Slušate: Jutro uz Svetu Stefanovića

Pesma: Milan Bujakovic - Storia

Jutro uz Svetu Stefanovića
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Milan Bujakovic - Storia
    2. Viktorija - Samo teraj ti po svome
    3. Trio rio - Dodji u 5 do 5
    4. Dado Topić - Floyd
    5. Parni Valjak - Dok Je Tebe (Original)
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Tijana Bogićević - Petak - Mojih 50
    2. 26. jun - 1 - Dodir noći
    3. 26. jun - 2 - Dodir noći
    4. 26. jun - 3 - Dodir noći
    5. Tijana Bogićević - Četvrtak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Osvežavajući voćni koktel! Osvežavajući voćni koktel!

    Ovaj koktel je idealan i za nas i za decu jer ne sadrži alkohol. Osvežiće nas tokom vrućina, a svakako je savršena zamena za kupovne, industrijske sokove...

    Pileći kari gulaš Pileći kari gulaš

    Ako ste ljubitelj ovog začina i volite da eksperimentišete isprobajte ovaj recept. Jedna od prednosti ovog jela je i to što se mnogo brže sprema od junećeg gulaša.

  • Zdravlje
    Tri sporne navike koje povećavaju rizik od dijabetesa Tri sporne navike koje povećavaju rizik od dijabetesa

    Nije tajna da je hranljiva, uravnotežena ishrana važna komponenta vašeg ukupnog zdravlja.

    Vitiligo izbliza: Sve što treba da znate o stanju koje može uticati na život Vitiligo izbliza: Sve što treba da znate o stanju koje može uticati na život

    Vitiligo je stanje koje se na prvi pogled prepoznaje – bele mrlje na koži koje se izdvajaju od ostatka tena. Međutim, iza te neobične pojave krije se složena priča o telu koje reaguje na sopstvene ćelije, a ponekad i o čoveku koji mora da nauči da prihvati svoju jedinstvenost.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Putovanja
    Velika vest: Avio-kompanije u Evropi više neće smeti da naplaćuju ručni prtljag Velika vest: Avio-kompanije u Evropi više neće smeti da naplaćuju ručni prtljag

    Putnici u EU uskoro će moći da ponesu kabinski prtljag bez dodatne nadoknade, a evo šta za sada znamo...

    Zlatibor: Planina koju volimo tokom zime, ali i tokom leta! Zlatibor: Planina koju volimo tokom zime, ali i tokom leta!

    Zlatibor je pored Kopaonika jedna od najpopularnijih planina u Srbiji. Pravi je dragulj za ljubitelje prirode i aktivnog odmora, a interesantno je da popularnost Zlatibora ne jenjava ni leti jer ovo turističko mesto zaista ima mnoštvo sadržaja koje može da ponudi.

  • Preporučujemo
    Kako da eliminišete neprijatne mirise iz usisivača uz jednostavne trikove? Kako da eliminišete neprijatne mirise iz usisivača uz jednostavne trikove?

    Ukoliko ste primetili da vaš usisivač tokom rada širi neprijatan miris, niste jedini – to je čest problem koji može pokvariti utisak svežine u domu. Dobra vest je da postoji nekoliko jednostavnih i pristupačnih rešenja pomoću kojih možete efikasno neutralisati te mirise.

    Tri načina za lako čišćenje mikrotalasne pećnice Tri načina za lako čišćenje mikrotalasne pećnice

    Čišćenje mikrotalasne pećnice može biti brzo i jednostavno uz prave trikove – bez upotrebe jakih hemikalija i napornog ribanja. Donosimo tri efikasna metoda koja koriste sastojke koje već imate kod kuće.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.38 117.20 118.03
    CHF 124.26 125.14 126.01
    USD 99.59 100.30 101.00
  • Povezani članci
  • Neprevaziđene domaće tufahije

    Ovo tradicionalna poslastica nikada neće izaći iz mode.




    02-11-2023 | 11:44 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstock, Creative Family

     

    Sastojci:

    12 sitnijih jabuka
    500g šećera
    500ml vode
    150g mlevenih oraha
    sok od isceđenog limuna
    slatka pavlaka za šlag
    50ml mleka
    kesica vanil šećera


    Priprema:

    Oljuštite jabuke i lagano nožem izvadite središnji deo sa košticama, ukoliko nemate spravicu u kuhinji kojom se to lagano radi.

     

    U posudu za kuvanje sipajte vodu, šećer i sok od limuna kako biste napravili šećerni sirup, poznat i kao agda.


    Kada agda proključa, lagano spustite jabuke u sirup.


    Kuvajte jabuke 15 minuta, vodeći računa da se ne raspadnu. Prvo kuvajte jednu stranu jabuke, a zatim rešetkastom kašikom lagano okrenite i kuvajte drugu stranu jabuke, ukoliko se same ne okrenu.


    Limun će pomoći da jabuke zadrže svetlu boju prilikom kuvanja, dok će velika količina šećera u sirupu pomoći da se jabuke očuvaju i ne raspadnu.


    Nakon kuvanja, izvadite jabuke iz sirupa.


    Ostavite jabuke da se ohlade, prvo na sobnoj temperaturi, a zatim ih stavite u frižider na sat vremena.


    Sada ste spremili ukusne jabuke u sirupu koje možete poslužiti kao desert ili koristiti kao dodatak raznim jelima. 


    PRIJATNO!




  • Pročitajte i...
    Domaće tufahije Domaće tufahije

    Ukoliko ste ljubitelj ovog istočnjačkog deserta, oprobajte se u njegovom pravljenju i kod svoje kuće.

    Tufahije Neodoljive tufahije

    Iako je mnogi smatraju izvornom bosanskom poslasticom, pečena jabuka punjena orasima je prešla ogroman put još iz Persije preko Otomanskog carstva sve do Balkana gde se odomaćila. Ali, pošto se na arapskom jabuka kaže tuffáh, jasno je odakle je tufahija stigla…

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: