Slušate: Noć uz Naxi

Pesma: Milan Bujakovic - Mala

Noć uz Naxi
Naxi Radio
 • Povezani članci
 • Operite svoj auto kao profesionalac

  Svesni ste toga da morate da brinete o mnogim stvarima koje imate, kako bi vas što duže služile. Sigurno se sećate da ste kao deca brižljivo čuvali svoje igračke i pazili da se ne oštete. Isto se dešava i kad odrastete, kada, na primer imate svoj automobil.
  06-03-2023 | 11:21 | Autor/Izvor: Naxi media-Web Business Solutions-Okov PR

  Foto: Naxi media, Željka Dimić

   

  Pored toga, tu su i profesionalne mašine za pranje auta, koje predstavljaju najbolji način da održite vaš automobil čistim. One se nalaze u autoperionicama i veoma su korisne za potrebe vozila.

  Za dobar rad i dugo trajanje automobila, pored zamene njegovih vitalnih delova, bitno je i redovno pranje. Na njemu se može naći različita prljavština, blato, katran, so, ptičji izmet, kisela kiša, otrovi za insekte, druge štetne materije. Sve to može da ugrozi vaš automobil i nanese mu veliku štetu.

  Ako se ne pere redovno, često može doći do korozije i oštećenja boje na automobilu. Da do ovoga ne bi došlo, vodite računa o tome da svu prljavštinu na vreme uklonite.

  Zašto je vašem automobilu potreban redovan odlazak u autoperionicu?

  Redovno vozite svoj automobil u autoperionicu i pustite da ga profesionalne mašine operu na najbrži i najkvalitetniji način. Ove profesionalne mašine imaju mekše tkanine za pranje automobila. Lakši materijali neće oštetiti boju na vašem vozilu.

  Njima je pranje izuzetno pouzdano i kvalitetno, za razliku od korišćenja bezbrojnih, oštrih i štetnih hemikalija. Mekane krpe umekšavaju i otklanjaju prljavštinu i zagađivače sa vašeg vozila, koje sami niste mogli ukloniti jakim hemikalijama.

  Sigurno ste mnogo puta sami prali svoj automobil. Verovarno ste ga prali na suncu, koristeći deterdžent za suđe i kofu vode. Ovim načinom pranja automobila, možete mu naneti više štete nego koristi. Nepravilnim pranjem, ukoliko nemate odgovarajuća sredstva, nećete znati kako da zaštitite boju vašeg automobila i imaćete loše rezultate.

  Takođe, upotreba mašina za pranje pod pritiskom povećava mogućnost da uništite automobil. Možete mu oštetiti karoseriju, boju ili je čak potpuno oguliti. Takođe, ako skidate blato ili pesak pod visokim pritiskom, možete povrediti i sebe. Nećete imati kontrolu nad ovom mašinom, a i čestice pod pritiskom lete na sve strane, što povećava opasnost.

  U autoperionicama možete osigurati vaš automobil od nakupljanja prljavštine i zagađivača. Imate mogućnost da nanesete vosak na vaš automobil, što će mu, pored zaštite, obezbediti i fantastičan sjaj.

  Potrudite se da uvek kvalitetno perete svoj automobil. Nemojte koristiti materijale, za koje ne znate kakvo dejstvo mogu izazvati. Kada redovno koristite usluge autoperionice, možete biti mirni u pogledu spoljašnje zaštite vašeg automobila. On će biti čist, zaštićen i sjajan, idealan za vožnju po gradu ili drugim predelima.

  Pored spoljašnje zaštite automobila, bitno je da vodite računa i o unutrašnjoj. Kao što ga redovno vozite u autoperionicu, tako mu obezbedite i redovan autoservis. Na taj način ćete imati ispravno vozilo, spremno da vas dugo služi i za kraće i za duže destinacije.

   

 • Pročitajte i...
  Rashladite vaš automobil tokom visokih vrućina Rashladite vaš automobil tokom visokih temperatura

  Tokom visokih temperatura, zarad ugodne i bezbedne vožnje, potrebno je adekvatno zaštititi i rashladiti automobil.

  Dolazak lepog vremena je znak za početak radova u vrtu Dolazak lepog vremena je znak za početak radova u vrtu

  Ako imate nekoliko stabala voća u dvorištu ili posedujete voćnjak, potrebno je pružiti im adekvatnu negu za rast. Stabla voća zahtevaju oblikovanje tokom svih godina u kojima voće raste, zbog čega je potrebno redovno odstranjivanje bolesnih i sasušenih grana.

  Peć na drva: Delotvorno i pouzdano rešenje Peć na drva: Delotvorno i pouzdano rešenje

  Da bi nam dom bio udoban i topao, te da bismo se kod kuće osećali ušuškano i sigurno, važno je da odaberemo adekvatan sistem grejanja. Peć na drva je i pored brojnih drugih sistema ostala sinonim za efikasno grejno telo.

   Grejalica za sobu: Zašto je uvek praktična? Grejalica za sobu: Zašto je uvek praktična?

  Bez obzira na to koji sistem grejanja koristimo u svom domu, uvek je dobro imati i grejalicu za sobu koju po potrebi možemo da uključimo i brzo i jednostavno dobijemo temperaturu koja nam je potrebna.

 • Komentari

  Komentara: 0

  Postavi komentar: