-
Poslednjih 5 pesama
- Poslednja igra leptira - Umiru Jeleni
- Nina Badrić - Znam te ja
- Djordje Balašević - Provincijalka
- Vajta - Leila
- Hari Mata Hari - Ruzmarin
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Engleska pita sa jabukama
Naša domaća pita sa jabukama je savršen desert, ali ako volite da eksperimentišete probajte i englesku, starinsku verziju.
Grčka musaka sa šampinjonima
Vrlo interesantna musaka koja će oduševiti sve ljubitelje šampinjona...
-
Zdravlje
Evo šta se dešava u telu tokom šest sati nakon prve jutarnje kafe
Mozak je izuzetno složen sistem, koji se neprestano prilagođava. Što češće konzumirate kafu, u mozgu se stvara veći broj adenozinskih receptora, zbog čega vam s vremenom može biti potrebno više kofeina da biste ostali budni nego kada ste prvi put počeli da je pijete u mlađim danima.
Šest znakova da vam nedostaje kalijum: Evo kako da ga nadoknadite
Kalijum je mineral koji se često zanemaruje, iako ima presudnu ulogu u funkcionisanju tela – od pravilnog rada mišića i srca, do regulacije krvnog pritiska i održavanja ravnoteže tečnosti. Njegov dovoljan unos može imati veći efekat na snižavanje pritiska čak i od smanjenja unosa soli, zbog čega je važno prepoznati signale koje telo šalje kada mu ovog minerala nedostaje.
-
-
Putovanja
Jedan od najpopularnijih evropskih gradova za vikend putovanja uvodi zabranu alkohola
Od srede, 25. juna, Porto je počeo sa primenom zabrane prodaje alkohola za konzumaciju na javnim mestima u večernjim satima – evo šta to znači za noćni život u ovom portugalskom gradu.
Da li je ovo najbolji grad za stanovanje u 2025. godini?
Beč je ponovo dospeo u žižu međunarodne pažnje zahvaljujući izuzetnom kvalitetu života – ali ovog puta sa posebnim naglaskom na stanovanje. Prema najnovijem izdanju prestižnog magazina Monocle, austrijska prestonica proglašena je najboljim gradom na svetu za stanovanje u 2025. godini.
-
Preporučujemo
Koliko je dovoljno? Proverite da li koristite previše deterdženta prilikom pranja u veš mašini
Ako vam se dešava da odeća nakon pranja u veš mašini deluje grubo, kruto ili neprijatno na dodir – iako je naizgled čista i mirišljava – možda niste ni svesni da koristite previše deterdženta. Prekomerna količina praška ili tečnog sredstva ne znači nužno bolje pranje, a često može imati suprotan efekat: vlakna postaju tvrđa, koža iritirana, a mašina se dodatno opterećuje. Vreme je da proverite – možda je manje zapravo više kada je deterdžent u pitanju.
Sunčani dani – idealno vreme za pranje zavesa, ali koliko često bi to trebalo da radimo?
Leto je donelo sunčane i tople dan, što znači da je pravo vreme za pranje zavesa. Ipak, mnogi nisu sigurni koliko često bi trebalo da ih peru. Stručnjaci za čišćenje upozoravaju da prljave zavese mogu zadržavati prašinu, alergene i neprijatne mirise, čineći prostor nezdravim i vizuelno neurednim.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.32 117.14 117.96 CHF 124.52 125.40 126.27 USD 98.69 99.38 100.08
-
Neprevaziđene domaće tufahije
Ovo tradicionalna poslastica nikada neće izaći iz mode.
02-11-2023 | 11:44 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, Creative Family
Sastojci:
12 sitnijih jabuka
500g šećera
500ml vode
150g mlevenih oraha
sok od isceđenog limuna
slatka pavlaka za šlag
50ml mleka
kesica vanil šećera
Priprema:Oljuštite jabuke i lagano nožem izvadite središnji deo sa košticama, ukoliko nemate spravicu u kuhinji kojom se to lagano radi.
U posudu za kuvanje sipajte vodu, šećer i sok od limuna kako biste napravili šećerni sirup, poznat i kao agda.
Kada agda proključa, lagano spustite jabuke u sirup.
Kuvajte jabuke 15 minuta, vodeći računa da se ne raspadnu. Prvo kuvajte jednu stranu jabuke, a zatim rešetkastom kašikom lagano okrenite i kuvajte drugu stranu jabuke, ukoliko se same ne okrenu.
Limun će pomoći da jabuke zadrže svetlu boju prilikom kuvanja, dok će velika količina šećera u sirupu pomoći da se jabuke očuvaju i ne raspadnu.
Nakon kuvanja, izvadite jabuke iz sirupa.
Ostavite jabuke da se ohlade, prvo na sobnoj temperaturi, a zatim ih stavite u frižider na sat vremena.
Sada ste spremili ukusne jabuke u sirupu koje možete poslužiti kao desert ili koristiti kao dodatak raznim jelima.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...
Domaće tufahije
Ukoliko ste ljubitelj ovog istočnjačkog deserta, oprobajte se u njegovom pravljenju i kod svoje kuće.
Neodoljive tufahije
Iako je mnogi smatraju izvornom bosanskom poslasticom, pečena jabuka punjena orasima je prešla ogroman put još iz Persije preko Otomanskog carstva sve do Balkana gde se odomaćila. Ali, pošto se na arapskom jabuka kaže tuffáh, jasno je odakle je tufahija stigla…
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: