Piletina u sosu od pečuraka

Mnogo je onih koji vole ovu kombinaciju ukusa, ali često zaboravimo da pripremimo ovo jelo. Sledeći put kad vam ponsetane ideja setite se ovog sjajnog i proverenog recepta.

14-08-2025

|

13:53

|

Autor / Izvor: Naxi media


Sastojci:

500 g pilećeg belog mesa

300 g svežih pečuraka (šampinjoni ili bukovače)

1 glavica crnog luka

2 čena belog luka

200 ml pavlake za kuvanje
(može i veganska)
100 ml pilećeg bujona

80 g kikiriki putera

2 kašike ulja

So i biber po ukusu

Peršun za dekoraciju


Priprema :


Pileće meso iseckajte, posolite i pobiberite, pa propržite tanke šnicle na vrelom ulju sa obe strane dok ne dobiju zlatnu boju. Izvadite meso iz tiganja i ostavite sa strane.


U isti tiganj dodajte kikiriki puter, a zatim sitno iseckan crni luk i beli luk. Pržite dok ne omekša. Dodajte iseckane pečurke i dinstajte dok ne ispari sva tečnost, otprilike 5-7 minuta. Sipajte pileći bujon i kuvajte nekoliko minuta, pa dodajte pavlaku za kuvanje. Promešajte dok se sos ne zgusne.

Vratite piletinu u tiganj sa sosom i kuvajte još 10 minuta na umerenoj vatri kako bi meso upilo arome. Poslužite toplo, posuto seckanim peršunom, uz pirinač, pire krompir ili testeninu.

PRIJATNO!