-
Poslednjih 5 pesama
- Gibonni - Ispod moga pramca
- Tose I Antonija - Volim Osmjeh Tvoj
- Merlin - Godinama
- Neverne Bebe - Uzmi boje
- Tutti Frutti Band - Ti me izludjuješ
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoPečeni spanać sa sirom i orasima
Ako niste ljubitelj standardne pripreme ovog jela obavezno isprobajte ovaj recept.
-
ZdravljeSve što treba da znate o nedostatku kalcijuma: Simptomi, uzroci i lečenje
Hipokalcemija, odnosno nizak nivo kalcijuma u krvi, može izazvati simptome nedostatka kalcijuma kao što su bolovi u mišićima i umor. Da bi se povećali nivoi kalcijuma, lekar može da preporuči konzumiranje više namirnica bogatih kalcijumom ili uzimanje suplemenata.
Pripremite mikrobiom za najlakši gubitak kilogramaNaša telesna težina ne zavisi samo od genetike i metabolizma – ključnu ulogu igraju i bakterije u crevima. Evo kako možete hraniti svoj mikrobiom na način koji podstiče mršavljenje.
-
PutovanjaDva evropska grada konačno će biti povezana direktnim vozom!
Nakon dvogodišnjeg čekanja, Pariz i Milano će ponovo biti povezani direktnom linijom od 1. aprila.
Rotorua – grad nestvarne lepote, jedinstvenog pejzaža i čudnog mirisa!Iako ovaj grad doslovno miriše na trula jaja, on je ujedno i jedno od najlepših mesta na svetu. Rotorua, smeštena u srcu Severnog ostrva Novog Zelanda, izgleda gotovo nestvarno
-
PreporučujemoSaveti profesionalca: Kako očistiti kupatilo bez izbeljivača?
Iako mnogi koriste izbeljivač za čišćenje kupatila, posebno WC šolje, ekspertkinja iz kompanije The Big Clean Co. tvrdi da on više šteti nego što koristi i da bi trebalo posegnuti za njim samo u krajnjoj nuždi.
Ne bacajte kesice čaja: Pametni trikovi za ponovnu upotrebu!Umesto da iskorišćene kese čaja odmah bacite, možete ih iskoristiti na praktične i iznenađujuće načine. Bilo da želite da omekšate meso, osvežite prostor ili pronađete prirodnu alternativu za čišćenje, čajne kese mogu biti korisne u domaćinstvu. Sledeći put kada uživate u omiljenom čaju, isprobajte ove trikove i maksimalno iskoristite svaku kesicu!
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.31 117.13 117.95 CHF 123.25 124.11 124.98 USD 111.73 112.51 113.30
-
Oslić u paradajz sosu
Neobična priprema svima poznate ribe možda će vam postati omiljena nakon što isprobate ovaj recept.
13-12-2024 | 13:03 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, Vladimir Mironov
Sastojci:
4 fileta oslića (oko 150-200g svaki)
3 kašike maslinovog ulja
1 luk, sitno iseckan
4 čena belog luka, sitno iseckana
4 paradajza isečena na kolutove
2 šolje suvog belog vina
1 kašika svežeg peršuna, sitno seckanog
Svež bosiljak
So i biber po ukusu
Krugovi limuna za posluživanjePriprema:
Filete oslića osušite kuhinjskim papirom i posolite i pobiberite sa obe strane. U velikom tiganju, zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri. Dodajte sitno iseckani luk i dinstajte dok ne omekša, oko 3-4 minuta. Dodajte sitno iseckani beli luk i dinstajte još minut dok ne zamiriše. Ulijte belo vino i bujon u tiganj i pustite da provri.
Pažljivo stavite filete oslića u tiganj, tako da budu potpuno potopljeni u tečnosti. Pokrijte tiganj, dodajte paradajz i ostavite ribu da se kuva oko 20 minuta, ili dok ne bude skuvana i lako se raspada viljuškom.
Povećajte temperaturu na srednje-jaku i pustite sos da lagano krčka i redukuje se, oko 5 minuta. Dodajte seckani peršun i začinite dodatnom solju i biberom po potrebi. Prelijte sos preko fileta oslića i poslužite toplo uz krugove limuna i kuvani krompir po želji.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...Pečeni spanać sa sirom i orasima
Ako niste ljubitelj standardne pripreme ovog jela obavezno isprobajte ovaj recept.
Meksički čiliMeksički čili odličan je izbor za ručak ili večeru, a možete ga poslužiti uz pirinač, tortilje ili samo uz malo kiselog mleka i svežeg korijandera.
Najsočnija ćuretina u vinu!Iako najćešće pripremamo piletinu, recepti sa ćuretinom su veoma interesantni, a neki i toliko sočni da će vas sigurno oduševiti. Obavezno probajte da pripremite ćuretinu u vinu i uživajte u jesenjem ručku sa svojom porodicom.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: