Projice sa kiselim krastavcima i parmezanom

Ove projice su sočne i aromatične, a možete ih poslužiti uz salatu i različite namaze. Ako vam je tradicionalni recept dosadio i želite da unesete male promene, ovaj recept je idealan za nešto tako...

02-12-2025

|

12:41

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

  • 2 šolje kukuruznog brašna
  • kesica  praška za pecivo
  • 1 šolja sitno seckanih kiselih krastavčića
  • 1 veliko jaje
  • 50 g rendanog parmezana 
  • 2/3 šolje mleka
  • 1/3 šolje (oko 70 g) otopljenog neslanog putera
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  •  kašičica mlevene crvene paprike
  • ¼ kašičice soli
  • malo ulja ili putera za podmazivanje pleha

Priprema:

U srednjoj činiji pomešajte kukuruzno brašno, prašak za pecivo, seckane kiseli krastavčiće, jaje, parmezan, mleko, otopljeni puter, beli luk u prahu, mlevenu crvenu papriku i so. Mešajte dok se svi sastojci lepo ne sjedine. Podmažite pleh za mafine (12 rupa) sa malo ulja ili putera. Ravnomerno rasporedite testo po kalupima (oko ⅓ šolje po svakoj rupi). Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C dok projice ne dobiju zlatno-braon ivicu i čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista, oko 20 minuta. Ostavite projice u plehu 5 minuta pre nego što ih izvadite. Poslužite tople ili na sobnoj temperaturi.

PRIJATNO!