
Neodoljivi tiramisu
Pre posluživanja kolač pospite kakaom u prahu i poslužite u čaši ili na tanjiru...
17-02-2016
|13:20
|Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:
- 4 jaja
- 100g šećera
- 5 kašika maraschina
- 500 g mascarponea
- 1 kesica Vanilin šećera
- 200 ml crne kafe
- 1 kašičica šećera
- 200 g piškota
- 50 g čokolade
- 1-2 kašike kakao praha
Priprema: Žumanca i šećer penasto izmešajte električnom mešalicom i dodajte 1 kašiku maraschina. Zatim fil kuvajte na pari (oko 10 minuta) dok se ne počne zgušnjavati. Fil prohladite uz mešanje. Dodajte mascarpone i na kraju lagano umešajte čvrsti sneg od belanaca u koji ste dodali vanilin šećer. Promešajte ohlađenu kafu, šećer i 4 kašike maraschina. Piškote kratko umočite u kafu i položite po dnu posude (25x16 cm). Prelijte polovinom fila i pospite čokoladom narezanom na komadiće. Posložite drugi red namočenih piškota te prelijte ostatkom fila. Kolač ostavite da se ohladi nekoliko sati ili preko noći.