-
Poslednjih 5 pesama
- Knez - Tina bambina
- Toše Proeski - Sve je ovo premalo za kraj
- Plavi orkestar - Bolje Biti Pijan, Nego Star
- Tap 011 - Okreni broj 95
- ITD bend - Lagano Umirem
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Najsočnija pita od bundeve
Miris tradicije i miris detinjstva, a sve to u jednostavnom receptu za našu pitu od bundeve... Možemo li uopšte da zamislimo jesen bez ovog sjajnog deserta?
Vitaminska salata sa narom
Hrskavi crveni kupus, sočni krastavci, slatke šargarepe i cvekla u kombinaciji sa malo voća i zanimljivim dresingom čine je savršenim obrokom ili prilogom.
-
Zdravlje
Kako brzo, bezbedno i na prirodan način sniziti krvni pritisak?
Visok krvni pritisak, poznat i kao hipertenzija, nastaje kada je potrebna prevelika sila da bi krv prošla kroz arterije, što dodatno opterećuje srce. Više od 1,2 milijarde odraslih širom sveta ima visok pritisak, a gotovo polovina njih i ne zna za to.
Namirnice koje verovatno nisu dobre za zdravlje mozga
Ishrana je jedan od najvažnijih faktora koji dugoročno oblikuju kako naše telo i mozak funkcionišu. Neke namirnice obezbeđuju stabilnu energiju, štite neurone i podržavaju pamćenje. Druge, međutim, mogu imati suprotan efekat, podizati nivo šećera u krvi, izazivati upale i remetiti san. Vremenom, te posledice mogu da oslabe koncentraciju, pamćenje i kognitivne sposobnosti.
-
Putovanja
Helsinki ponovo proglašen za najodrživiju destinaciju na svetu
Po drugi put zaredom, finska prestonica zauzela je prvo mesto na Global Destination Sustainability (GDS) indeksu - rang listi koja svake godine meri održivost turističkih destinacija širom sveta.
Gde videti Severnu svetlost 2026. godine? Najlepše destinacije za čarobno iskustvo
Aurora Borealis, poznata kao Severna svetlost, za mnoge je jedno od najlepših i najređih iskustava u životu. Ove godine svetleći zavese bile su vidljive čak i u južnoj Engleskoj, ali uobičajeno ih možete posmatrati samo u hladnim, severnim krajevima sveta.
-
Preporučujemo
Ako vaš veš nakon pranja ima neprijatan miris isprobajte ove trikove!
Ako primetite da vaš veš ima neprijatan, pa čak i gori miris nego pre pranja, to je znak da vašoj mašini za pranje veša treba dubinsko čišćenje.
Održavanje dušeka: Koliko često treba da ih usisavamo?
Verovatno redovno usisavate podove i nameštaj, ali postoji jedan deo doma koji mnogi često zanemaruju - dušek. Iako na prvi pogled deluje čist, on može biti pravo leglo prašine, alergena i grinja, što može negativno uticati na kvalitet vazduha i vaš san. Zato je važno da ga redovno održavate i usisavate, kako biste smanjili nakupljanje nečistoća i poboljšali higijenu spavaće sobe.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.34 117.16 117.98 CHF 124.40 125.27 126.15 USD 99.14 99.84 100.53
-
Oslić u paradajz sosu
Neobična priprema svima poznate ribe možda će vam postati omiljena nakon što isprobate ovaj recept.
13-12-2024 | 13:03 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, Vladimir Mironov
Sastojci:
4 fileta oslića (oko 150-200g svaki)
3 kašike maslinovog ulja
1 luk, sitno iseckan
4 čena belog luka, sitno iseckana
4 paradajza isečena na kolutove
2 šolje suvog belog vina
1 kašika svežeg peršuna, sitno seckanog
Svež bosiljak
So i biber po ukusu
Krugovi limuna za posluživanjePriprema:
Filete oslića osušite kuhinjskim papirom i posolite i pobiberite sa obe strane. U velikom tiganju, zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri. Dodajte sitno iseckani luk i dinstajte dok ne omekša, oko 3-4 minuta. Dodajte sitno iseckani beli luk i dinstajte još minut dok ne zamiriše. Ulijte belo vino i bujon u tiganj i pustite da provri.
Pažljivo stavite filete oslića u tiganj, tako da budu potpuno potopljeni u tečnosti. Pokrijte tiganj, dodajte paradajz i ostavite ribu da se kuva oko 20 minuta, ili dok ne bude skuvana i lako se raspada viljuškom.
Povećajte temperaturu na srednje-jaku i pustite sos da lagano krčka i redukuje se, oko 5 minuta. Dodajte seckani peršun i začinite dodatnom solju i biberom po potrebi. Prelijte sos preko fileta oslića i poslužite toplo uz krugove limuna i kuvani krompir po želji.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...
Ukusne lovačke šnicle sa pečurkama
Lovačke šnicle su mnogima jedan od omiljenih obroka iz detinjstva. Ako volite pečurke isprobajte i ovaj, malo drugačiji recept...
Nudle sa pečurkama
Poslednjih godina nudle su postale popularne i u našoj zemlji, pa ako ste već postali ljubitelji isprobajte i ovaj lagani recept sa pečurkama...
Krem čorba od pasulja
Kremaste čorbi od mahunarki odličan su izbor za lagan, a hranljiv obrok. Poslužite je uz klasičnu salatu, tost i sir...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: