Slušate: Noć uz Naxi

Pesma: Leb i Sol - Čuvam noć od budnih

Noć uz Naxi
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Leb i Sol - Čuvam noć od budnih
    2. Aleksandra Kovač - Da te volim
    3. Massimo Savic - Samo Jedan Dan
    4. Colonia - Lady Blue
    5. Vlado Georgiev - Mi nismo mi
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Aleksandar Dunić - Ponedeljak - Mojih 50
    2. 12. septembar - 1 - Dodir noći
    3. 12. septembar - 2 - Dodir noći
    4. 12. septembar - 3 - Dodir noći
    5. Bilja Krstić - Petak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Keks od grčkog jogurta Keks od grčkog jogurta

    Jednostavan biskvit koji može da bude lagana đačka užina, posluženje za goste ili dodatak uz obrok...

    Fenomenalna čokoladna torta Fenomenalna čokoladna torta

    Ko još može da odoli savršenoj čokoladnoj torti koja se topi u ustima... Pripremite je na najjednostavniji način, ušuškajte se i uživajte...

  • Zdravlje
    Zašto se javlja noćno znojenje i kada bi trebalo da se obratimo lekaru? Zašto se javlja noćno znojenje i kada bi trebalo da se obratimo lekaru?

    Ako se povremeno budite obliveni znojem to nije razlog za brigu, posebno ako se to dešava nakon ružnog sna ili tokom vrele noći. Ali, ako vam se to dešava redovno, moglo bi biti znak da nešto nije u redu.

    Grašak kao izvor zdravlja: Bogatstvo proteina i vlakana Grašak kao izvor zdravlja: Bogatstvo proteina i vlakana

    Grašak je dugo bio potcenjen i često smatran „neukusnim“, ali ova moćna mahunarka poslednjih godina sve više postaje omiljeni deo nutritivnih obroka.

  • Putovanja
    Jesenji šarm Pariza: Idealan period da posetite ovaj grad Jesenji šarm Pariza: Idealan period da posetite ovaj grad

    Pariz je predivan u svako doba godine, ali tokom jeseni njegov šarm posebno dolazi do izražaja. Šetnje kroz zlatno lišće, miris kiše i toplih kroasana stvaraju neponovljivu atmosferu koja ovu sezonu čini nezaboravnom. Iskoristitite zato ovaj period i posetite grad koji će vas opčiniti svojom neverovatnom energijom.

    Španija kreće stopama Francuske: Uvode se nova pravila za pušače Španija kreće stopama Francuske: Uvode se nova pravila za pušače

    Na plažama, autobuskim stajalištima i terasama barova verovatno više neće biti dozvoljeno pušenje.

  • Preporučujemo
    Vodič kroz brzinsko čišćenje: Ključne stvari koje treba da očistite pre dolaska gostiju Vodič kroz brzinsko čišćenje: Ključne stvari koje treba da očistite pre dolaska gostiju

    Neočekivana poseta? Nema panike, ne morate da čistite ceo stan da bi sve izgledalo uredno. Dovoljno je da obratite pažnju na nekoliko ključnih mesta koja gosti prvo primete. Evo šta bi trebalo brzinski očistiti pre posete...

    Očistite zagorelo posuđe uz pomoć jednostavnih trikova? Očistite zagorelo posuđe uz pomoć jednostavnih trikova?

    Zagorelo posuđe može da predstavlja pravi izazov za čišćenje, a često se poseže za grubim priborom poput žičanih četki ili agresivnim hemijskim sredstvima. Ipak, postoje jednostavni i prirodni načini da ga očistite, bez oštećivanja posuđa – pritom su ekološki prihvatljivi i veoma efikasni.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.35 117.17 117.99
    CHF 124.50 125.37 126.25
    USD 99.15 99.85 100.55
  • Povezani članci
  • Neprevaziđene domaće tufahije

    Ovo tradicionalna poslastica nikada neće izaći iz mode.




    02-11-2023 | 11:44 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstock, Creative Family

     

    Sastojci:

    12 sitnijih jabuka
    500g šećera
    500ml vode
    150g mlevenih oraha
    sok od isceđenog limuna
    slatka pavlaka za šlag
    50ml mleka
    kesica vanil šećera


    Priprema:

    Oljuštite jabuke i lagano nožem izvadite središnji deo sa košticama, ukoliko nemate spravicu u kuhinji kojom se to lagano radi.

     

    U posudu za kuvanje sipajte vodu, šećer i sok od limuna kako biste napravili šećerni sirup, poznat i kao agda.


    Kada agda proključa, lagano spustite jabuke u sirup.


    Kuvajte jabuke 15 minuta, vodeći računa da se ne raspadnu. Prvo kuvajte jednu stranu jabuke, a zatim rešetkastom kašikom lagano okrenite i kuvajte drugu stranu jabuke, ukoliko se same ne okrenu.


    Limun će pomoći da jabuke zadrže svetlu boju prilikom kuvanja, dok će velika količina šećera u sirupu pomoći da se jabuke očuvaju i ne raspadnu.


    Nakon kuvanja, izvadite jabuke iz sirupa.


    Ostavite jabuke da se ohlade, prvo na sobnoj temperaturi, a zatim ih stavite u frižider na sat vremena.


    Sada ste spremili ukusne jabuke u sirupu koje možete poslužiti kao desert ili koristiti kao dodatak raznim jelima. 


    PRIJATNO!




  • Pročitajte i...
    Domaće tufahije Domaće tufahije

    Ukoliko ste ljubitelj ovog istočnjačkog deserta, oprobajte se u njegovom pravljenju i kod svoje kuće.

    Tufahije Neodoljive tufahije

    Iako je mnogi smatraju izvornom bosanskom poslasticom, pečena jabuka punjena orasima je prešla ogroman put još iz Persije preko Otomanskog carstva sve do Balkana gde se odomaćila. Ali, pošto se na arapskom jabuka kaže tuffáh, jasno je odakle je tufahija stigla…

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: