-
Poslednjih 5 pesama
- Parni Valjak - Ljubavna
- Nina Badrić - Dani I Godine
- Generacija 5 - Dolazim Za 5 Minuta
- Prljavo Kazalište - Sve je lako kad si mlad
- Djordje Balašević - Sin jedinac
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoRuska salata sa pršutom
Ruska salata tradicionalno se priprema za praznike, a nekada nije loše eksperimentisati sa ukusima i probati malo drugačije varijante jela koja su nam poznata. Ako volite eksperimente u kuhinji, slobodno dodajte pršutu u poznatu salatu.
-
ZdravljeNova studija otkriva da svakodnevna konzumacija jagoda može da ublaži depresiju
Istraživači sa Univerziteta u Sinsinatiju tvrde da bi svakodnevna konzumacija jagoda kod ljudi srednjih godina mogla da pomogne u smanjenju rizika od demencije, ali i da ublaži depresiju.
Patite od migrene? Izbegavajte ovu hranu i pićaU zavisnosti od vaših jedinstvenih pokretača, moguće je da vaša ishrana može da doprinese vašim glavoboljama. Različite vrste hrane su povezane sa tupim, oštrim bolom, mučninom i problemima sa vidom zbog migrene.
-
PutovanjaSejšeli: Oaza prirodnih čuda u Indijskom okeanu
Mnogobrojni ljubitelji prirode, egzotike, predivnih plaža i tirkiznog mora sigurno su već posetili Sejšele. Oni koji još uvek nisu imali priliku da vide ovo čarobno mesto u ovom tekstu će samo pronaći dodatne razloge da ga posete.
Izletnički vodič za Prvi Maj; Beograd i okolina BeogradaAko živite u Beogradu, a nemate nikakav plan za praznik koji se bliži, ovaj vodič sigurno može da vam pomogne pri izboru savršene lokacije. S druge strane Beograd, ali i okolina Beograda mogu dosta toga da ponude ako dolazite iz drugog kraja zemlje.
-
PreporučujemoSačuvajte svežinu i hrskavost zelene salate
Da li se i vama desilo da vam zelena salata istruli posle samo dva dana? To će se verovatno desiti ako je ne skladištite pravilno. Uz trik koji vam predstavljamo, a za koji su vam potrebni samo papirni ubrusi salata može da ostane sveža i do pet dana.
Vratite nakitu sjaj: Srebro se najlakše čisti baš ovakoMnogi od nas nakit nose svakodnevno, a čini se da je zaista mali procenat onih koji nakit redovno čiste I održavaju.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.29 117.11 117.93 CHF 119.14 119.98 120.82 USD 108.60 109.37 110.13
-
Preporučena temperatura za frižider i zamrzivač: Zapamtite ove savete
Ako hranu držite na previsokoj temperaturi, ona može brzo da se pokvari...
09-02-2024 | 10:06 | Autor/Izvor: Naxi media, Real Simple
Foto: Bigstock, New Africa
Ako je hrana pravilno ohlađena, trajaće duže i duže će ostati sveža. Na odgovarajućoj temperaturi frižidera, uređaj može da drži hranu hladnom i bezbednom za jelo danima ili nedeljama, usporavajući rast bakterija. Takođe, zamrzivači mogu da održavaju hranu svežom i spreče rast bakterija mesecima ili ponekad čak i neograničeno. Zbog kvaliteta hrane i smanjenja rizika od trovanja hranom, bilo bi mudro držati frižider i zamrzivač na preporučenoj temperaturi, navodi Real Simple.
Frižider
Američka administracija za hranu i lekove preporučuje da frižider bude ispod 4 stepena Celzijusa, a zamrzivač ispod -17 stepeni Celzijusa. Međutim, idealna temperatura u frižideru je zapravo niža. Idealna temperatura na kojoj treba da držite hranu je između 1,7 i 3,3 stepena Celzijusa. Ove temperature su blizu nule, ali hrana nije toliko hladna da bi se smrzla. To je takođe najbliže što možete doći do praga od 4 stepena Celzijusa, kada bakterije počnu da rastu.
Temperature iznad preporučenih mogu biti previsoke, a onda hrana može lako da se pokvari. Takođe možete dobiti stomačne probleme od bakterija kao što su salmonela i E. Coli.
Zamrzivač
Zamrzivač je najbolje držati na temperaturi od -17 stepeni Celzijusa, osim kada se dodaje mnogo novih, toplijih namirnica. Možete ručno da smanjite temperaturu zamrzivača na nekoliko sati, ali ne zaboravite da je ponovo smanjite nakon toga. Održavanje zamrzivača na preniskoj temperaturi može povećati vaš račun za komunalne usluge i uzrokovati da hrana izgubi vlagu i ukus. Ako imate puno leda u zamrzivaču, ovo je siguran znak da je temperatura vašeg zamrzivača preniska. -
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: