje odeće u zatvorenom prostoru bez neprijatnih mirisa? Kako da ubrzamo sušenje odeće u zatvorenom prostoru bez neprijatnih mirisa?

    Kako se hladniji i vlažniji dani približavaju, mnogi se suočavaju sa izazovom sušenja veša u zatvorenom prostoru bez upotrebe sušilice, što često može biti dugotrajan proces.

    Evo kako da efikasno očistite utičnice, štekere i druge površine koje su vremenom požutele! Evo kako da efikasno očistite utičnice, štekere i druge površine koje su vremenom požutele!

    Utičnice i drugi beli predmeti u domu, koji su vremenom izgubili sjaj i požuteli, ne moraju da završe u smeću. Uz samo nekoliko jednostavnih sastojaka za čišćenje, možete ih efikasno osvežiti i vratiti im prvobitni izgled, čineći da ponovo izgledaju kao novi.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.19 117.01 117.83
    CHF 123.78 124.65 125.53
    USD 105.36 106.10 106.85
  • Povezani članci
  • Pužići sa suvim grožđem

    Zasladite se poput Francuskinja! Neodovljivi pužići sa suvim grožđem ulepšaće vam dan.




    04-02-2016 | 13:33 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstockphoto-katerinabelaya

     

    Sastojci:

    Za testo:
    - 530 g brašna + oko 50 g
    - 20 svežeg kvasca
    - 1/2 kašičice soli
    - 80 g šećera
    - 120 ml vode
    - 150 g putera
    - 3 jaja
    - korica pomorandže ili limuna
    Krem:
    - 300 ml mleka
    - 4 žumanca
    - 100 g šećera
    - 1/2 kašičice soli
    - 40 g brašna
    - 1 kašičica ekstrakta vanile ili 1 vanilin šećer i još...
    - 100 g suvog grožđa
    - rum ili vermut
    Premaz:
    - 1 jaje
    - 1 kašika mleka
    - glazura 2 pune kašike pekmeza od kajsija
    - 1 kašika vode

    Priprema: U mlakoj vodi rastopite kvasac. Puter otopite i malo prohladite. U posudu u kojoj ćete mesiti testo, stavite odmerenu količinu brašna, dodajte šećer i so, promešajte malo pa dodajte razmućen kvasac, jaja lagano umućena viljuškom i prohladjeni puter. Dodajte narendanu koricu limuna ili pomorandže i umesite mekano testo. Ako je potrebno dodajte još onih 50 g brašna i mesite sve dok testo ne prestane da se lepi za ruke. Oblikujte loptu od testa, stavite u činiju i pokrijte prozirnom folijom pa ostavite u frižideru preko noći. Pripremite fil: mleko i pola šećera stavite u šerpicu i pustite da provri. Žumanca umutite sa preostalim šećerom, dodajte brašno,so i vanilin šećer i dobro umutite da se razbiju grudvice. Provrelo mleko u tankom mlazu sipajte preko žumanca neprestano muteći mikserom, a zatim smesu vratite u šerpicu i na tihoj vatri kuvajte krem dok se ne zgusne. Vrlo brzo je gotov, mešajte neprestano žicom da se ne bi zgrudvao. Gotov krem pokrijte prozirnom folijom koju ćete zalepiti preko gornje površine kreme i ostavite da se prohladi pa ostavite u frižideru preko noći da se dobro rashladi.
    Suvo grožđe potopite rumom, takodje veče pre, kako bi se lepo natopilo. Sutradan, izvadite testo iz frižidera, trebalo bi da je fino naraslo, i na pobrašnjenoj podlozi ga razvucite u pravougaonik dim.40x30, na debljinu od otprilike 0,5 cm. Preko testa razmažite krem, s tim da gornju ivicu ostavite nepremazanu na nekih 2 cm. Preko krema posipite ocedjeno suvo grožđe. Lagano uvijte testo u rolat, a krajnju ivicu premažite vodom kako bi se testo lepše zalepilo. Rukama oblikujte rolat, lagano pritiskajući pri motanju. Oštrim nožem isecite pužiće debljine oko 2 cm. Svaki put nož obrišite ubrusom da bi uklonili krem i posipite ga sa malo brašna. Naredjajte pužiće u pleh obložen papirom, sa razmakom, jer će u toku pečenja dodatno narasti. Ostavite pužiće pokrivene da miruju 1h. Premažite ih jajetom umućenim sa malo mleka i stavite u rernu zagrejanu na 180 st. da se peku oko 15-20 minuta, dok ne dobiju lepu, rumenu gornju koricu.

  • Pročitajte i...
    Markiza Markiza: Savršena poslastica za hladne dane!

    Markiza je savršena poslastica za hladnije dane. Parče ove torte, šolja toplog čaja i dobra knjiiga će vam svakako prijati u ovom periodu kada se temperatura lagano spušta... Takođe, ovo je desert koji nijednog gosta neće ostaviti ravnodušnim...

    Tart Tart sa čokoladom i malinama

    Sočan, mekan i osvežavajući tart sa malinama savršeno će se uklopiti uz popodnevnu limunadu i kafu. Imajte na umu da recept ne iziskuje da budete profesionalac, a neće vam ni oduzeti mnogo vremena.

    Štrudla sa makom Starinska štrudla sa makom

    Jesenji dani bude u svima nama posebnu vrstu nostalgije. Štrudla sa makom definitivno je "kraljica" starinskih kolača i skoro da ne postoji osoba koja je ne voli... Ako se već niste izveštili u pripremi ovog recepta, obavezno sačuvajte ovaj recept.

    Bajadera Bajadera sa malinama i kokosom

    Recept kombinuje bogat ukus čokolade i kokosa sa osvežavajućim malinama, što je savršen spoj za ljubitelje slatkiša... Ako volite da eksperimentišete i isprobate nove ukuse obavezno pripremite ovaj savršen desert.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: