
Punjene tikvice sa pirinčem, povrćem i aromatičnim začinima
Uživajte u jednostavnom, zdravom i originalnom receptu...
16-10-2025
|13:43
|Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:
- 4 veće tikvice
- 150 g pirinča
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 1 šargarepa
- 1 crvena paprika
- 2 paradajza ili 200 ml paradajz soka
- 2 kašike ulja
- 1 kašičica suvog začina (npr. mešavina bosiljka, origana i majčine dušice)
- 100 g kukuruza šećerca
- So i mleveni crni biber – po ukusu
- Peršun po želji
Priprema:
Tikvice preseći po dužini i izdubiti sredinu. Na ulju propržiti iseckan crni i beli luk, dodati šargarepu i papriku isečenu na kockice. Pržiti nekoliko minuta. Dodati pirinač, paradajz ili paradajz sok, kukuruz, suvi začin, so i biber. Kratko propržiti. Napuniti tikvice pripremljenom smesom, posuti peršunom po želji. Peći u rerni na 180°C oko 30–40 minuta dok tikvice ne omekšaju.
PRIJATNO!