Pileće ćufte u belom sosu!

Pileće ćufte u belom sosu, sjajna su alternativa klasičnim ćuftama, ali se spremaju mnogo brže i svakako predstavljaju malo laganiji obrok...

25-02-2025

|

12:36

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

Za ćufte:

500 g pilećeg mlevenog mesa

1 jaje

1 glavica crnog luka, sitno iseckana

2 čena belog luka, sitno iseckana

3 kašike prezli

1 kašičica soli
1/2 kašičice bibera

1/2 kašičice sušenog origana

kari po želji
malo ulja za prženje


Za beli vege sos:

2 kašike maslinovog ulja

1 glavica crnog luka, sitno iseckana

2 čena belog luka, sitno iseckana

200 ml biljne pavlake

200 ml bujona od povrća

1 kašičica sušenog bosiljka

1 kašičica sušenog peršuna

So i biber po ukusu

Priprema: 


U velikoj posudi pomešajte pileće mleveno meso, jaje, sitno iseckan crni i beli luk, prezle, so, biber, origano i kari. Mešajte dok se svi sastojci dobro ne sjedine. Oblikujte male kuglice od smese, veličine oraha. U velikom tiganju zagrejte malo ulja na srednjoj vatri. Pržite ćufte sa svih strana dok ne dobiju zlatno-smeđu boju i budu dobro pečene iznutra. Izvadite ih iz tiganja i ostavite sa strane.

U istom tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri. Dodajte sitno iseckan crni i beli luk, pa dinstajte dok ne postane proziran. Dodajte biljnju pavlaku i povrtni bujon, pa mešajte dok se sastojci ne sjedine. Dodajte sušeni bosiljak i peršun, a zatim i so i biber. Smanjite temperaturu i kuvajte sos nekoliko minuta dok se ne zgusne. Vratite pržene ćufte u tiganj sa belim vege sosom i kuvajte još nekoliko minuta da se ukusi sjedine.


PRIJATNO!