Piletina u soja sosu

Ako volite egzotične ukuse ovo jelo će vas oduševiti.

12-04-2024

|

14:29

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

350 g piletine (belo meso)
dve šargarepe
kupus isečen na kockice 150 g
krastavac
3 crvene paprike
soja sos
kečap
beli luk
suvi začin, biber

Priprema:

Piletinu isecite na sitnije komade, kao za dva zalogaja pa stavite u dublju posudu. Pospite sa suvim začinom i biberom. Zagrejte ulje u dubljem tiganju pa spustite meso. Pecite sa svih strana. Izvadite piletinu u drugu drugu šerpu ili činiju. U ulje u kojem se pekla piletina ubacite šargarepu i papriku sečenu na žilijen. Pržite četiri minuta, dodajte kupus sečen na kockice i krastavac koji ste isekli po želji, a prethodno izdubili, pa pržite još minut. Odvojeno pomešajte 6 kašika soja sosa, tri kašike kečapa (ljuti najbolje) i tri čena belog luka. Dodajte piletinu i ovaj sos i mešajte na smanjenoj temparaturi još minut.

PRIJATNO!