-
Poslednjih 5 pesama
- Merlin - Šta će mi sad ljubav
- Željko Bebek - Mene tjera neki vrag
- Marija Šerifović - U nedelju
- Petar Grašo - Ko nam brani
- U Škripcu - Sidji Do Reke
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Domaći sladoled od nektarina
Ako niste imali priliku da probate sladoled od nektarina pravo je pitanje šta čekate? Isprobajte recept koji ne uključuje veštačke arome i verujte nam na reč da će vas ukus ovog fenomenalnog deserta oduševiti.
Kokos rolat
Ako ste ljubitelj kokosa, obavezno obradujte sebe ovim fenomenalnim desertom. Poslužite ga uz kafu ili hladnu limunadu za još bolji ugođaj.
-
Zdravlje
Šta uzrokuje tamne podočnjake i kako ih ublažiti?
Tamni kolutovi ispod očiju (poznati i kao periorbitalna hiperpigmentacija) mogu se pojaviti iz više razloga - genetike, alergija, umora, dehidratacije i drugih faktora. Mada nisu opasni po zdravlje, mogu uticati na samopouzdanje. Postoje kućni i medicinski tretmani koji mogu pomoći u ublažavanju njihovog izgleda.
Ubrzajte metabolizam i dovedite liniju do savršenstva!
Postoji nekoliko jednostavnih i efikasnih načina da podržite svoj metabolizam, od kojih mnogi uključuju jednostavne promene u vašoj ishrani i načinu života.
-
-
Putovanja
Italija proglašena za „ultimativnu“ destinaciju za solo avanturiste u 2025. godine!
Ako ste planirali solo putovanje u 2025. i tražite destinaciju koja ne nudi samo kulturno obogaćenje već i uzbuđenje i dozu adrenalina, Italija je – prema novom istraživanju – pravo mesto za vas.
Lisabon je zvanično dom najboljeg luksuznog hotela na svetu!
TripAdvisor je objavio dobitnike nagrada Travellers’ Choice, otkrivši listu najboljih hotela na svetu – a titula apsolutnog pobednika pripala je jednom portugalskom dragulju.
-
Preporučujemo
Zaboravite hemikalije: Očistite celu kuću uz pomoć limuna!
Limunska kiselina poseduje izuzetnu moć čišćenja i pokazala se kao jedno od najučinkovitijih prirodnih sredstava za održavanje higijene doma. Zahvaljujući svojim antibakterijskim i dezinfekcionim svojstvima, idealna je za sve koji žele da izbegnu upotrebu agresivnih hemikalija i opredele se za zdravije, ekološki prihvatljivije alternative.
Savet dizajnera: Kombinacije boja koje donose luksuzni izgled prostora
Dizajneri enterijera otkrili su za Homes & Gardens da postoje izvesne kombinacije boja koje da prostoru daju luksuzan izgled.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.39 117.22 118.04 CHF 124.69 125.57 126.44 USD 100.98 101.70 102.41
-
Najveći broj ljudi luk drži na pogrešnom mestu: Produžite mu vek trajanja na najlakši način
Ako se luk pokvari već nakon par dana, velika je verovatnoća da ga držite na pogrešnom mestu.
30-10-2023 | 10:23 | Autor/Izvor: Naxi media, Mirror
Foto: Bigstock, Tati20
Svi znamo da bi trebalo da jedemo više svežih proizvoda i da sami kuvamo obroke kod kuće, ali to može da bude veoma teško kada otvorite frižider i otkrijete da je hrana koju ste kupili pre nekoliko dana već počela da se kvari. Ovo je veliki problem sa svežim voćem i povrćem, ali postoje koraci koje možete preduzeti da bi vaši proizvodi duže bili svežiji – uz pomoć pravilnog skladištenja, prenosi Mirror.
Jedna od namirnica koju mnogi od nas ne pripremaju kako treba je luk. Stručnjaci za hranu tvrde da luk treba čuvati na hladnom, tamnom i suvom mestu kako bi duže ostao svež, a postoji čak i određeno povrće koje nikako ne treba čuvati uz njega jer bi moglo da podstakne još brže kvarenje.Vlaga i svetlost su stvari koje luk ne podnosi, jer dovode do buđi i klijanja, pa ih treba čuvati u suvoj, dobro provetrenoj korpi, kanti ili velikoj posudi. Trebalo bi da ih držite podalje od sunčeve svetlosti, ali ih takođe ne treba držati na niskim temperaturama, pa je najbolje da ih stavite u tamni ormarić.
I, nikada ne treba čuvati luk sa krompirom. Kuvar Sara Jampel je objasnila: „Svoj luk držim u ormanu sa svim posudama za pečenje, ali u budućnosti želim da kupim gajbe i da ih čuvam u garaži ili podrumu. Takođe želite da budete sigurni da je luk odvojen od krompira - koji ima tendenciju da pokvari luk ako se drži u blizini".
Ako luk koji kupite dolazi u plastičnoj kesi, trebalo bi je baciti čim dođete kući iz supermarketa, jer plastika može brzo da pokvari luk zbog nedostatka cirkulacije vazduha i povećane vlažnosti. Takođe možete držati luk u papirnoj ili mrežastoj kesi, jer će oboje omogućiti bolji protok vazduha i pomoći u održavanju niskog nivoa vlage. Ako se skladišti na odgovarajućoj temperaturi i pod pravim uslovima, luk može da traje dugo. Luk čuvan između -1⁰C i 10⁰C može da ostane kvalitetan do godinu dana. Na višim temperaturama trajaće nekoliko nedelja. -
Pročitajte i...
Efikasan trik za uklanjanje neprijatnog mirisa luka tokom kuvanja
Luk je nezaobilazan sastojak gotovo svakog kuvanog jela. Njegova karakteristična aroma daje poseban ukus mnogim jelima, ali svi znamo da miris ovog povrća nije naročito prijatan, što mnoge ljude odvraća od kuvanja.
Luk je izuzetno zdrav: Jedite ga što više
Luk je veoma hranljivo povrće koje može imati nekoliko prednosti, uključujući poboljšanje zdravlja srca, bolju regulaciju šećera u krvi i povećanu gustinu kostiju.
Da li čuvate luk na pogrešnom mestu? Otkrijte najlakši trik za duži rok trajanja
Ako primetite da vam se luk pokvari već nakon nekoliko dana, verovatno ga ne skladištite pravilno. Mesto na kojem čuvate luk može značajno uticati na njegovu svežinu i trajanje.
Zdravstvene prednosti luka: Jedite ga što češće
Zbog neugodnog mirisa ovo povrće je često na lošem glasu. Pre nego što odlučite da odstranite luk iz svog obroka, imajte u vidu zdravstvene benefite koje ova namirnica donosi.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: