
Oblande sa lešnikom
Lešnik će dati posebnu aromu oblandama.
17-10-2018
|11:44
|Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:
- 2l mleka
- 700 gr šećera
- 200 gr lešnika
- 125 gr putera
- pakovanje oblandi
- 200 gr čokolade za kuvanje
Priprema: U šerpu sipati 2l mleka i dodati 700 gr. šećera. Kuvati na tihoj vatri uz povremeno mešanje. Dok provri, uključite ringlu. Posle smanjite temperaturu tako da masa blago ključa. Karamel je gotov kada se količina drastično smanji, masa zgusne i dobije lepu karamel boju. Sklonite sa šporeta i u vruće dodajte oko 200 gr lešnika i 125 gr putera, sve lepo izmešati da se puter otopi i dobije ujednačena masa. Toplim karamelom filovati veliko pakovanje oblandi, pokriti ih papirom, preliti otopljenom čokoladom za kuvanje i ostaviti da odstoje nekoliko sati.