
Piletina u sosu od pečuraka
Mnogo je onih koji vole ovu kombinaciju ukusa, ali često zaboravimo da pripremimo ovo jelo. Sledeći put kad vam ponsetane ideja setite se ovog sjajnog i proverenog recepta.
14-08-2025
|13:53
|Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:
500 g pilećeg belog mesa
300 g svežih pečuraka (šampinjoni ili bukovače)
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
200 ml pavlake za kuvanje
(može i veganska)
100 ml pilećeg bujona
80 g kikiriki putera
2 kašike ulja
So i biber po ukusu
Peršun za dekoraciju
Priprema :
Pileće meso iseckajte, posolite i pobiberite, pa propržite tanke šnicle na vrelom ulju sa obe strane dok ne dobiju zlatnu boju. Izvadite meso iz tiganja i ostavite sa strane.
U isti tiganj dodajte kikiriki puter, a zatim sitno iseckan crni luk i beli luk. Pržite dok ne omekša. Dodajte iseckane pečurke i dinstajte dok ne ispari sva tečnost, otprilike 5-7 minuta. Sipajte pileći bujon i kuvajte nekoliko minuta, pa dodajte pavlaku za kuvanje. Promešajte dok se sos ne zgusne.
Vratite piletinu u tiganj sa sosom i kuvajte još 10 minuta na umerenoj vatri kako bi meso upilo arome. Poslužite toplo, posuto seckanim peršunom, uz pirinač, pire krompir ili testeninu.
PRIJATNO!