Slušate: Popodne sa Milošem Lazićem

Pesma: Željko Joksimović - Crnokosa

Popodne sa Milošem Lazićem
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Željko Joksimović - Crnokosa
    2. Sergej Ćetković - Dva minuta
    3. Colonia - Lady Blue
    4. Neverne Bebe - Uzmi boje
    5. Magazin - Ako poludim
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Vlado Georgiev - Petak - Mojih 50
    2. 5. decembar - 1 - Dodir noći
    3. 5. decembar - 2 - Dodir noći
    4. 5. decembar - 3 - Dodir noći
    5. Vlado Georgiev - Četvrtak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Recept za slanu rozen tortu Recept za slanu rozen tortu

    Predstavljamo vam proveren recept za ubedljivo najtraženiji slani kolač na internetu.

    Najsočnija ćuretina u vinu! Najsočnija ćuretina u vinu!

    Iako najćešće pripremamo piletinu, recepti sa ćuretinom su veoma interesantni, a neki i toliko sočni da će vas sigurno oduševiti. Obavezno probajte da pripremite ćuretinu u vinu i uživajte u jesenjem ručku sa svojom porodicom.

  • Zdravlje
    Kako da se rešite sala na stomaku u 10 jednostavnih koraka? Kako da se rešite sala na stomaku u 10 jednostavnih koraka?

    Ovo je period kada svi uglavnom unosimo jaču hranu i uživamo u prazničnoj trpezi. Potpuno je logično da u ovom periodu neprimetno dobijemo i nekoliko kilograma, a ako zaista želimo spremni da dočekamo proleće ne bi bilo loše da se osvrnemo na neke savete koje možemo da praktikujemo odmah posle praznika.

    Groznica kod dece: Kako pravilno reagovati i kada je neophodno potražiti pomoć? Groznica kod dece: Kako pravilno reagovati i kada je neophodno potražiti pomoć?

    Povišena telesna temperatura kod deteta često izaziva zabrinutost kod roditelja. Međutim, sama groznica obično nije opasna – to je prirodan način na koji telo reaguje na infekcije.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Putovanja
    Turističke atrakcije sa nazivima koje je nemoguće izgovoriti Turističke atrakcije sa nazivima koje je nemoguće izgovoriti

    Nazivi mesta širom sveta često predstavljaju jezičke barijere za posetioce, posebno kada su složeni i dugački. Neka od ovih mesta svakako su vredna posete, ali njihova imena izazivaju glavobolju čak i pri pokušaju da ih napišete na razglednici. A zamislite da se izgubite i morate da tražite put! Ovo su neka od najdužih i najtežih za izgovor … Ujedno nemogućnost izgovor je i razlog zašto ove atrakcije privlače turiste.

    Četiri evropske destinacije koje je najbolje posetiti u zimskom periodu Četiri evropske destinacije koje je najbolje posetiti u zimskom periodu

    Najveći broj ljudi bira proleće i ranu jesen za putovanja, posebno kada je reč o Evropi... Međutim, neke destinacije mogu mnogo više da ponude ako se za njih odlučite u zimskom periodu.

  • Preporučujemo
    Prirodno i efikasno: Ovo je čaj koji će vam pomoći da uvek imate čiste prozore Prirodno i efikasno: Ovo je čaj koji će vam pomoći da uvek imate čiste prozore

    Ako ne možete da pronađete odgovarajuće sredstvo za čišćenje prozora koje ne ostavlja tragove, jedna vrsta čaja može da bude sjajno rešenje.

    Obavezno isključite ove uređaje iz struje pre odlaska na odmor! Obavezno isključite ove uređaje iz struje pre odlaska na odmor!

    Mnogobrojni uređaji koji nam svakodnevno olakšavaju život mogu da izazovu strujne udare ako ostanu uključeni, a ujedno doprinose većim računima za struju, što svi nastojimo da izbegnemo tokom odmora. S obzirom na to da nam se bliže zimski odmori obavezno obratite pažnju na ove uređaje.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.14 116.96 117.78
    CHF 125.20 126.08 126.96
    USD 110.15 110.93 111.70
  • Povezani članci
  • Pravila ponašanja za stolom: Ostavite lep utisak

    Porodična okupljanja, obeležavanje praznika i proslava, poslovni ručkovi i večere...Svaki vid sastajanja koji podrazumeva zajedničko sedenje i konzumiranje hrane zahteva određena pravila u ponašanju. Ukoliko želite da ostavite utisak osobe koja poznaje bonton i želite da ukažete poštovanje prisutnima i domaćinu, pridržavajte se pravila koja su navedena u nastavku teksta. Neka vaši maniri za stolom budu odraz vaše kulture ponašanja.




    11-04-2023 | 15:00 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstock-New Africa

     

    Na okupljanje se uvek dolazi u dogovoreno vreme, kako biste ispoštovali domaćine i druge zvanice, a toleriše se do 15 minuta kašnjenja. Prilikom dolaska ponesite mali znak pažnje - cveće, bombonjeru, piće...Odevnim stilom ispoštujte pravilo odevanja shodno prilici. 

    U zavisnosti od tipa i obilnosti obroka, ukoliko je reč o formalnom postavljanju stola, najčešće je na njemu postavljeno više od jednog para escajga, pa bi trebalo znati da je pribor koji se upotrebljava prvi postavljen najudaljenije od tanjira, odnosno da redosled korišćenja escajga ide spolja ka unutra (u odnosu na položaj tanjira). Čaše se postavljaju desno iznad tanjira, a upotrebljavaju s desne strane nalevo.

    Salveta se uvek postavlja u krilo i tu ostaje tokom sveukupne konzumacije hrane, a kada se završi sa obrokom nikada se ne ostavlja u tanjiru, već sa njegove leve strane.

    Obrok se ne započinje dok se svi prisutni ne posluže, odnosno dok ne budu usluženi. Dakle, sačekajte da svi gosti za stolom imaju hranu u svom tanjiru i tek onda započnite sa jelom. Prilikom postavljanja hrane u tanjir, nikada ne sipajte više od onoga što možete pojesti. Bolje je sipati i nekoliko puta manje količine hrane. Posluženje sa stola se nikada ne uzima sopstvenim priborom. Sopstvenim priborom jedete isključivo hranu koja se nalazi u vašem tanjiru. Ukoliko želite da se poslužite hranom koja je udaljena od vas, zamolite nekoga da vam je doda. Tokom konzumiranja hrane pravite manje pauze uz odmerene zalogaje, žvaćite polako i nikada ne razgovarajte punih ustiju. Ne gestikulirajte rukama dok u njima držite escajg, inače gestikulirajte primereno, ne govorite previše glasno i ne nadvikujte se za stolom. 



    (Foto: Bigstock-Andrey Sayfutdinov)

    Ukoliko želite da sebi dospete piće, najpre pogledajte ljude koji sede najbliže vama i prvo njima dospite piće pa tek onda sebi. Isto važi i za svo posluženje koje se nalazi na stolu.

    Tokom ručavanja, ne koristite mobilni telefon i nemojte ga postavljati na sto. Fokusirajte se na ljude oko vas i sa njima vodite razgovore. Ukoliko hitno morate da odgovorite na poziv, izvinite se, ustanite od stola i obavite razgovor.

    Položaj escajga takođe šalje određenu poruku - da li pauzirate, čekate naredno jelo ili ste završili sa konzumiranjem hrane.

  • Pročitajte i...
    Deset pravila Deset pravila "staromodnog bontona" koja ne bi trebalo da zaboravimo

    Možda deluju zastarelo, ali neka pravila su osmišljena da podstaknu međusobno poštovanje. Kako je društvo napredovalo, pravila su se menjala, ali neki ljudi i dalje žude za prošlim vremenima, priželjkujući povratak staromodnih pravila bontona. Zbog toga što su ta pravila postala zastarela, polako smo počeli da osećamo posledice nedostatka osnovnih manira.

    Cvetni bonton: Kako da nepogrešivo odaberete buket? Cvetni bonton: Kako da nepogrešivo odaberete buket?

    Kupovina cveća ima određen bonton, a svako cveće, prema vrsti, boji i broju nosi određenu poruku i simboliku. Ukoliko niste upoznati sa bontonom poklanjanja cveća, a povodom obeležavanja 8. marta njime želite da obradujete drage pripradnice lepšeg pola, donosimo vam nekoliko smernica koje bi trebalo da imate na umu prilikom njegovog odabira.

    Kako pravilno postaviti escajg za vreme i nakon jela Kako pravilno postaviti escajg za vreme i nakon jela

    Prilikom posete restoranu dobro bi bilo znati bonton upotrebe escajga, jer njime konobaru šaljete određenu poruku i pokazujete znake lepog vaspitanja.

    Cvetni bonton: Svako cveće nosi određenu poruku Cvetni bonton: Svako cveće nosi određenu poruku

    Svako cveće, prema vrsti, boji i broju nosi određenu poruku i simboliku. Ukoliko niste upoznati sa bontonom poklanjanja cveća, a na današnji dan njime želite da obradujete drage pripradnice lepšeg pola, evo nekoliko smernica koje bi trebalo da imate na umu prilikom odabira.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: