Pohovani ananas

Idealan desert za vikend pred nama.

25-01-2019

|

15:16

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

- 2 ananasa
- 1 jaje
- 1 kašika ulja
- malo šećera
- 0,5 dl kisele vode
- 0,5 dl mleka
- 3 kašike brašna
- malo cimeta
- prstohvat soli
- ulje za prženje ananasa

Priprema: Umutiti jaje sa malo šećera i dodati ulje, brašno, vodu, mleko, cimet i so. Masa treba da bude glatka i malo gušća od mase za palačinke, kako bi se lepo uhvatila za ananas. Ananas očistiti i iseći na kolutiće. U dubljem tiganju zagrejati ulje, ananas umočiti u masu za pohovanje, zatim ispržiti u ulju dok ne dobiju zlatno žutu boju. Servirati po dve polovine na tanjir, preliti ih toplom čokoladom. Sa strane može se servirati i kugla sladoleda.