-
Poslednjih 5 pesama
- Delca i Sklekovi - Hajde lagano
- Tony Cetinski - Mjesecar
- Idoli - Ljubavi
- Nina Badrić - Carobno Jutro
- Zana - Vojna pošta
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Keks od grčkog jogurta
Jednostavan biskvit koji može da bude lagana đačka užina, posluženje za goste ili dodatak uz obrok...
Fenomenalna čokoladna torta
Ko još može da odoli savršenoj čokoladnoj torti koja se topi u ustima... Pripremite je na najjednostavniji način, ušuškajte se i uživajte...
-
Zdravlje
Tajna dugovečnosti: Hrana koja potencijalno može da nam produži život!
Stručnjak za dugovečnost Dan Buetner već 20 godina proučava šest svetskih Plavih zona, uključujući oblasti u Grčkoj, Kostariki i Japanu, gde stanovnici imaju čak deset puta veću verovatnoću da dožive stotu godinu nego prosečan Amerikanac.
Zašto se javlja noćno znojenje i kada bi trebalo da se obratimo lekaru?
Ako se povremeno budite obliveni znojem to nije razlog za brigu, posebno ako se to dešava nakon ružnog sna ili tokom vrele noći. Ali, ako vam se to dešava redovno, moglo bi biti znak da nešto nije u redu.
-
Putovanja
Evropska prestonica sa najlepšim kruzer lukama na svetu
U poređenju desetina glavnih kruzer luka širom sveta, osiguravajuća kompanija AllClear je samo jednoj dodelila savršenih 100 poena - možete li pogoditi koja?
Jesenji šarm Pariza: Idealan period da posetite ovaj grad
Pariz je predivan u svako doba godine, ali tokom jeseni njegov šarm posebno dolazi do izražaja. Šetnje kroz zlatno lišće, miris kiše i toplih kroasana stvaraju neponovljivu atmosferu koja ovu sezonu čini nezaboravnom. Iskoristitite zato ovaj period i posetite grad koji će vas opčiniti svojom neverovatnom energijom.
-
Preporučujemo
Kulinarsko saveti za savršenu testeninu koji vam možda nisu poznati!
Iako se čini da je kuvanje testenine najjednostavniji kulinarski zadatak, verovatno vam se bar jednom dogodilo da bude prekuvana, bezukusna ili potpuno neukusna. Uz ovih pet proverenih saveta, takve greške možete lako da izbegnete, a samo je važno da pratite svaki korak.
Vodič kroz brzinsko čišćenje: Ključne stvari koje treba da očistite pre dolaska gostiju
Neočekivana poseta? Nema panike, ne morate da čistite ceo stan da bi sve izgledalo uredno. Dovoljno je da obratite pažnju na nekoliko ključnih mesta koja gosti prvo primete. Evo šta bi trebalo brzinski očistiti pre posete...
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.35 117.17 118.00 CHF 124.43 125.31 126.18 USD 98.79 99.49 100.18
-
Ovo su namirnice koje ne bi trebalo zamrzavamo: Gube ukus i teksturu
Čuvanje hrane u frižideru ili zamrzivaču pomaže u produžavanju njenog roka trajanja, ali nije svaka namirnica pogodna za zamrzavanje. Određene vrste hrane gube na kvalitetu, menjaju teksturu i postaju neprivlačne za konzumaciju nakon odmrzavanja.
27-02-2025 | 11:31 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, Yastremska
Povrće poput krastavaca, tikvica i zelene salate sadrži visok procenat vode, zbog čega gubi čvrstinu i postaje kašasto nakon zamrzavanja. Slično se dešava i s nekim vrstama voća, kao što su jagode, grožđe i agrumi, koji nakon odmrzavanja postaju mekani i vodenasti.
Kada je reč o mlečnim proizvodima, jogurt, kisela pavlaka i sveži sir menjaju konzistenciju prilikom zamrzavanja. Ipak, tvrdi sirevi, poput parmezana, bolje podnose niske temperature i zadržavaju svoj kvalitet. Sveži sir, iako promeni teksturu, i dalje se može koristiti u jelima poput pita, gde ta promena nije toliko primetna.
Jaja u ljusci nisu pogodna za zamrzavanje jer može doći do pucanja ljuske zbog širenja tečnosti. Ako želite da ih zamrznete, najbolje je da ih prethodno razbijete, lagano umutite i čuvate u hermetički zatvorenoj posudi.
Pržena hrana, poput pohovanog mesa, gubi hrskavost nakon zamrzavanja i postaje mekana i vlažna. Takođe, sirov krompir nije pogodan za zamrzavanje jer postaje vodenast i menja boju u sivo-smeđu nijansu. S druge strane, industrijski pripremljeni zamrznuti pomfrit zadržava bolju teksturu jer je prethodno obrađen. Ako ipak želite da zamrznete svež krompir, neophodno je prethodno ga blanširati, ali ni tada ne možete očekivati istu konzistenciju kao kod komercijalnog zamrznutog proizvoda.
Kako biste sačuvali kvalitet hrane, važno je znati koje namirnice nisu pogodne za zamrzavanje i kako ih pravilno skladištiti. -
Pročitajte i...
Kako bezbedno odmrznuti hranu? Saveti koje vredi zapamtiti
Odmrzavanje namirnica deluje kao jednostavan zadatak, ali mnogi prave greške koje mogu dovesti do kvarenja hrane ili čak trovanja. Stručnjaci ističu da je najvažnije paziti na temperaturu i način na koji se odmrzavanje sprovodi, jer u suprotnom postoji rizik od bakterija poput salmonele i listerije.
Spisak stvari koje nikako ne bi trebalo da čuvate pored šporeta!
Prostor oko šporeta često deluje kao savršeno mesto za odlaganje stvari koje vam trebaju dok kuvate. Ipak, mnogi predmeti koje možda sada držite tik uz rernu i ringlu ne podnose visoke temperature i najbolje je da ih odmah premestite.
Najlakši način da očistite peglu
Ako koristite peglu na paru, neophodno je da vodite računa, jer neadekvatna upotreba i izbegavanje čišćenja mogu da dovedu do pojave kamenca, buđi i oštećenja ploče.
Naučite da perete veš kao profesionalac i očuvate odeću!
Kažu da su pravila tu da bi se kršila, ali to nikako ne važi za pranje veša. Jedna pogrešna odluka može uništiti vašu omiljenu majicu ili pantalone zauvek. Kako da garderoba što duže ostane sveža i očuvana? Pratite jednostavna pravila...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: