Projice sa kiselim krastavcima i parmezanom
Ove projice su sočne i aromatične, a možete ih poslužiti uz salatu i različite namaze. Ako vam je tradicionalni recept dosadio i želite da unesete male promene, ovaj recept je idealan za nešto tako...
02-12-2025
|12:41
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
- 2 šolje kukuruznog brašna
- kesica praška za pecivo
- 1 šolja sitno seckanih kiselih krastavčića
- 1 veliko jaje
- 50 g rendanog parmezana
- 2/3 šolje mleka
- 1/3 šolje (oko 70 g) otopljenog neslanog putera
- 1 kašičica belog luka u prahu
- kašičica mlevene crvene paprike
- ¼ kašičice soli
- malo ulja ili putera za podmazivanje pleha
Priprema:
U srednjoj činiji pomešajte kukuruzno brašno, prašak za pecivo, seckane kiseli krastavčiće, jaje, parmezan, mleko, otopljeni puter, beli luk u prahu, mlevenu crvenu papriku i so. Mešajte dok se svi sastojci lepo ne sjedine. Podmažite pleh za mafine (12 rupa) sa malo ulja ili putera. Ravnomerno rasporedite testo po kalupima (oko ⅓ šolje po svakoj rupi). Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C dok projice ne dobiju zlatno-braon ivicu i čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista, oko 20 minuta. Ostavite projice u plehu 5 minuta pre nego što ih izvadite. Poslužite tople ili na sobnoj temperaturi.
PRIJATNO!