Piletina u sosu od malina

Jedinstvena kombinacija ukusa će probuditi sva vaša čula.

31-07-2024

|

10:39

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:


500g piletine (belo meso)
200g svežih malina

1 kašika meda

1 kašika balzamiko sirćeta

1 šolja pilećeg bujona

1 kašika maslaca

So i biber po ukusu

Sveži bosiljak za dekoraciju (po želji)


Priprema:

Pileće meso posolite i pobiberite s obe strane. U velikom tiganju zagrejte maslac na srednje jakoj vatri. Dodajte piletinu isečenu na kocke i pržite dok ne postane zlatno smeđa, oko 5-7 minuta sa svake strane. Izvadite piletinu iz tiganja i ostavite sa strane


U isti tiganj dodajte maline, med i sirće. Kuvajte na srednjoj vatri dok maline ne omekšaju i ne počnu da se raspadaju, oko 5 minuta. Dodajte pileći bujon u tiganj i mešajte dok se svi sastojci ne sjedine. Kuvajte još 5 minuta, dok se sos ne zgusne.

Vratite meso u tiganj i kuvajte ih u sosu još nekoliko minuta, dok se piletina ne zagreje i ne upije malo sosa. Piletinu poslužite prelivenu sosom od malina, a po želji, ukrasite svežim bosiljkom.

PRIJATNO!