Punč od šumskog voća
Voćni punč kao stvoren je za letnje noći s prijateljima.
31-07-2018
|15:49
|Autor / Izvor: Naxi media
                                                            Sastojci:
    
                                                                                                                                                                            
                                                                                
                                                                                
                                                                            
- 40g šećera
- 150 ml vode
- 1 kesica crnog čaja
- 1 narandža (sok)
- 90 ml ruma (58 %)
- 1/2 štangle cimeta
- 600 ml crnog vina
- šumsko voće
    
                                                                                                                                                                            
                                                                                
                                                                                
                                                                            
Priprema: Kesicu čaja preliti sa provrelom vodom, poklopiti i 15 min. Ostaviti da stoji i da čaj prohladi. Šećer karamelizovati, dodati čaj, sok od jedne narandže i vino. Dodati i rum (promešati) i cimet. Sve dobro promešati i kuvati do tačke ključanja. Vrućoj tečnosti dodati šumsko voće, poklopiti sud i ostaviti 5 min da stoji, a zatim ostaviti da se prohladi na sobnoj temperaturi, pa potom ostaviti u frižideru. Dodati kockice leda i služiti.