Punč od šumskog voća

Voćni punč kao stvoren je za letnje noći s prijateljima.

31-07-2018

|

15:49

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

- 40g šećera
- 150 ml vode
- 1 kesica crnog čaja
- 1 narandža (sok)
- 90 ml ruma (58 %)
- 1/2 štangle cimeta
- 600 ml crnog vina
- šumsko voće

Priprema: Kesicu čaja preliti sa provrelom vodom, poklopiti i 15 min. Ostaviti da stoji i da čaj prohladi. Šećer karamelizovati, dodati čaj, sok od jedne narandže i vino. Dodati i rum (promešati) i cimet. Sve dobro promešati i kuvati do tačke ključanja. Vrućoj tečnosti dodati šumsko voće, poklopiti sud i ostaviti 5 min da stoji, a zatim ostaviti da se prohladi na sobnoj temperaturi, pa potom ostaviti u frižideru. Dodati kockice leda i služiti.