-
Poslednjih 5 pesama
- Željko Joksimović - Stihija
- Dejan Cukić - Kao Ti
- Poslednja igra leptira - Umiru Jeleni
- Petar Grašo - Ako Te Pitaju
- Generacija 5 - Povedi me u noć
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Veganska pasta sa brokolijem
Ova pasta je podjednako kremasta kao i klasična varijanta paste sa brokolijem, a ako možda niste ljubitelj ovog povrća napravite izuzetak i probajte ovo sjajno jelo.
Rustična pita sa borovnicama
Pita sa borovnicama je izuzetno sočan i ukusan desert koji često nepravedno ostaje po strani. A upravo sada je pravo vreme da ga napravite – sezona borovnica je u punom jeku, pa iskoristite ovo zdravo i osvežavajuće voće dok ga ima u izobilju!
-
Zdravlje
Tri zdrava ugljena hidrata koja pomažu u održavanju stabilnog nivoa šećera u krvi
Mnoge dijete promovišu smanjen unos ugljenih hidrata, često ih predstavljajući kao glavne krivce za gojenje i nestabilan nivo šećera u krvi. Međutim, važno je ne zaboraviti da postoje i zdravi ugljeni hidrati koji imaju ključnu ulogu u održavanju energije, pravilnom funkcionisanju mozga, varenju i čak stabilizaciji šećera u krvi.
Kako pravilno koristiti repelent protiv komaraca i kako sprečiti ujede?
Ujedi komaraca nisu samo neprijatni i dosadno svrbe – oni mogu predstavljati ozbiljan zdravstveni rizik kada putujete u određene delove sveta. Malarija, denga, zika i žuta groznica samo su neke od bolesti koje ovi insekti prenose, a koje mogu izazvati ozbiljna, pa čak i smrtonosna oboljenja.
-
-
Putovanja
Najbolje vinske destinacije u Evropi za 2025. godinu
Ako planirate kratko, ali nezaboravno putovanje, možda je vreme da razmislite o vinskom mini-odmoru. Prema najnovijem istraživanju koje je sproveo sajt QuoteZone, vinske regije širom Evrope mogle bi postati sledeći veliki turistički trend.
Indijski mauzolej proglašen najlepšom građevinom na svetu
Časopis Time Out nedavno je objavio listu najimpresivnijih građevina na planeti, a na samom vrhu našla se čuvena građevina koju mnogi smatraju pravim čudom arhitekture – Tadž Mahal u Agri, Indija.
-
Preporučujemo
Smesa koja topi masnoću: Očistite rernu za čas
Rerna je definitivno jedno od najomraženijih mesta za čišćenje i deluje nam da je rešavanje problem masnoće koja se posle jednog korišćenja već nakupi izuzetno komplikovano.
Rashladite se i bez klime: Ovo su sjajni trikovi da preživite vrućinu!
Toplotni talasi mogu značajno da otežaju svakodnevni život, posebno kada ste primorani da boravite u zatvorenom prostoru bez mogućnosti rashlađivanja klima uređajem - bilo da ga nemate ili vam jednostavno ne odgovara.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.36 117.18 118.00 CHF 124.53 125.40 126.28 USD 98.77 99.46 100.16
-
Kako pravilno postaviti escajg za vreme i nakon jela
Prilikom posete restoranu dobro bi bilo znati bonton upotrebe escajga, jer njime konobaru šaljete određenu poruku i pokazujete znake lepog vaspitanja.
29-06-2022 | 10:51 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock- Maryia_K
Naime, položaj viljuške i noža za vreme i nakon jela poruka je restoranu da li ste zadovoljni njihovom uslugom, konobaru da li ste spremni za naredno jelo...
Ukoliko imate nedoumicu oko položaja escajga u tanjiru (ovo se ne odnosi na bonton serviranja već direktno na konzumaciju obroka), evo šta bi trebalo da znate.
(Foto: Bigstock-YummyBuum)Ako želite da pređete na naredno jelo, potrebno je da po sredini tanjira ukrstite nož i viljušku.
Pauzu u obroku možete označiti postavljanjem viljuške sa leve, noža sa desne strane u tanjiru blago ih primičući jedno drugome, kao da želite da formirate trougao.
Ukoliko ste gotovi sa obrokom, to možete označiti uspravnim postavljanjem viljuške i noža jedno do drugog po sredini tanjira.
Ako osoblju želite da ukažete koliko ste zadovoljni uslugom, učinite to na sledeći način:
U slučaju da ste zadovoljni uslugom i obrokom viljušku i nož postavite horizontalno po sredini tanjira, a ako vam se obrok nije dopao postavite nož među zupce viljške. -
Pročitajte i...
Deset pravila "staromodnog bontona" koja ne bi trebalo da zaboravimo
Možda deluju zastarelo, ali neka pravila su osmišljena da podstaknu međusobno poštovanje. Kako je društvo napredovalo, pravila su se menjala, ali neki ljudi i dalje žude za prošlim vremenima, priželjkujući povratak staromodnih pravila bontona. Zbog toga što su ta pravila postala zastarela, polako smo počeli da osećamo posledice nedostatka osnovnih manira.
Pravila ponašanja za stolom: Ostavite lep utisak
Porodična okupljanja, obeležavanje praznika i proslava, poslovni ručkovi i večere...Svaki vid sastajanja koji podrazumeva zajedničko sedenje i konzumiranje hrane zahteva određena pravila u ponašanju. Ukoliko želite da ostavite utisak osobe koja poznaje bonton i želite da ukažete poštovanje prisutnima i domaćinu, pridržavajte se pravila koja su navedena u nastavku teksta. Neka vaši maniri za stolom budu odraz vaše kulture ponašanja.
Cvetni bonton: Kako da nepogrešivo odaberete buket?
Kupovina cveća ima određen bonton, a svako cveće, prema vrsti, boji i broju nosi određenu poruku i simboliku. Ukoliko niste upoznati sa bontonom poklanjanja cveća, a povodom obeležavanja 8. marta njime želite da obradujete drage pripradnice lepšeg pola, donosimo vam nekoliko smernica koje bi trebalo da imate na umu prilikom njegovog odabira.
Cvetni bonton: Svako cveće nosi određenu poruku
Svako cveće, prema vrsti, boji i broju nosi određenu poruku i simboliku. Ukoliko niste upoznati sa bontonom poklanjanja cveća, a na današnji dan njime želite da obradujete drage pripradnice lepšeg pola, evo nekoliko smernica koje bi trebalo da imate na umu prilikom odabira.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: