-
Poslednjih 5 pesama
- Nina Badrić - Znam te ja
- YU Grupa - Mornar
- Oliver Dragojević - Tko sam ja da ti sudim
- Toše Proeski - Veži me za sebe
- Željko Vasić - Bez milosti
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
-
Preporučujemo
Limunada sa lavandom
Na visokim temperaturama potrebna je dovoljna hidratacija, a ovaj spoj ukusa će vas zasigurno osvežiti.
-
Zdravlje
Čia voda za hidrataciju i pročišćavanje
Čia semenke često dodajemo kao sastojak musliju, salati ili smutiju, no, ukoliko do sada niste, možete isprobati vodu sa ovim semenkama, koja će vam obezbediti dnevnu hidrataciju i ubrzati metabolizam.
Sok od šargarepe
Benefiti šargarepe su višestruki po celokupno zdravlje organizma, pa ukoliko imate naviku da dan započnete ceđenim sokom, na listu onih koje pravite dodajte i onaj od šargarepe.
-
Putovanja
Kapri: Mesto za odmor iz bajke
Kapri je ostrvo u Napuljskom zalivu, koje važi za mondensko letovalište, te predstavlja destinaciju koja privlači turiste iz celog sveta.
Putovanje kolima kao nezaboravna avantura
Ukoliko ste avanturističkog duha putovanje kolima, obilazak cele jedne regije ili nekoliko gradova može biti iskustvo za pamćenje.
-
Preporučujemo
Sirće uspešno uklanja kamenac sa posuđa
Ukoliko na vašem posuđu primetite taloženje kamenca, možete ga otkloniti upotrebom sirćeta.
Za mirišljave tepihe!
Između redovnog pranja tepiha, svežinu i miris im možete očuvati upotrebom osveživača koji možete pripremiti u domaćoj radinosti.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.54 117.36 118.19 CHF 120.58 121.43 122.28 USD 115.62 116.43 117.25
-
Kako pravilno postaviti escajg za vreme i nakon jela
Prilikom posete restoranu dobro bi bilo znati bonton upotrebe escajga, jer njime konobaru šaljete određenu poruku i pokazujete znake lepog vaspitanja.
29-06-2022 | 10:51 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock- Maryia_K
Naime, položaj viljuške i noža za vreme i nakon jela poruka je restoranu da li ste zadovoljni njihovom uslugom, konobaru da li ste spremni za naredno jelo...
Ukoliko imate nedoumicu oko položaja escajga u tanjiru (ovo se ne odnosi na bonton serviranja već direktno na konzumaciju obroka), evo šta bi trebalo da znate.
(Foto: Bigstock-YummyBuum)Ako želite da pređete na naredno jelo, potrebno je da po sredini tanjira ukrstite nož i viljušku.
Pauzu u obroku možete označiti postavljanjem viljuške sa leve, noža sa desne strane u tanjiru blago ih primičući jedno drugome, kao da želite da formirate trougao.
Ukoliko ste gotovi sa obrokom, to možete označiti uspravnim postavljanjem viljuške i noža jedno do drugog po sredini tanjira.
Ako osoblju želite da ukažete koliko ste zadovoljni uslugom, učinite to na sledeći način:
U slučaju da ste zadovoljni uslugom i obrokom viljušku i nož postavite horizontalno po sredini tanjira, a ako vam se obrok nije dopao postavite nož među zupce viljške. -
Pročitajte i...
Cvetni bonton: Svako cveće nosi određenu poruku
Svako cveće, prema vrsti, boji i broju nosi određenu poruku i simboliku. Ukoliko niste upoznati sa bontonom poklanjanja cveća, a na današnji dan njime želite da obradujete drage pripradnice lepšeg pola, evo nekoliko smernica koje bi trebalo da imate na umu prilikom odabira.
Mala škola bontona na Kolarcu
Nova sezona edukativnog programa Mala škola bontona/Kako se sluša koncert počinje ove subote, 25. septembra, kada će na velikoj sceni Kolarčeve zadužbine nastupiti mladi saksofonisti.
Deseti rođendan Male škole bontona
Edukativni program Mala škola bontona/Kako se sluša koncert ove subote, 29. maja, slavi deseti rođendan nastupom polaznika Muzičke radionice Čarobna frula.
Bonton poklanjanja cveća
Svako cveće, prema vrsti, boji i broju nosi određenu poruku. Ukoliko niste upoznati sa bontonom poklanjanja cveća, donosimo vam nekoliko saveta.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: