-
Poslednjih 5 pesama
- Marina Perazić - Kolačići
- Piloti - Cini mi se da
- Tony Cetinski - Pisi Propalo
- Idoli - Ljubavi
- Massimo - Mali Krug
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Teleći gulaš sa paprikom
Recept za prave gurmane i ljubitelje kuvanih jela. Paprika ovom jelu daje posebnu aromu i sigurno će vam prijati u ovom periodu kada se lagano opraštamo od letnjih dana i ulazimo u jesen...
Keks od grčkog jogurta
Jednostavan biskvit koji može da bude lagana đačka užina, posluženje za goste ili dodatak uz obrok...
-
Zdravlje
Da li je bundeva voće ili povrće i koliko je zapravo zdrava?
Večita dilema: da li je bundeva povrće? Ali ima semenke, pa znači da je voće? A da li se bundeva razlikuje od tikve ili tikvice? Dok provodite sate pripremajući pitu ili čorbu od bundeve, ovakva pitanja lako mogu da vam padnu na pamet...
Tajna dugovečnosti: Hrana koja potencijalno može da nam produži život!
Stručnjak za dugovečnost Dan Buetner već 20 godina proučava šest svetskih Plavih zona, uključujući oblasti u Grčkoj, Kostariki i Japanu, gde stanovnici imaju čak deset puta veću verovatnoću da dožive stotu godinu nego prosečan Amerikanac.
-
Putovanja
Evropska prestonica sa najlepšim kruzer lukama na svetu
U poređenju desetina glavnih kruzer luka širom sveta, osiguravajuća kompanija AllClear je samo jednoj dodelila savršenih 100 poena - možete li pogoditi koja?
Jesenji šarm Pariza: Idealan period da posetite ovaj grad
Pariz je predivan u svako doba godine, ali tokom jeseni njegov šarm posebno dolazi do izražaja. Šetnje kroz zlatno lišće, miris kiše i toplih kroasana stvaraju neponovljivu atmosferu koja ovu sezonu čini nezaboravnom. Iskoristitite zato ovaj period i posetite grad koji će vas opčiniti svojom neverovatnom energijom.
-
Preporučujemo
Naučite da perete veš kao profesionalac i očuvate odeću!
Kažu da su pravila tu da bi se kršila, ali to nikako ne važi za pranje veša. Jedna pogrešna odluka može uništiti vašu omiljenu majicu ili pantalone zauvek. Kako da garderoba što duže ostane sveža i očuvana? Pratite jednostavna pravila...
Kulinarsko saveti za savršenu testeninu koji vam možda nisu poznati!
Iako se čini da je kuvanje testenine najjednostavniji kulinarski zadatak, verovatno vam se bar jednom dogodilo da bude prekuvana, bezukusna ili potpuno neukusna. Uz ovih pet proverenih saveta, takve greške možete lako da izbegnete, a samo je važno da pratite svaki korak.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.36 117.18 118.00 CHF 124.67 125.55 126.43 USD 98.15 98.84 99.53
-
Proglašeni pobednici 12. Beldocs festivala
Svečanom ceremonijom dodeljivanja nagrada najboljim dokumentarnim ostvarenjima i premijernim prikazivanjem filma Električni orgazam za ljude budućnosti autorke Marije Vukić, svečano je u sredu, 15. maja u 20 sati u Kombank dvorani, zatvoren dvanaesti Beldocs festival.
16-05-2019 | 11:44 | Autor/Izvor: Naxi media/KomunikArt /Beldocs PR
Foto: Bigstockphoto/ Jag_cz
Nagrada za najbolji srpski dokumentarni film (2000 evra), o kojoj je odlučivao žiri u sastavu Varja Močnik, Svetislav Basara i Manuel Mozos, dodeljena je Ivanu Markoviću, reditelju filma „Centar“ koji je nagrađen i za najbolju montažu (500 evra) u domaćoj takmičarskoj selekciji, zajedno sa Jelenom Maksimović. U obrazloženju žirija navodi se da se nagrada filmu „Centar“ dodeljuje za uverljivo, a nenametljivo svedočanstvo o pustoši tehničke civilizacije izražene na umetnički besprekoran način. Nagrada za najbolju fotografiju (500 evra) u ovoj selekciji dodeljena je Dušanu Grubinu za film "Taurunum boy". Specijalna nagrada žirija dodeljena je filmu „To sam što jesam – Gipsy mafia“, rediteljke Andrijane Stojković. Pokrovitelj novčanog nagradnog fonda srpskog takmičarskog programa je Filmski centar Srbije.
Autor filma, Ivan Marković je povodom nagrade izjavio:
- „Nagrada na Beldocs-u, kao i dobra reakcija publike su veliki podstrek, ali u određenoj meri i iznenađenje, s obzirom na specifičnu, svedenu formu filma. U razvoju „Centra", koji predstavlja apstraktni portret Sava Centra, ali, posredno, i drugih monumentalnih građevina tog perioda čiji je opstanak doveden u pitanje, imali smo veliku podršku i razumevanje uprave i osoblja zgrade, kojima se ovom prilikom ponovo zahvaljujemo. Ovim filmom želeo sam da stvorim subjektivni portret prostora koji je za mene značajan, prostora neispitanih mogućnosti i arhitektonske i društvene vizije koja bledi, a istovremeno postaje sve neophodnijom“.
Žeremi Gravaja, reditelj filma „A Lua Platz", dobitnik je nagrade za najbolji inostrani film, o kojoj je odlučivao žiri internacionalnog takmičarskog programa u sastavu Matjaž Ivanišin, Diana Tabakov i Branislav Dimitrijević. Specijalna priznanja žirija dodeljeno je i Huanu Alverezu Nemeu za film "Stapanje vremena", kao i produkciji Mint film office za film "Sada se nešto polako menja".U obrazloženju žirija je navedeno: nagrada se dodeljuje za angažovan i brižljiv filmski pristup i empatičan uvid u životne uslove zajednica u egzilu i njihovih istorija. Prošlost i sadašnjost, lica i mesta, razgovori i tišine, problemi i neposredna rešenja, susreću se u filmski pročišćenoj, smeloj i konzistentno sprovedenoj dokumentarnoj formi.
Autor nagrađenog filma, Žeremi Gravaja je rekao:
- „Zauzimanje mesta bi mogao biti prevod naslova našeg francusko-rumunskog dokumentarnog filma “A Lua Platz”. Može li, onda, film da postane neka vrsta sigurne kuće za one čiji se glas skoro nikad ne čuje? Danas smo, nakon prvog prikazivanja filma izvan Francuske, veoma počastvovani što smo dobili ovu nagradu od žirija. Nadamo se da će ona doprineti da ovaj film i njegove evropske teme nastave svoj put. Veliko nam je zadovoljstvo što u Srbiji, zahvaljujući Beldocsu, vidimo kako je svetski dokumentarni film veoma živ danas. I ne zaboravite – sutra, 16. maja, je Međunarodni dan romskog otpora!“U okviru selekcije kratki dokumentarni film žiri u sastavu Aron Sekelj, Antigoni Papantoni i Eroll Bilibani je doneo jednoglasnu odluku da se nagrada dodeli Goranu Deviću za film „U ime Republike Hrvatske“, uz obrazloženje da je reč o smelom, sirovom, elegantno duhovitom, promišljeno strukturisanom, ali, pre svega, plemenitom autorskom pristupu u prikazu jednog odlučnog ali nepodesnog protagoniste, i njegove borbe sa kojom se neizbežno solidarišemo.
Povodom nagrade, Goran Dević je izjavio:
- „Jako sam sretan i zadovoljan zbog nagrade jer filmove radim primarno za nas koji živimo na ovim prostorima. Kad mi se dogodi da film bude prihvacen i prepoznat u prostoru koji mi je bitan sva muka kojom je film stvoren postaje nebitna. Veliko hvala Beldocsu koji nam je dao priliku da prikazemo film“.
Žiri Beldocs TEEN programa, u sastavu Radomir Vranjković, Sonja Jeković, Drago Milovanović, Relja Popović i Nemanja Joković doneo je odluku da je najbolji film u TEEN programu „U raskoraku“ Binga Liua, imajući u vidu da ostvarenje verno oslikava kompleksne društvene probleme jedne zajednice, kroz lične priče trojice prijatelja.
-
Pročitajte i...
Palić Film Festival - Takmičarski program 32. Festivala evropskog filma Palić
32. izdanje Festivala evropskog filma Palić održaće se od 19. do 23. jula 2025. godine, na Paliću i u Subotici. Na ovogodišnjem festivalskom izdanju publika će biti u prilici da pogleda više od 140 filmova u 16 selekcija.
Drugi deo Festivala francuskog filma od 3. do 6. jula u Beogradu i Novom Sadu
Sedmo izdanje Festivala francuskog filma biće održano od 3. do 6. jula u Beogradu i Novom Sadu, donoseći pažljivo odabrane naslove francuske kinematografije – besplatno i pod vedrim nebom. Tokom četiri dana, publika će uživati u vrhunskim filmskim ostvarenjima koja osvetljavaju bogatstvo, raznolikost i savremeni duh francuskog filma.
Nagrađeni filmovi u okviru programa TEEN KINO na festivalu BELDOCS
Od pristiglih dvadesetak filmova na konkurs raspisan u okviru programa TEEN KINO, žiri u sastavu Radivoje Raša Andrić, Sarita Matijević, Stefan Arsenijević, Mara Prohaska Marković i Vid Radičević, odabrali su tri filma.
Enter Dok takmičarska selekcija DOK #7 festivala
Sedmo izdanje međunarodnog festivala dugometražnog dokumentarnog filma DOK #7 biće održano od 30. januara do 2. februara u mts Dvorani.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: