-
Poslednjih 5 pesama
- Zdravko Čolić - Sačuvaj me Bože njene ljubavi
- Parni Valjak - Javi Se
- Osvajači - Mozda nebo zna
- Kiki Rahimovski - Kisa Je Padala
- Djordje Balašević - Nedostaje mi naša ljubav
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoNamaz od crnih maslina
Ako želite jednostavan i zdrav namaz, a još uvek niste probali ovaj od crnih maslina iznendićete se koliko ga je lako napraviti, ali i koliko je ukusan.
-
ZdravljeŠtetne navike koje usporavaju metabolizam i otežavaju mršavljenje
Neke životne navike praktikujemo godinama, pa čak i decenijama, nesvesni da mogu da imaju negativan uticaj na naš metabolizam i značajno otežaju proces gubitka kilograma. Iako naizgled bezazlene, ove navike mogu da uspore metabolizam i smanje efikasnost napora koje ulažemo u postizanje željene težine.
Nar kao saveznik zdravlja: Evo zašto bi trebalo da ga konzumiramo što češće!Nar je poznat kao bogat izvor antioksidansa i vlakana, koji pomažu u borbi protiv slobodnih radikala i doprinose zdravlju probavnog sistema. Zahvaljujući ovim sastojcima, nar može doprineti očuvanju zdravlja srca, jačanju imuniteta i poboljšanju opšteg blagostanja organizma.
-
PutovanjaLjubljana: Idealna destinacija za produženi vikend
Većina zaposlenih raduje se produženom vikendu, s obzirom na to da u ponedeljak 11. novembra obeležavamo Dan primirja u Prvom svetskom ratu, koji se širom Evrope, ali i u Srbiji obeležava neradno. Mnogi će baš ovaj vikend iskoristiti za neko kratko putovanje, pa ako još uvek niste odlučili gde biste mogli da otpujete evo jednog sjajnog predloga, posebno ako niste u skorije vreme posetili ovaj sjajan grad.
Magija Islanda: Svet vilenjaka i nestvarna priroda očarava turiste širom svetaTeško je poverovati da postoji osoba koja nije bila na Islandu, a da joj ova "magična destinacija" nije na listi želja.
-
PreporučujemoEvo zašto ove dve stvari nikada ne bi trebalo prati zajedno u veš mašini
Peškire i posteljinu većina nas pere zajedno na visokim temperaturama, verujući da će tako biti potpuno čisti i dezinfikovani. Međutim, postoji važan razlog zašto ovo zapravo nije najbolja ideja i zbog kog bi trebalo da ih peremo odvojeno.
Oslobodite tepih neprijatnog mirisa pomoću ovog poznatog sastojkaAko ste primetili da vaš tepih ili čilim s vremenom počinje da zadržava neugodne mirise, niste jedini. Ova pojava je naročito česta u domovima s kućnim ljubimcima ili u prostorima gde se lako može proliti piće ili hrana.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.18 117.00 117.82 CHF 124.05 124.92 125.80 USD 108.10 108.86 109.62
-
Neobična čorba od praziluka!
Da li ste razmišljali o tome da napravite čorbu od prazlika? Iako je ovo savršeno jelo za hladne i kišne dane, mnogi nikada nisu probali ovaj recept. Ipak, ako ste smeli i volite da eksperimentišete obavezno pripremite ovu jedinstvenu čorbu. Verovatno će postati standardni deo vašeg jelovnika...
04-10-2024 | 13:04 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, Maren Winter
Sastojci:2 veća praziluka
2 krompira
1 šargarepa
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
1,5 l pilećeg ili povrtnog bujona
2 kašike maslinovog ulja
So i biber po ukusu
Kašika pavlake (po želji)
Svež peršun za dekoraciju
Priprema:Očistite praziluk, iseckajte ga na kolutove i dobro operite da biste uklonili svu nečistoću. Na maslinovom ulju propržite sitno seckani crni luk i šargarepu dok ne omekšaju, zatim dodajte praziluk i nastavite da pržite još nekoliko minuta dok ne postane staklast. Dodajte krompir, iseckan na kockice, i sitno seckani beli luk. Prelijte sve bujonom, poklopite i kuvajte na srednjoj temperaturi oko 25 minuta dok povrće potpuno ne omekša. Kada je povrće kuvano, sklonite sa vatre i usitnite čorbu štapnim mikserom dok ne postignete kremastu teksturu. Vratite čorbu na vatru, dodajte so, biber po ukusu i kašiku pavlake, ako želite kremastiji ukus. Pre služenja, pospite svežim peršunom.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...Gulaš sa junetinom i pečurkama
Kako nam se bliži zima i sve je hladnije napolju, tako i mi sve više žudimo za jačom hranom i poznatim receptima. Gulaš sa pečurkama uvek je sjajna ideja za ručak, a preporuka je da ga poslužite uz testeninu ili krompri pire.
Profiterole: Omiljena poslastica!Ovi kolačići jednostavno osvajaju – probajte ih i otkrijte njihov savršeni spoj ukusa, kreme i sočnosti...
Čorba sa pečurkama i piletinomMožda već pravite čorbu sa piletinom ili sa pečurkama, ali ako do sada niste spojili ove ukuse, sada je idealan trenutak da to isprobate. Ova sjajna okrepljujuća čorba savršeno odgovara ovom periodu godine, kada kraj oktobra donosi hladnije dane i potrebu za toplim, hranljivim jelima.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: