-
Poslednjih 5 pesama
- Colonia - Njeno ime ne zovi u snu
- Flamingosi - Obala
- Sandi Cenov - Malena
- Crvena jabuka - Zovu nas ulice
- Van Gogh - Andjele Moj Brate
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Čizkejk za početnike
Recept za čizkejk koji danas predstavljamo verovatno je jedan od najjednostavnijih, ali istovremeno i najukusnijih koje možete da pronađete na internetu.
Domaći sladoled od nektarina
Ako niste imali priliku da probate sladoled od nektarina pravo je pitanje šta čekate? Isprobajte recept koji ne uključuje veštačke arome i verujte nam na reč da će vas ukus ovog fenomenalnog deserta oduševiti.
-
Zdravlje
Moć maline: Letnje voće koje može da učini čuda za vaše zdravlje!
Maline sadrže malo ugljenih hidrata, a bogate su vlaknima, što ih čini odličnim izborom za većinu ljudi. Njihove zdravstvene prednosti su brojne, a kako sezona kratko traje, bila bi šteta ne iskoristiti je.
Šta uzrokuje tamne podočnjake i kako ih ublažiti?
Tamni kolutovi ispod očiju (poznati i kao periorbitalna hiperpigmentacija) mogu se pojaviti iz više razloga - genetike, alergija, umora, dehidratacije i drugih faktora. Mada nisu opasni po zdravlje, mogu uticati na samopouzdanje. Postoje kućni i medicinski tretmani koji mogu pomoći u ublažavanju njihovog izgleda.
-
-
Putovanja
Putovanja zbog koncerata sve su popularnija, a evo koji gradovi prednjače!
Putovanja na koncerte i muzičke festivale – poznata kao gig-tripping – već neko vreme su jedan od izraženijih trendova u turizmu. Predviđa se da će tržište „muzičkog turizma“ do 2030. godine dostići vrednost od gotovo 263 milijarde dolara.
Italija proglašena za „ultimativnu“ destinaciju za solo avanturiste u 2025. godine!
Ako ste planirali solo putovanje u 2025. i tražite destinaciju koja ne nudi samo kulturno obogaćenje već i uzbuđenje i dozu adrenalina, Italija je – prema novom istraživanju – pravo mesto za vas.
-
Preporučujemo
Saveti koji će pomoći da vam paradajz danima ostane svež i sočan
Paradajz zaista može da ostane svež danima, pa čak i nedeljama, ako nije previše mekan i zreo. Međutim, veoma je važno da obratite pažnju na način na koji skladištite paradjz, jer postoji jedno mesto koje nikako nije povoljno.
Zaboravite hemikalije: Očistite celu kuću uz pomoć limuna!
Limunska kiselina poseduje izuzetnu moć čišćenja i pokazala se kao jedno od najučinkovitijih prirodnih sredstava za održavanje higijene doma. Zahvaljujući svojim antibakterijskim i dezinfekcionim svojstvima, idealna je za sve koji žele da izbegnu upotrebu agresivnih hemikalija i opredele se za zdravije, ekološki prihvatljivije alternative.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.40 117.22 118.04 CHF 124.08 124.96 125.83 USD 100.90 101.61 102.32
-
Pileće ćufte u belom sosu!
Pileće ćufte u belom sosu, sjajna su alternativa klasičnim ćuftama, ali se spremaju mnogo brže i svakako predstavljaju malo laganiji obrok...
25-02-2025 | 12:36 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, BondDLegion
Sastojci:
Za ćufte:
500 g pilećeg mlevenog mesa
1 jaje
1 glavica crnog luka, sitno iseckana
2 čena belog luka, sitno iseckana
3 kašike prezli
1 kašičica soli
1/2 kašičice bibera1/2 kašičice sušenog origana
kari po želji
malo ulja za prženje
Za beli vege sos:2 kašike maslinovog ulja
1 glavica crnog luka, sitno iseckana
2 čena belog luka, sitno iseckana
200 ml biljne pavlake
200 ml bujona od povrća
1 kašičica sušenog bosiljka
1 kašičica sušenog peršuna
So i biber po ukusu
Priprema:
U velikoj posudi pomešajte pileće mleveno meso, jaje, sitno iseckan crni i beli luk, prezle, so, biber, origano i kari. Mešajte dok se svi sastojci dobro ne sjedine. Oblikujte male kuglice od smese, veličine oraha. U velikom tiganju zagrejte malo ulja na srednjoj vatri. Pržite ćufte sa svih strana dok ne dobiju zlatno-smeđu boju i budu dobro pečene iznutra. Izvadite ih iz tiganja i ostavite sa strane.U istom tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri. Dodajte sitno iseckan crni i beli luk, pa dinstajte dok ne postane proziran. Dodajte biljnju pavlaku i povrtni bujon, pa mešajte dok se sastojci ne sjedine. Dodajte sušeni bosiljak i peršun, a zatim i so i biber. Smanjite temperaturu i kuvajte sos nekoliko minuta dok se ne zgusne. Vratite pržene ćufte u tiganj sa belim vege sosom i kuvajte još nekoliko minuta da se ukusi sjedine.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...
Čizkejk za početnike
Recept za čizkejk koji danas predstavljamo verovatno je jedan od najjednostavnijih, ali istovremeno i najukusnijih koje možete da pronađete na internetu.
Domaći sladoled od nektarina
Ako niste imali priliku da probate sladoled od nektarina pravo je pitanje šta čekate? Isprobajte recept koji ne uključuje veštačke arome i verujte nam na reč da će vas ukus ovog fenomenalnog deserta oduševiti.
Kineski prženi kupus
Chao Baicai je jednostavno jelo koje je idealno za tople dane koji su već tu. Pored toga što se brzo priprema, pa nećete provesti previše vremena pored šporeta, imajte na umu da je ovo jelo lagano i savršeno za obrok koji neće opteretiti organizam.
Pita sa višnjama
Na pijaci možemo već da pronađemo sveže višnje, a one su zapravo najbolje za pripremu tradicionalne poslastice koju svi obožavamo...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: