Slušate: Noć uz Naxi

Pesma: Denis & Denis - Soba 23

Noć uz Naxi
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Denis & Denis - Soba 23
    2. Aleksandra Radović - Bivši dragi
    3. Bijelo dugme - Dozivjeti Stotu
    4. Ana Stanić - Suncan dan
    5. Kiki Lesendrić - Te noci smo se potukli zbog nje
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Miloš Nadaždin - Petak - Mojih 50
    2. 25. jul - 1 - Dodir noći
    3. 25. jul - 2 - Dodir noći
    4. 25. jul - 3 - Dodir noći
    5. Miloš Nadaždin - Četvrtak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Čorba sa piletinom i pečurkama Čorba sa piletinom i pečurkama

    Moguće je da čorbu sa piletinom i čorbu sa pečurkama već pripremate, ali ako do danas niste probali da spojite ove ukuse, pravo je vreme da probate.

    Fantastični lešnik mafini! Fantastični lešnik mafini!

    Ljubiteljima mafina posebno će se dopasti fantastična kombinacija lešnika i čokalade. Ako imate dovoljno vremena probajte da pripremite ovaj slatkiš već danas.

  • Zdravlje
    Ambliopija ili Ambliopija ili "Lenje oko": Simptomi i na koja stanja sve može da ukaže?

    Lenje oko ili ambliopija je veoma čest problem sa vidom koji utiče na oči. Međutim, to takođe može biti znak ozbiljnih zdravstvenih problema kao što su dijabetes, Parkinsonova bolest i srčana oboljenja.

    Vaša boja noktiju na nogama kao pokazatelj zdravstvenog stanja Vaša boja noktiju na nogama kao pokazatelj zdravstvenog stanja

    Bledi nokti su uobičajen znak starenja, tako da ljudi stariji od 60 godina ne bi trebalo previše da brinu o tome. Ali takvi nokti ponekad mogu da ukažu na lošu cirkulaciju, anemiju ili neuhranjenost.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Putovanja
    Možda niste znali, ali postoji zemlja u kojoj godina traje 13 meseci! Možda niste znali, ali postoji zemlja u kojoj godina traje 13 meseci!

    Etiopija, zemlja sa 13 meseci u godini, možda nije na vrhu vaše liste turističkih destinacija, ali ima mnogo toga da ponudi. Njena prirodna čuda, bogata istorija i retke vrste divljih životinja čine je idealnom destinacijom za sve avanturiste. Poseta Etiopiji je kao putovanje kroz vreme.

    Stari grad Antalije: Posetite Kaleiči! Stari grad Antalije: Posetite Kaleiči!

    Stari grad u Antaliji, poznat i kao Kaleiçi, predstavlja srce i dušu grada. Ispunjen mnogobrojnim prodavnčicama, gde uglavnom možete kupiti ćilime i suvenire, predivnim restoranima, ali i fantastičnim spomenicima, ovo sjajno mesto oduševljava turiste godinama unazad.

  • Preporučujemo
    Uz pomoć baterijske lampe proverite da li vaš frižider radi pravilno Uz pomoć baterijske lampe proverite da li vaš frižider radi pravilno

    Ako primetite da hrana koja stoji u frižideru nije dovoljno hladna, obavezno proverite efikasnost vašeg frižidera.

    Brzi trik za besprekorno staklo: Rešite se mrlja uz pomoć pirinča Brzi trik za besprekorno staklo: Rešite se mrlja uz pomoć pirinča

    Mrlje na staklenim posudama mogu da budu tvrdokorne i uporne, ali postoji trik koji će vam olakšati posao. Uz samo nekoliko sastojaka koje već imate kod kuće, možete efikasno ukloniti mrlje i osvežiti vaše staklo.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.25 117.07 117.89
    CHF 121.46 122.32 123.17
    USD 107.04 107.79 108.54
  • Povezani članci
  • Pravila ponašanja za stolom: Ostavite lep utisak

    Porodična okupljanja, obeležavanje praznika i proslava, poslovni ručkovi i večere...Svaki vid sastajanja koji podrazumeva zajedničko sedenje i konzumiranje hrane zahteva određena pravila u ponašanju. Ukoliko želite da ostavite utisak osobe koja poznaje bonton i želite da ukažete poštovanje prisutnima i domaćinu, pridržavajte se pravila koja su navedena u nastavku teksta. Neka vaši maniri za stolom budu odraz vaše kulture ponašanja.




    11-04-2023 | 15:00 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstock-New Africa

     

    Na okupljanje se uvek dolazi u dogovoreno vreme, kako biste ispoštovali domaćine i druge zvanice, a toleriše se do 15 minuta kašnjenja. Prilikom dolaska ponesite mali znak pažnje - cveće, bombonjeru, piće...Odevnim stilom ispoštujte pravilo odevanja shodno prilici. 

    U zavisnosti od tipa i obilnosti obroka, ukoliko je reč o formalnom postavljanju stola, najčešće je na njemu postavljeno više od jednog para escajga, pa bi trebalo znati da je pribor koji se upotrebljava prvi postavljen najudaljenije od tanjira, odnosno da redosled korišćenja escajga ide spolja ka unutra (u odnosu na položaj tanjira). Čaše se postavljaju desno iznad tanjira, a upotrebljavaju s desne strane nalevo.

    Salveta se uvek postavlja u krilo i tu ostaje tokom sveukupne konzumacije hrane, a kada se završi sa obrokom nikada se ne ostavlja u tanjiru, već sa njegove leve strane.

    Obrok se ne započinje dok se svi prisutni ne posluže, odnosno dok ne budu usluženi. Dakle, sačekajte da svi gosti za stolom imaju hranu u svom tanjiru i tek onda započnite sa jelom. Prilikom postavljanja hrane u tanjir, nikada ne sipajte više od onoga što možete pojesti. Bolje je sipati i nekoliko puta manje količine hrane. Posluženje sa stola se nikada ne uzima sopstvenim priborom. Sopstvenim priborom jedete isključivo hranu koja se nalazi u vašem tanjiru. Ukoliko želite da se poslužite hranom koja je udaljena od vas, zamolite nekoga da vam je doda. Tokom konzumiranja hrane pravite manje pauze uz odmerene zalogaje, žvaćite polako i nikada ne razgovarajte punih ustiju. Ne gestikulirajte rukama dok u njima držite escajg, inače gestikulirajte primereno, ne govorite previše glasno i ne nadvikujte se za stolom. 



    (Foto: Bigstock-Andrey Sayfutdinov)

    Ukoliko želite da sebi dospete piće, najpre pogledajte ljude koji sede najbliže vama i prvo njima dospite piće pa tek onda sebi. Isto važi i za svo posluženje koje se nalazi na stolu.

    Tokom ručavanja, ne koristite mobilni telefon i nemojte ga postavljati na sto. Fokusirajte se na ljude oko vas i sa njima vodite razgovore. Ukoliko hitno morate da odgovorite na poziv, izvinite se, ustanite od stola i obavite razgovor.

    Položaj escajga takođe šalje određenu poruku - da li pauzirate, čekate naredno jelo ili ste završili sa konzumiranjem hrane.

  • Pročitajte i...
    Cvetni bonton: Kako da nepogrešivo odaberete buket? Cvetni bonton: Kako da nepogrešivo odaberete buket?

    Kupovina cveća ima određen bonton, a svako cveće, prema vrsti, boji i broju nosi određenu poruku i simboliku. Ukoliko niste upoznati sa bontonom poklanjanja cveća, a povodom obeležavanja 8. marta njime želite da obradujete drage pripradnice lepšeg pola, donosimo vam nekoliko smernica koje bi trebalo da imate na umu prilikom njegovog odabira.

    Kako pravilno postaviti escajg za vreme i nakon jela Kako pravilno postaviti escajg za vreme i nakon jela

    Prilikom posete restoranu dobro bi bilo znati bonton upotrebe escajga, jer njime konobaru šaljete određenu poruku i pokazujete znake lepog vaspitanja.

    Cvetni bonton: Svako cveće nosi određenu poruku Cvetni bonton: Svako cveće nosi određenu poruku

    Svako cveće, prema vrsti, boji i broju nosi određenu poruku i simboliku. Ukoliko niste upoznati sa bontonom poklanjanja cveća, a na današnji dan njime želite da obradujete drage pripradnice lepšeg pola, evo nekoliko smernica koje bi trebalo da imate na umu prilikom odabira.

    Mala škola bontona na Kolarcu Mala škola bontona na Kolarcu

    Nova sezona edukativnog programa Mala škola bontona/Kako se sluša koncert počinje ove subote, 25. septembra, kada će na velikoj sceni Kolarčeve zadužbine nastupiti mladi saksofonisti.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: