-
Poslednjih 5 pesama
- Nina Badrić - Dani I Godine
- Indexi - Sve ove godine
- Željko Vasić - Voli Me Il Ne Voli Me
- Djordje Balašević - Provincijalka
- Bijelo dugme - Padaju zvijezde
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
-
Zdravlje
Oralna higijena preduslov za zdrave zube i desni
Adekvatna oralna nega od velikog je značaja za očuvanje zdravih zuba i desni.
Opuštajuće vežbe istezanja
Vežbe istezanja preporučljivo je raditi na dnevnom nivou. Bilo da ste jutarnji ili večernji tip, odvojite 20-ak minuta dnevno i opustite telo laganim vežbama istezanja.
-
Putovanja
Budimpešta: Grad za uživanje u zimskoj atmosferi
Budimpešta, glavni grad Mađarske, ubraja se među najposećenije destinacije domaćih turista, usled blizine i sjajnog ugođaja koji ova evropska metropola nudi. Ona je posebno magična tokom zime i prazničnog perioda, te predstavlja vikend destinaciju vrednu posete.
Kapri: Mesto za odmor iz bajke
Kapri je ostrvo u Napuljskom zalivu, koje važi za mondensko letovalište, te predstavlja destinaciju koja privlači turiste iz celog sveta.
-
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.50 117.32 118.14 CHF 117.75 118.58 119.41 USD 108.54 109.31 110.07
-
Pita od jabuka i cimeta
Jesen je pravo vreme za domaću pitu od jabuka.
29-09-2016 | 14:08 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto- og-vision
Sastojci:
- 500 g tankih kora, preporučujem Tri srca
- 1,5 kg jabuka, odnosno oko 1 do 1,2 kg izrendisanih
- šećer, ulje, griz, cimet
Priprema: Jabuke oguliti i izrendisati. U jednu šolju sipati oko 150 ml ulja, u drugu sasvim malo vode, recimo 50 ml. Kore podeliti na četiri špila. U zavisnosti od debljine kora biće ih 3, 4, 5... po rolni. Izrendisane jabuke podeliti okvirno na četiri dela - otprilike bi trebalo da bude 250-300 g jabuka po rolni. Rernu uključiti na 200°C. Prvu koru poprskati uljem pa četkicom ovlaš umočenom u vodu razmazati ulje da cela kora zasija, i posuti ravnom kašikom šećera. Svaku sledeću, do poslednje, isto tako. Na jednu trećinu površine poslednje kore rasporediti jabuke, preko jabuka sipati dve kašike ulja, dve kašike šećera, poprašiti jednom ravnom kašičicom griza, posuti cimetom. Umotati u rolnu i staviti na pleh obložen pek papirom. Na isti način uviti i ostale 3 rolne. Četkicom premazati sve rolne mešavinom ulja i vode. Peći oko 45 minuta na nižem nivou u rerni, na 180-200°C ili dok pita lepo ne porumeni. Pokriti čistom krpom i ostaviti da se ohladi. Seći. Pred služenje posuti prah šećerom. -
Pročitajte i...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: