-
Poslednjih 5 pesama
- Oliver Mandić - Zbog tebe bih tucao kamen
- Crvena jabuka - Moje najmilije
- Dino Merlin - Jedan Dan, Jedna Noc
- Magazin - Minut srca tvog
- Indexi - Bacila je sve niz rijeku
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Teleći gulaš sa paprikom
Recept za prave gurmane i ljubitelje kuvanih jela. Paprika ovom jelu daje posebnu aromu i sigurno će vam prijati u ovom periodu kada se lagano opraštamo od letnjih dana i ulazimo u jesen...
Keks od grčkog jogurta
Jednostavan biskvit koji može da bude lagana đačka užina, posluženje za goste ili dodatak uz obrok...
-
Zdravlje
Da li je bundeva voće ili povrće i koliko je zapravo zdrava?
Večita dilema: da li je bundeva povrće? Ali ima semenke, pa znači da je voće? A da li se bundeva razlikuje od tikve ili tikvice? Dok provodite sate pripremajući pitu ili čorbu od bundeve, ovakva pitanja lako mogu da vam padnu na pamet...
Tajna dugovečnosti: Hrana koja potencijalno može da nam produži život!
Stručnjak za dugovečnost Dan Buetner već 20 godina proučava šest svetskih Plavih zona, uključujući oblasti u Grčkoj, Kostariki i Japanu, gde stanovnici imaju čak deset puta veću verovatnoću da dožive stotu godinu nego prosečan Amerikanac.
-
Putovanja
Evropska prestonica sa najlepšim kruzer lukama na svetu
U poređenju desetina glavnih kruzer luka širom sveta, osiguravajuća kompanija AllClear je samo jednoj dodelila savršenih 100 poena - možete li pogoditi koja?
Jesenji šarm Pariza: Idealan period da posetite ovaj grad
Pariz je predivan u svako doba godine, ali tokom jeseni njegov šarm posebno dolazi do izražaja. Šetnje kroz zlatno lišće, miris kiše i toplih kroasana stvaraju neponovljivu atmosferu koja ovu sezonu čini nezaboravnom. Iskoristitite zato ovaj period i posetite grad koji će vas opčiniti svojom neverovatnom energijom.
-
Preporučujemo
Naučite da perete veš kao profesionalac i očuvate odeću!
Kažu da su pravila tu da bi se kršila, ali to nikako ne važi za pranje veša. Jedna pogrešna odluka može uništiti vašu omiljenu majicu ili pantalone zauvek. Kako da garderoba što duže ostane sveža i očuvana? Pratite jednostavna pravila...
Kulinarsko saveti za savršenu testeninu koji vam možda nisu poznati!
Iako se čini da je kuvanje testenine najjednostavniji kulinarski zadatak, verovatno vam se bar jednom dogodilo da bude prekuvana, bezukusna ili potpuno neukusna. Uz ovih pet proverenih saveta, takve greške možete lako da izbegnete, a samo je važno da pratite svaki korak.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.36 117.18 118.00 CHF 124.67 125.55 126.43 USD 98.15 98.84 99.53
-
Pileće ćufte u belom sosu!
Pileće ćufte u belom sosu, sjajna su alternativa klasičnim ćuftama, ali se spremaju mnogo brže i svakako predstavljaju malo laganiji obrok...
25-02-2025 | 12:36 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, BondDLegion
Sastojci:
Za ćufte:
500 g pilećeg mlevenog mesa
1 jaje
1 glavica crnog luka, sitno iseckana
2 čena belog luka, sitno iseckana
3 kašike prezli
1 kašičica soli
1/2 kašičice bibera1/2 kašičice sušenog origana
kari po želji
malo ulja za prženje
Za beli vege sos:2 kašike maslinovog ulja
1 glavica crnog luka, sitno iseckana
2 čena belog luka, sitno iseckana
200 ml biljne pavlake
200 ml bujona od povrća
1 kašičica sušenog bosiljka
1 kašičica sušenog peršuna
So i biber po ukusu
Priprema:
U velikoj posudi pomešajte pileće mleveno meso, jaje, sitno iseckan crni i beli luk, prezle, so, biber, origano i kari. Mešajte dok se svi sastojci dobro ne sjedine. Oblikujte male kuglice od smese, veličine oraha. U velikom tiganju zagrejte malo ulja na srednjoj vatri. Pržite ćufte sa svih strana dok ne dobiju zlatno-smeđu boju i budu dobro pečene iznutra. Izvadite ih iz tiganja i ostavite sa strane.U istom tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri. Dodajte sitno iseckan crni i beli luk, pa dinstajte dok ne postane proziran. Dodajte biljnju pavlaku i povrtni bujon, pa mešajte dok se sastojci ne sjedine. Dodajte sušeni bosiljak i peršun, a zatim i so i biber. Smanjite temperaturu i kuvajte sos nekoliko minuta dok se ne zgusne. Vratite pržene ćufte u tiganj sa belim vege sosom i kuvajte još nekoliko minuta da se ukusi sjedine.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...
Teleći gulaš sa paprikom
Recept za prave gurmane i ljubitelje kuvanih jela. Paprika ovom jelu daje posebnu aromu i sigurno će vam prijati u ovom periodu kada se lagano opraštamo od letnjih dana i ulazimo u jesen...
Kako bezbedno odmrznuti hranu? Saveti koje vredi zapamtiti
Odmrzavanje namirnica deluje kao jednostavan zadatak, ali mnogi prave greške koje mogu dovesti do kvarenja hrane ili čak trovanja. Stručnjaci ističu da je najvažnije paziti na temperaturu i način na koji se odmrzavanje sprovodi, jer u suprotnom postoji rizik od bakterija poput salmonele i listerije.
Keks od grčkog jogurta
Jednostavan biskvit koji može da bude lagana đačka užina, posluženje za goste ili dodatak uz obrok...
Fenomenalna čokoladna torta
Ko još može da odoli savršenoj čokoladnoj torti koja se topi u ustima... Pripremite je na najjednostavniji način, ušuškajte se i uživajte...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: