-
Poslednjih 5 pesama
- Marija Šerifović - Jedan Dobar Razlog
- Dino Dvornik - Tebi pripadam
- Elektricni Orgazam - Da si tako jaka
- Toše Proeski - Veži me za sebe
- Djordje Balašević - Jaroslava (Princezo javi se)
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Krompir sa slaninom i belim lukom
Pripremite danas zapečeni mladi krompir sa belim lukom i slaninom. Ovo je pravo prolećno jelo koje će uz zelenu salatu i mladi luk biti još ukusnije, a mnoge će vratiti u detinjstvo.
Pasta sa lososom
Ovo je pasta koja će vas oduševiti i probuditi sva vaša čula. Uživajte u ovom jednostavnom obroku uz čašu hladne limunade ili kvalitetnog belog vina...
-
Zdravlje
Devet napitaka koje treba da izbegavate ako vodite računa o zdravlju
Neka pića koji mnogi od nas svakodnevno kozumiraju predstavljaju rizik za zdravlje. Možda smatramo da su neka zdravija i bolja opcija od gaziranih pića, ali neki podaci govore suprotno.
Šta tvrdi nauka: Da li je kolagen zaista najmoćniji suplement?
Poslednjih godina kolagen koristi sve veći broj ljudi, a njegovoj popularnosti dodatno doprinose poznate ličnosti i influenseri, svakodnevno promovišući ideju o njegovom čudotvornom dejstvu na nokte, kožu i kosu.
-
Putovanja
Najdinamičniji gradovi sveta: London opet na vrhu, a evo ko ga prati!
Redakcija magazina Time Out donosi pregled najuspešnijih urbanih sredina na osnovu opsežnog istraživanja IESE Cities in Motion indeksa.
Ova udaljena italijanska regija biće domaćin „najčarobnije žurke na svetu“ ove godine
Detour Discotheque je do sada organizovao spektakularne žurke na vrhovima planina i udaljenim ostrvima, a sada stiže u Apuliju!
-
Preporučujemo
Koje su to najčešće greške koje pravimo kad peremo veš u veš mašini?
Iako pranje veša deluje kao rutinska aktivnost, mnogi od nas prave uobičajene greške koje utiču na miris, dugotrajnost i izgled odeće. Jedna od najčešćih zabluda ogleda se u korišćenju previše omekšivača ili deterdženta, kao i u pogrešnom izboru temperature pranja.
Pet biljaka za prelepo prolećno dvorište bez mnogo održavanja
Proleće je pravo vreme da udahnete novi život svom dvorištu – bilo da raspolažete prostranim vrtom ili malim zelenim kutkom. Sadnja biljaka koje ne zahtevaju previše nege odličan je način da oplemenite prostor bez dodatnog opterećenja. Donosimo vam pet idealnih biljaka koje će uneti boju, miris i eleganciju u vaše dvorište, a pritom ne traže mnogo pažnje.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.37 117.19 118.01 CHF 124.22 125.10 125.97 USD 102.31 103.04 103.76
-
Novo istraživanje: Prednosti konzumacije meda u odnosu na šećer
Novo istraživanje sugeriše da postoje izvesne prednosti meda u odnosu na šećer
12-10-2023 | 10:19 | Autor/Izvor: Naxi media, Fox news
Foto: Bigstock, nstudio
Prema nedavnom istraživanju objavljenom u Nutrition Reviews i izveštaju Fox News-a, konzumacija sirovog meda dobijenog iz jednog cvetnog izvora može da unapredi kontrolu nivoa šećera u krvi i smanji nivo holesterola ako se konzumira u okviru zdrave ishrane. "Ovi rezultati su iznenađujući jer med sadrži oko 80% šećera.Ne sugerišemo da je neophodno jesti med ako trenutno izbegavate šećer, već se više radi o zameni. Ako obično koristite rafinisani šećer, sirup ili neki drugi zaslađivač, zamenom tih šećera medom možete smanjiti kardio-metaboličke rizike", izjavio je Tauseef Khan, viši istraživač u studiji i naučni saradnik u oblasti ishrane na Medicinskom fakultetu Temerty, Univerziteta u Torontu, u saopštenju za javnost.
Istraživači iz Toronta sproveli su sveobuhvatan pregled i meta-analizu rezultata iz 18 kliničkih ispitivanja koja su uključila više od 1100 učesnika kako bi istražili uticaj meda na srce i faktore rizika za metaboličke bolesti, kako se navodi u saopštenju ove studije. "U našem istraživanju, analizirali smo sve relevantne podatke iz svih studija o konzumaciji meda kod ljudi, a koje su se bavile metaboličkim oboljenjima", izjavio je Khan.
Konzumacija meda pokazala se povezanom s blagim smanjenjem nivoa glukoze u krvi, ukupnog holesterola i triglicerida. Tauseef Khan je istakao da su ovi efekti bili klinički značajno mali. "Međutim, to ukazuje na to da nema štetnih posledica u uzimanju meda, a čak i blago smanjenje može doneti dugoročne koristi", dodao je.
Khan je naglasio razliku između prerađenog i sirovog meda u pogledu zdravstvenih prednosti. Prerađeni med podrazumeva postupak filtriranja, zagrevanja i uklanjanja vlage kako bi se olakšala manipulacija njime, ali ovaj proces može da ošteti mnoge njegove bioaktivne komponente, čime gube na svojoj efikasnosti. Sirovi med, s druge strane, zadržava svoje prirodne karakteristike i često se smatra zdravijim izborom.
Savetuje se da ljudi razmotre uključivanje meda u svoju ishranu ako "uživaju u njegovom ukusu i žele da obogate svoj celokupni nivo ishrane". Takođe je napomenuo da bi ljudi mogli da eksperimentišu sa zamenom šećera medom, ali treba imati na umu da med ima prirođeno slađi ukus, pa bi bilo potrebno koristiti manje količine.
-
Pročitajte i...
Med i beli Luk na prazan stomak? Da li je ovo zdrav Izbor?
Beli luk i med važe za prirodne antibiotike, a njihova kombinacija predstavlja izvanredan prirodni lek u borbi protiv prehlade, gripa i drugih oboljenja. Ipak, koliko je pametno konzumirati ih na prazan stomak?
Med, đumbir i limun kombinacija u službi zdravlja
Tokom zimskog perioda potrebno je jačati imuni sistem, a jedna od poznatih delotvornih prirodnih kombinacija ogleda se u konzumiranju meda, đumbira i limuna.
Cimet i med za gubitak kilograma
Ukoliko želite da očistite organizam i izgubite koji kilogram, umesto iscrpnih dijeta isprobajte mešavinu cimeta i meda koja može biti snažan antioksidant.
Letnje maske: Hidrirana i negovana koža
Neka vaša koža bude negovana i na visokim temperaturama! Poznato je da se promena vremena i visoke temperature odražavaju i na tonus kože, kao i hidrantnost, ali zahvaljujući ovim prirodnim maskama vašoj koži ćete obezbediti potrebnu negu!
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: