Punjene tikvice sa pirinčem, povrćem i aromatičnim začinima

Uživajte u jednostavnom, zdravom i originalnom receptu...

16-10-2025

|

13:43

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

  1. 4 veće tikvice
  2. 150 g pirinča
  3. 1 crni luk
  4. 2 čena belog luka
  5. 1 šargarepa
  6. 1 crvena paprika
  7. 2 paradajza ili 200 ml paradajz soka
  8. 2 kašike ulja
  9. 1 kašičica suvog začina (npr. mešavina bosiljka, origana i majčine dušice)
  10. 100 g kukuruza šećerca
  11. So i mleveni crni biber – po ukusu
  12. Peršun po želji

Priprema:

Tikvice preseći po dužini i izdubiti sredinu. Na ulju propržiti iseckan crni i beli luk, dodati šargarepu i papriku isečenu na kockice. Pržiti nekoliko minuta. Dodati pirinač, paradajz ili paradajz sok, kukuruz, suvi začin, so i biber. Kratko propržiti. Napuniti tikvice pripremljenom smesom, posuti peršunom po želji. Peći u rerni na 180°C oko 30–40 minuta dok tikvice ne omekšaju.

PRIJATNO!