-
Poslednjih 5 pesama
- Galija - Dodirni me
- Massimo Savic - Dodirni Me Slucajno
- Laki Pingvini - Moja devojka
- Ana Stanić - Molila sam andjele
- Severina - Bros
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoNajukusnija boranija sa piletinom
Boranija mnogima nije omiljeni obrok, ali ako isprobate ovaj recept postoji velika verovatnoća da ćete promeniti mišljenje.
Vitaminska salata sa ananasom i cveklom!Stiglo nam je vreme za zdravije obroke i pripreme za lepše dane. Birajte vitaminsku salatu umesto jake hrane i imajte na umu da će vam telo biti zahvalno zbog toga.
-
ZdravljeDoktor otkriva najbolje vreme za doručak i večeru ako želite da smršate
Mnogi gube vreme na neučinkovite dijete, ali prema dr Naheedu Aliju, ključ za sagorevanje masnih naslaga na stomaku leži u pravilnom vremenskom rasporedu obroka. Prilagođavanje ishrane prirodnom cirkadijalnom ritmu tela može poboljšati metabolizam i smanjiti visceralnu mast – onu najopasniju masnoću koja se taloži oko unutrašnjih organa i povećava rizik od bolesti.
Devet znakova da ne unosite dovoljno ugljenih hidrata!U svetu zdrave ishrane, proteini se često doživljavaju kao heroji, dok su ugljeni hidrati nepravedno demonizovani. Ideja da smanjenje unosa ugljenih hidrata doprinosi bržem gubitku kilograma vodi poreklo još iz dijetne kulture osamdesetih godina. Popularnost keto dijete dodatno je uticala na ovu percepciju, iako ugljeni hidrati igraju ključnu ulogu u našem telu.
-
PutovanjaOvo su najturbulentnije avionske rute u Evropi – Alpi kao ključni faktor
Bilo da se radi o kratkom letu od dva sata ili o dugom interkontinentalnom putovanju, turbulencije su deo letačkog iskustva, ali uglavnom nisu ozbiljne.
Iznenađenje: Proglašen najbolji spomenik u Španiji – i nije Sagrada FamiliaMezquita-Katedrala u Kordobi nosi titulu najboljeg spomenika u Španiji, prema istraživanju kompanije Iglu Cruises, koja je analizirala hiljade recenzija turista o arhitektonskim znamenitostima širom zemlje.
-
PreporučujemoVratite sjaj starom srebrnom nakitu koji volite
Srebrni nakit vremenom gubi sjaj... Takav nakit često završi u kutijicama, kao vid uspomene, ali ne i kao modni detalj koji možemo da nosimo. Ako ste ljubitelj srebra sve što treba da uradite jeste da ga pravilno očistite, a to je mnogo lakše nego što možete da pretpostavite.
Najbolji trikovi za održavanje nameštaja ako ste vlasnik kućnog ljubimacaVlasnici kućnih ljubimaca, prinuđeni su da čiste nameštaj mnogo češće od ostalih... Svakodnevno usisavanje se podrazumeva, ali nekada ni to nije dovoljno da u potpunosti očistite sve i otarasite se krzna koje ostaje iza vašeg prijatelja... Zato vam predstavljamo najbolje trikove koji mogu da vam pomognu da održite higijenu prostora na visokom nivou.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.29 117.11 117.93 CHF 123.86 124.73 125.60 USD 113.08 113.88 114.67
-
Pileće ćufte u belom sosu!
Pileće ćufte u belom vege sosu, sjajna su alternativa klasičnim ćuftama, ali se spremaju mnogo brže i svakako predstavljaju malo laganiji obrok...
29-07-2024 | 11:50 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, BondDLegion
Sastojci:
Za ćufte:
500 g pilećeg mlevenog mesa
1 jaje
1 glavica crnog luka, sitno iseckana
2 čena belog luka, sitno iseckana
3 kašike prezli
1 kašičica soli
1/2 kašičice bibera1/2 kašičice sušenog origana
kari po želji
malo ulja za prženje
Za beli vege sos:2 kašike maslinovog ulja
1 glavica crnog luka, sitno iseckana
2 čena belog luka, sitno iseckana
200 ml biljne pavlake
200 ml bujona od povrća
1 kašičica sušenog bosiljka
1 kašičica sušenog peršuna
So i biber po ukusu
Priprema:
U velikoj posudi pomešajte pileće mleveno meso, jaje, sitno iseckan crni i beli luk, prezle, so, biber, origano i kari. Mešajte dok se svi sastojci dobro ne sjedine. Oblikujte male kuglice od smese, veličine oraha. U velikom tiganju zagrejte malo ulja na srednjoj vatri. Pržite ćufte sa svih strana dok ne dobiju zlatno-smeđu boju i budu dobro pečene iznutra. Izvadite ih iz tiganja i ostavite sa strane.U istom tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri. Dodajte sitno iseckan crni i beli luk, pa dinstajte dok ne postane proziran. Dodajte biljnju pavlaku i povrtni bujon, pa mešajte dok se sastojci ne sjedine. Dodajte sušeni bosiljak i peršun, a zatim i so i biber. Smanjite temperaturu i kuvajte sos nekoliko minuta dok se ne zgusne. Vratite pržene ćufte u tiganj sa belim vege sosom i kuvajte još nekoliko minuta da se ukusi sjedine.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...Vitaminska salata sa ananasom i cveklom!
Stiglo nam je vreme za zdravije obroke i pripreme za lepše dane. Birajte vitaminsku salatu umesto jake hrane i imajte na umu da će vam telo biti zahvalno zbog toga.
Testenina sa dagnjamaNakon praznika i jake hrane pravo je vreme da pređemo na neko laganije, aromatično jelo, koje konačno može i da nas podseti na sunčane dane i odmaranje na plaži.
Zimska torta sa pomorandžamaDivna, kremasta torta, čiji ukus posebno dolazi do izražaja u hladnim, zimskim danima...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: