
Punjeni paradajz
Ljubitelji paradajza mogu uživaće u ukusu ovog jela.
16-06-2022
|11:57
|Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:
- 3-4 veća paradajza
- 1 čen belog luka
- 1 crni luk
- 200 g pirinča
- so, biber
- aleva paprika
- 2 veće šargarepe
- 100 gr kačkavalja po želji
Priprema: Pirinač obariti. Paradajz oprati, iseći i izvadti sredinu. Iseckati glavicu crnog i čen belog luka, blago prodinstati, dodati narendane šargarepe i pirinač i sve prodinstati. Zagrejati rernu na 200 stepeni. Paradajz napuniti dobijenom smesom. Poređati napunjen paradajz u pleh za pečenje. Peći u rerni oko 35-40 minuta. Nekih desetak minuta pre nego što ćete izvaditi paradajz iz rerne dodajte preko svakog listić (komad) kačkavalja i vratite u rernu da se blago istopi. Servirati uz salatu po želji, kiselo mleko ili pavlaku.