Slušate: Noć uz Naxi

Pesma: Boris Novković - Prodala Me Ti

Noć uz Naxi
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Boris Novković - Prodala Me Ti
    2. Eva Braun - Odvedi me iz ovog grada
    3. Goran Karan - Ja sam samo vagabundo
    4. Oliver Dragojević - Moj Lipi Andjele
    5. Piloti - Zaboravljeni
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. 28. septembar - 1 - Dodir noći
    2. 28. septembar - 2 - Dodir noći
    3. 28. septembar - 3 - Dodir noći
    4. Vanna - Četvrtak - Mojih 50
    5. 27. septembar - 1 - Dodir noći
  • Preporučujemo
    Lazanje kao iz restorana Lazanje kao iz restorana

    Gotovo da nema osobe koja ne voli lazanje, ali je zato mnogo onih koji veruju da je priprema ovog jela komplikovana.

    Jednostavan recept za kisele krastavce Jednostavan recept za kisele krastavce

    I vi ove jeseni možete da postanete ekspert za pripremu zimnice, samo ako pratite prava uputstva.

  • Zdravlje
    Neverovatne prednosti konzumacije proteina Neverovatne prednosti konzumacije proteina

    Postoje naučno podržani razlozi zbog kojih posetioci i ljubitelji teretane obično unose više proteina od onih koji nisu mnogo aktivni.

    Rutina vežbanja inspirisana stogodišnjacima Rutina vežbanja inspirisana stogodišnjacima

    Kombinujući umerenu ishranu i vežbanje, američki profesor bioloških nauka osmislio je protokol ishrane za koji veruje da može da produži život ljudima.

  • Putovanja
    "Vilinski dimnjaci" Kapadokije: Manje poznata atrakcija koju morate da vidite

    "Vilinski dimnjaci" u kapadokijskoj Dolini ljubavi su druga po redu turistička atrakcija ove regije, odmah nakon leta balonom.

    Čarobna Malta: Pet stvari koje ne smete da propustite u Valeti Čarobna Malta: Pet stvari koje ne smete da propustite u Valeti

    Valeta je destinacija savršena za sve vrste putnika jer nudi iskustva koja su dinamična kao i njena kultura

  • Preporučujemo
    Uklonite fleke od znoja sa bele odeće za samo 20 minuta Uklonite fleke od znoja sa bele odeće za samo 20 minuta

    Verovatno niste znali da odeću sa koje ste skidali fleke nikako ne bi trebalo da stavljate u sušilicu.

    Prirodno rešenje: Očistite celu kuću samo uz pomoć limuna Prirodno rešenje: Očistite celu kuću samo uz pomoć limuna

    Limunska kiselina odlikuje se izuzetnom moći kada je čišćenje u pitanju, pa predstavlja idealan izbor za sve one koji nisu pobornici jakih hemikalija.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.38 117.20 118.02
    CHF 120.36 121.21 122.06
    USD 109.98 110.75 111.53
  • Povezani članci
  • Neprevaziđene domaće tufahije

    Ovo tradicionalna poslastica nikada neće izaći iz mode.




    19-09-2023 | 12:16 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstock, Creative Family

     

    Sastojci:

    12 sitnijih jabuka
    500g šećera
    500ml vode
    150g mlevenih oraha
    sok od isceđenog limuna
    slatka pavlaka za šlag
    50ml mleka
    kesica vanil šećera


    Priprema:

    Oljuštite jabuke i lagano nožem izvadite središnji deo sa košticama, ukoliko nemate spravicu u kuhinji kojom se to lagano radi.

     

    U posudu za kuvanje sipajte vodu, šećer i sok od limuna kako biste napravili šećerni sirup, poznat i kao agda.


    Kada agda proključa, lagano spustite jabuke u sirup.


    Kuvajte jabuke 15 minuta, vodeći računa da se ne raspadnu. Prvo kuvajte jednu stranu jabuke, a zatim rešetkastom kašikom lagano okrenite i kuvajte drugu stranu jabuke, ukoliko se same ne okrenu.


    Limun će pomoći da jabuke zadrže svetlu boju prilikom kuvanja, dok će velika količina šećera u sirupu pomoći da se jabuke očuvaju i ne raspadnu.


    Nakon kuvanja, izvadite jabuke iz sirupa.


    Ostavite jabuke da se ohlade, prvo na sobnoj temperaturi, a zatim ih stavite u frižider na sat vremena.


    Sada ste spremili ukusne jabuke u sirupu koje možete poslužiti kao desert ili koristiti kao dodatak raznim jelima. 


    PRIJATNO!




  • Pročitajte i...
    Domaće tufahije Domaće tufahije

    Ukoliko ste ljubitelj ovog istočnjačkog deserta, oprobajte se u njegovom pravljenju i kod svoje kuće.

    Tufahije Neodoljive tufahije

    Iako je mnogi smatraju izvornom bosanskom poslasticom, pečena jabuka punjena orasima je prešla ogroman put još iz Persije preko Otomanskog carstva sve do Balkana gde se odomaćila. Ali, pošto se na arapskom jabuka kaže tuffáh, jasno je odakle je tufahija stigla…

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: