Slušate: Vikend uz Naxi

Pesma: Zdravko Čolić - Južnjaci

Vikend uz Naxi
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Zdravko Čolić - Južnjaci
    2. Željko Bebek - Mene tjera neki vrag
    3. Crvena jabuka - Nek te on ljubi
    4. Parni Valjak - Dok si pored mene
    5. Zana - Sto ne znam gde si sad
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Vlado Georgiev - Petak - Mojih 50
    2. 7. avgust - 1 - Dodir noći
    3. 7. avgust - 2 - Dodir noći
    4. 7. avgust - 3 - Dodir noći
    5. Vlado Georgiev - Četvrtak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Najukusnija salata sa tunjevinom Najukusnija salata sa tunjevinom

    Niko ne voli da provodi vreme pored šporeta tokom letnjih dana. Zato vam predstavljamo zdravu i hranljivu salatu za čiju pripremu vam je potrebno svega desetak minuta.

    Rolovane tikvice sa slaninom Rolovane tikvice sa slaninom

    Recept je idealan za ljude koji vole kombinaciju neutralnih i zdraviih namirnica sa neodoljivom slaninom, ali i za one koji nemaju mnogo vremena za pripremu obroka.

  • Zdravlje
    Nedostatak joda: Uzroci, simptomi i prevencija Nedostatak joda: Uzroci, simptomi i prevencija

    Nedostatak joda nastaje kada telo ne dobija dovoljno ovog važnog minerala. Glavni simptomi uključuju uvećanu štitastu žlezdu (gušu) i hipotireozu. Uzrok je najčešće neadekvatan unos joda putem ishrane. Lečenje podrazumeva suplemente joda, a u nekim slučajevima i hormone štitaste žlezde. Nedostatak joda se može sprečiti redovnim konzumiranjem namirnica bogatih jodom i korišćenjem jodirane soli.

    Nakon prve jutarnje kafe ove promene se dešavaju u telu u narednih šest sati Nakon prve jutarnje kafe ove promene se dešavaju u telu u narednih šest sati

    Mozak je složen i zamršen sistem. Što više kafe pijete, formira se više adenozinskih receptora, što znači da ćete možda morati da popijete više kafe da biste ostali budni sada nego kada ste prvi put počeli da je pijete u mladosti.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Putovanja
    Vintgar klisura: Neka vas lepote Slovenije očaraju ovog leta Vintgar klisura: Neka vas lepote Slovenije očaraju ovog leta

    Najlepše je kada leto, lepo vreme i dane odmora možemo maksimalno da iskoristimo. To znači da ne treba da svedemo svoje putovanje samo na klasično letovanje i boravak na plaži. Ako nam uslovi dozvoljavaju, idealno bi bilo da posetimo i neku interesantnu destinaciju. Jedna takva destinacija, koja nam je blizu, je prelepi Vintgar u Sloveniji.

    Ova evropska zemlja je proglašena najsmešnijom na svetu! Ova evropska zemlja je proglašena najsmešnijom na svetu!

    Imate britak um ili ste majstor ironije? Znate šta je dobar fazon i imate toliko osećaja za tajming da nasmejete čak i najtvrdokornijeg "tata-viceva" ljubitelja? Onda ste verovatno duhovita osoba.

  • Preporučujemo
    Kako da skladištimo beli luk, a da nam potraje i do šest meseci? Kako da skladištimo beli luk, a da nam potraje i do šest meseci?

    Ako ste ove godine uzgajili ili kupili veću količinu belog luka i pitate se kako da ga sačuvate da traje što duže imajte naa umu da je rešenje veoma jednostavno: pravilno skladištenje u kartonskoj kutiji obloženoj novinama može produžiti njegov vek i do šest meseci.

    Da li ste znali da je aktivni ugalj jedno od najmoćnijih sredstava za čišćenje? Da li ste znali da je aktivni ugalj jedno od najmoćnijih sredstava za čišćenje?

    Iako možda deluje neobično, aktivni ugalj je izuzetno efikasan u uklanjanju prljavštine, vlage i neprijatnih mirisa. Za razliku od običnog uglja, njegova porozna struktura omogućava mu da apsorbuje toksine, ulja i vlagu, što ga čini odličnim prirodnim sredstvom za čišćenje.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.35 117.17 117.99
    CHF 123.66 124.53 125.40
    USD 99.78 100.48 101.18
  • Povezani članci
  • Neobična čorba od praziluka!

    Da li ste razmišljali o tome da napravite čorbu od prazlika? Iako je ovo savršeno jelo za hladne i kišne dane, mnogi nikada nisu probali ovaj recept. Ipak, ako ste smeli i volite da eksperimentišete obavezno pripremite ovu jedinstvenu čorbu. Verovatno će postati standardni deo vašeg jelovnika...




    04-10-2024 | 13:04 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstock, Maren Winter


    Sastojci:

    2 veća praziluka
    2 krompira
    1 šargarepa
    1 glavica crnog luka
    2 čena belog luka
    1,5 l pilećeg ili povrtnog bujona
    2 kašike maslinovog ulja
    So i biber po ukusu
    Kašika pavlake (po želji)
    Svež peršun za dekoraciju

    Priprema:

    Očistite praziluk, iseckajte ga na kolutove i dobro operite da biste uklonili svu nečistoću. Na maslinovom ulju propržite sitno seckani crni luk i šargarepu dok ne omekšaju, zatim dodajte praziluk i nastavite da pržite još nekoliko minuta dok ne postane staklast. Dodajte krompir, iseckan na kockice, i sitno seckani beli luk. Prelijte sve bujonom, poklopite i kuvajte na srednjoj temperaturi oko 25 minuta dok povrće potpuno ne omekša. Kada je povrće kuvano, sklonite sa vatre i usitnite čorbu štapnim mikserom dok ne postignete kremastu teksturu. Vratite čorbu na vatru, dodajte so, biber po ukusu i kašiku pavlake, ako želite kremastiji ukus. Pre služenja, pospite svežim peršunom.


    PRIJATNO!

  • Pročitajte i...
    Bolonjeze Bolonjeze kao iz restorana!

    Najveći broj ljudi verovatno misli da zna kako se priprema ovo tradicionalno italijansko jelo. Međutim, mnogi se iznenade kada ga pripreme i shvate da ukus ipak ne može da se poredi sa onim iz restorana i obično se pitaju gde su pogrešili. Zato zapamtite da postoje izvesni trikovi poput dugog dinstanja na srednjoj vatri, dodavanja kašike mleka na kraju dinstanja, ali i dodavanja izvesnih (neobičnih sastojaka) koji će poboljšati ukus ovog jela i dati mu pravi "šmek".

    Zapečeni sendvič sa pečurkama! Zapečeni sendvič sa pečurkama!

    Savršen za brzi ručak ili večeru, topao, sočan i pun ukusa...

    Solyanka: Tradicionalna ruska čorba Solyanka: Tradicionalna ruska čorba

    Solyanka ima specifičan ukus, pa ako volite da eksperimentšete u kuhinji obavezno pripremite ovu sjajnu čorbu.

    Pljeskavice sa brokolijem i kinoom Pljeskavice sa brokolijem i kinoom

    Zdrave i ukusne, ove veganske pljeskavice su savršena zamena za klasičan burger. Možete ih poslužiti uz pire od batata i klasičnu salatu, a savršeni dodaci su i humus i ajvar...

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: