-
Poslednjih 5 pesama
- Time - Da li znaš da te volim
- Bebi Dol - Hajde da
- Sergej Ćetković - Dva minuta
- Riblja čorba - Kad hodaš
- Marija - Pozuri, Pozuri
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Čia puding sa nektarinom i malinama
Ovaj obrok može da bude sjajan doručak, ali takođe i odlična užina ili poslastica nakon treninga...
Gulaš sa paprikama i mesom
Pravi gurmani nikako neće moći da odole ovom savršenom, aromatičnom jelu.
-
Zdravlje
Melatonin iz prirode: Najbolje namirnice za miran san
Melatonin je hormon ključan za regulaciju sna. Proizvodi ga epifiza u mozgu, a njegovi nivoi prirodno rastu nakon zalaska sunca i opadaju s dolaskom dana. Istraživanja pokazuju da povećan unos melatonina putem ishrane može poboljšati kvalitet sna.
Ultra-prerađena hrana može da sabotira mršavljenje, čak i kada se zdravo hranite!
Ultra-prerađena hrana (UPF) već ima lošu reputaciju, a nova studija pokazuje da čak i njene „zdravije“ varijante mogu ozbiljno narušiti napore u mršavljenju.
-
-
Putovanja
Nepal omogućio besplatan uspon na skoro 100 planina, a evo i zašto
Planinarenje po Himalajima jeste ozbiljan hobi i ujedno ozbiljan trošak, ali vlada Nepala je nedavno saopštila uzbudljivu vest: naredne dve godine čak 97 planina biće dostupne za besplatan uspon. Prava planinarska prilika!
Pet najboljih gradova za digitalne nomade u 2025. godini
Život digitalnog nomada može biti izuzetno ispunjavajući, naravno, ako se pravilno organizuje. Prava i etička opcija smeštaja, fleksibilni radni prostori, prilika da se izgradi nova zajednica i sloboda da se svet istražuje sopstvenim tempom i sve to čini ovaj stil života sve privlačnijim.
-
Preporučujemo
Zašto ne bi trebalo da okrećemo čaše naopako nakon pranja?
Mnogi ne obraćaju pažnju na način odlaganja čaša nakon pranja, ali stručnjaci upozoravaju da ih nikada ne treba stavljati naopako. Iako se često čini praktičnim jer čaše brže osuše, to može ozbiljno da ugrozi njihov kvalitet i dugovečnost.
Koliko često bi zapravo trebalo da peremo kuhinjske krpe?
Kuhinjske krpe se ne koriste samo za sudove – često njima brišemo ruke, radne površine, pa čak i ostatke hrane. Nakon toga ih obično zgužvamo i ostavimo da vise preko stolice, radijatora ili na nekom uglu radne ploče. Ali koliko često ih zaista operemo?
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.35 117.17 117.99 CHF 123.66 124.53 125.41 USD 99.98 100.68 101.39
-
Neprevaziđene domaće tufahije
Ovo tradicionalna poslastica nikada neće izaći iz mode.
02-11-2023 | 11:44 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, Creative Family
Sastojci:
12 sitnijih jabuka
500g šećera
500ml vode
150g mlevenih oraha
sok od isceđenog limuna
slatka pavlaka za šlag
50ml mleka
kesica vanil šećera
Priprema:Oljuštite jabuke i lagano nožem izvadite središnji deo sa košticama, ukoliko nemate spravicu u kuhinji kojom se to lagano radi.
U posudu za kuvanje sipajte vodu, šećer i sok od limuna kako biste napravili šećerni sirup, poznat i kao agda.
Kada agda proključa, lagano spustite jabuke u sirup.
Kuvajte jabuke 15 minuta, vodeći računa da se ne raspadnu. Prvo kuvajte jednu stranu jabuke, a zatim rešetkastom kašikom lagano okrenite i kuvajte drugu stranu jabuke, ukoliko se same ne okrenu.
Limun će pomoći da jabuke zadrže svetlu boju prilikom kuvanja, dok će velika količina šećera u sirupu pomoći da se jabuke očuvaju i ne raspadnu.
Nakon kuvanja, izvadite jabuke iz sirupa.
Ostavite jabuke da se ohlade, prvo na sobnoj temperaturi, a zatim ih stavite u frižider na sat vremena.
Sada ste spremili ukusne jabuke u sirupu koje možete poslužiti kao desert ili koristiti kao dodatak raznim jelima.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...
Domaće tufahije
Ukoliko ste ljubitelj ovog istočnjačkog deserta, oprobajte se u njegovom pravljenju i kod svoje kuće.
Neodoljive tufahije
Iako je mnogi smatraju izvornom bosanskom poslasticom, pečena jabuka punjena orasima je prešla ogroman put još iz Persije preko Otomanskog carstva sve do Balkana gde se odomaćila. Ali, pošto se na arapskom jabuka kaže tuffáh, jasno je odakle je tufahija stigla…
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: