Pileće ćufte u belom sosu!
Pileće ćufte u belom sosu, sjajna su alternativa klasičnim ćuftama, ali se spremaju mnogo brže i svakako predstavljaju malo laganiji obrok...
25-02-2025
|12:36
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
Za ćufte:
500 g pilećeg mlevenog mesa
1 jaje
1 glavica crnog luka, sitno iseckana
2 čena belog luka, sitno iseckana
3 kašike prezli
1 kašičica soli
1/2 kašičice bibera
1/2 kašičice sušenog origana
kari po želji
malo ulja za prženje
Za beli vege sos:
2 kašike maslinovog ulja
1 glavica crnog luka, sitno iseckana
2 čena belog luka, sitno iseckana
200 ml biljne pavlake
200 ml bujona od povrća
1 kašičica sušenog bosiljka
1 kašičica sušenog peršuna
So i biber po ukusu
Priprema:
U velikoj posudi pomešajte pileće mleveno meso, jaje, sitno iseckan crni i beli luk, prezle, so, biber, origano i kari. Mešajte dok se svi sastojci dobro ne sjedine. Oblikujte male kuglice od smese, veličine oraha. U velikom tiganju zagrejte malo ulja na srednjoj vatri. Pržite ćufte sa svih strana dok ne dobiju zlatno-smeđu boju i budu dobro pečene iznutra. Izvadite ih iz tiganja i ostavite sa strane.
U istom tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri. Dodajte sitno iseckan crni i beli luk, pa dinstajte dok ne postane proziran. Dodajte biljnju pavlaku i povrtni bujon, pa mešajte dok se sastojci ne sjedine. Dodajte sušeni bosiljak i peršun, a zatim i so i biber. Smanjite temperaturu i kuvajte sos nekoliko minuta dok se ne zgusne. Vratite pržene ćufte u tiganj sa belim vege sosom i kuvajte još nekoliko minuta da se ukusi sjedine.
PRIJATNO!