Slušate: Noć uz Naxi

Pesma: Rogati I Boris Rezak - Nevolja

Noć uz Naxi
Naxi Radio
 • Povezani članci
 • Postavite sami veštačke trepavice

  Prodoran i zavodljiv pogled jedan je od osnovnih trendova ove sezone, a neizostavan element svakako jesu veštačke trepavice. Naučite kako da sami postavite trepavice, bez poteškoća i pomoći šminkera. Zahvaljujući ovim stručnim savetima ovladajte tehnikom postavljanja veštačkih trepavica i budite spremni za zavođenje u svakom trenutku.
  06-06-2015 | 10:43 | Autor/Izvor: Naxi media

  Foto: Bigstockphoto/Subbotina Anna


  Industrija lepote danas nudi široku paletu različitih vrsta trepavica. Razlika se ogleda u gustini, dužini i teksturi. Kada govorimo o tehnici postavljanja osnovna razlika je u individualnim i linijskim trepavica. Bez obzira koje trepavice nanosite jako je bitno da proverite da li ste alergični na neki od sadržaja koji se nalazi u lepku, kao i da li vaše oko podnosi sintetiku ili tuđu prirodnu dlaku, kako biste izbegli moguće alergenske reakcije.

  Priprema: Pre nego što započnete proces nanošenja trepavica, potrebno je da vaši kapci i predeo oko njih budu potpuno čisti i suvi.


  Individualne trepavice

  Za nadogradnju su vam potrebne individualne veštačke trepavice, lepak i pinceta. Uzmite jednu veštačku trepavicu pomoću pincete. Malo lepka možete staviti na maramicu ili na sličnu površinu. Umočite zadnji deo veštačke trepavice u lepak.
  Stavite kraj vaše veštačke trepavice gde se nalazi lepak na kraj vaše prirodne trepavice i držite pritisnutu veštačku i prirodnu trepavicu pomoću pincete 10-ak sekundi, dok veštačka trepavica ne "legne" potpuno na prirodne.
  Red kojim bi trebalo da stavljate veštačke trepavice je da počnete stavljanje veštačkih trepavica počev od sredine duž linije vaših prirodnih trepavica pa prema uglovima.
  Kada želite da skidate veštačke trepavice koristite isključivo odgovarajuće sredstvo za skidanje trepavica.


  Linijske trepavice

  Za nadogradnju su vam potrebne linijske veštačke trepavice, lepak, pinceta, ogledalo i makaze.
  Potrebno je da izmerite širinu vaših liniijskih veštačkih trepavica tako što ih prislonite duž vaših prirodnih trepavica, a potom na osnovu dužine oblikujte ih i isecite  makazama
  Nanesite lepak na traku linijskih veštačkih trepavica. Nemojte naneti suviše lepka da ne bi došlo do neželjenih efekata kao da se vaše donje trepavice slepe sa gornjim.
  Kada nanesete lepak na traku, sačekajte oko 30-ak sekundi tako da lepak postane lepljiv, ne potpuno suv ali da je na ivici da postane suv.
  Podesite ogledalo kako biste mogli tačno da vidite mesto gde postavljate veštačke trepavice.
  Linijske veštačke trepavice možete postaviti tako što ih držite sa pincetama ili rukama, a potrebno je da ih postavite neposredno iznad linije vaših prirodnih trepavica.
  Ukoliko se desi da je razlika između veštačkih i prirodnih trepavica uočljiva, možete koristiti uvijač trepavica, pri tome obratite pažnju da ne oštetite veštačke trepavice.


 • Pročitajte i...
  Detalji za poslovni odevni stil Detalji za poslovni odevni stil

  Različite profesije i radno okruženje zahtevaju određena pravila oblačenja, no ukoliko se vaš poslovni stil kreće od klasičnog do nešto ležernijeg, ovo su neki od aksesoara kojima možete svakoj odevnoj kombinaciji dati posebnu notu.

  Napravite neodoljivu frizuru pomoću šnale za kosu Napravite neodoljivu frizuru pomoću šnale za kosu

  Aksesoar za kosu ima estetsku i praktičnu funkciju, a šnala za kosu se definitivno nalazi među aksesoarima koji ispunjavaju obe funkcije. Pogledajte kako pomoću šnale možete napraviti neodoljive frizure.

  Bela haljina saveznik leta Bela haljina saveznik leta

  Bela boja je jedna od vodećih kada je reč o letnjoj sezoni, a komad koji je atraktivan, ujedno i zahvalan za kombinovanje sa preostalim modnim detaljima je bela haljina.

  Kako sve možete nositi košulju? Kako sve možete nositi košulju?

  Ukoliko pripadate onom delu populacije koji u svom odevnom stilu najčešće nosi košulje, znajte da od jedne košulje možete napraviti nekoliko različitih modela. Trik je u načinu njenog kopčanja i vezivanja.

 • Komentari

  Komentara: 0

  Postavi komentar: