-
Poslednjih 5 pesama
- Doris Dragović - Tek iz navike
- Sergej Ćetković - Ne zaboravi
- Zabranjeno Pušenje - Djevojcice kojima mirise koza
- Petar Grašo - Vera od suvog zlata
- Moby Dick - Dužna si mi ostala
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Ljuti pileći štapići
Ako ste ljubitelj pikantnih zalogaja, ovi ljuti pileći štapići u korici od čili čipsa, susama i kornfleksa biće pun pogodak!
Torta od čokolade i lešnika
Postoji nešto posebno u spoju lešnika i čokolade—topao, bogat ukus koji nikad ne dosadi. Ta kombinacija je klasična, a opet svaki put iznova oduševi, naročito kada se nađe u obliku sočne torte.
-
Zdravlje
Sedam glavnih koristi od šetnje nakon obroka
Nakon obilnog večernjeg obroka, čak i najblaži oblik fizičke aktivnosti može delovati kao poslednja stvar na svetu koju biste želeli da radite. Ipak, ispostavlja se da šetnja posle jela donosi brojne koristi.
Nakon prve jutarnje kafe ove promene se dešavaju u telu u narednih šest sati
Mozak je složen i zamršen sistem. Što više kafe pijete, formira se više adenozinskih receptora, što znači da ćete možda morati da popijete više kafe da biste ostali budni sada nego kada ste prvi put počeli da je pijete u mladosti.
-
-
Putovanja
Evropski grad koji prednjači po zdravlju i blagostanju: 2.712 sunčanih sati godišnje!
Prema istraživanju platforme za rezervaciju putovanja Omio, evropski grad koji nudi najbolje uslove za zdravlje i blagostanje svojih stanovnika i posetilaca je — Madrid. Analizom 17 različitih faktora, Madrid je zauzeo prvo mesto sa ukupnom ocenom 78,62 od mogućih 100 poena.
Gradovi Evrope koje vredi posetiti i u koje se isplati ulagati 2025. godine
Gde vredi putovati, živeti i ulagati? Nova analiza konsultantske kuće Resonance Consultancy donosi odgovore.
-
Preporučujemo
Ostali ste bez praška za pecivo? Ne paničite, postoje adekvatne zamene
Svi posežemo za praškom pecivo kada pripremamo kiflice, proju, čak i uštipke sa mesom... Ipak, imajte na umu da postoje adekvatne zamene za prašak za pecivo, što posebno može da vam znači kada vam nije pri ruci ili vas mrzi da idete do prodavnice.
Prirodno rešenje protiv mušica: Biljka koja štiti vaš dom bez hemije
Kako temperature rastu, sve češće primećujemo pojavu mušica i drugih sitnih insekata u domovima. Mušice su mnogima među najdosadnijim napastima – uporne su, lete svuda po kući i teško ih je oterati. Ipak, postoji jednostavan i prirodan način da ih sprečite da uopšte uđu u vaš prostor – posadite mentu.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.40 117.22 118.05 CHF 124.66 125.54 126.41 USD 103.66 104.39 105.13
-
Neprevaziđene domaće tufahije
Ovo tradicionalna poslastica nikada neće izaći iz mode.
02-11-2023 | 11:44 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, Creative Family
Sastojci:
12 sitnijih jabuka
500g šećera
500ml vode
150g mlevenih oraha
sok od isceđenog limuna
slatka pavlaka za šlag
50ml mleka
kesica vanil šećera
Priprema:Oljuštite jabuke i lagano nožem izvadite središnji deo sa košticama, ukoliko nemate spravicu u kuhinji kojom se to lagano radi.
U posudu za kuvanje sipajte vodu, šećer i sok od limuna kako biste napravili šećerni sirup, poznat i kao agda.
Kada agda proključa, lagano spustite jabuke u sirup.
Kuvajte jabuke 15 minuta, vodeći računa da se ne raspadnu. Prvo kuvajte jednu stranu jabuke, a zatim rešetkastom kašikom lagano okrenite i kuvajte drugu stranu jabuke, ukoliko se same ne okrenu.
Limun će pomoći da jabuke zadrže svetlu boju prilikom kuvanja, dok će velika količina šećera u sirupu pomoći da se jabuke očuvaju i ne raspadnu.
Nakon kuvanja, izvadite jabuke iz sirupa.
Ostavite jabuke da se ohlade, prvo na sobnoj temperaturi, a zatim ih stavite u frižider na sat vremena.
Sada ste spremili ukusne jabuke u sirupu koje možete poslužiti kao desert ili koristiti kao dodatak raznim jelima.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...
Domaće tufahije
Ukoliko ste ljubitelj ovog istočnjačkog deserta, oprobajte se u njegovom pravljenju i kod svoje kuće.
Neodoljive tufahije
Iako je mnogi smatraju izvornom bosanskom poslasticom, pečena jabuka punjena orasima je prešla ogroman put još iz Persije preko Otomanskog carstva sve do Balkana gde se odomaćila. Ali, pošto se na arapskom jabuka kaže tuffáh, jasno je odakle je tufahija stigla…
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: