-
Poslednjih 5 pesama
- U Škripcu - O Je
- Oliver I Davor Radolfi - Ljubav Je Tvoja Kao Vino
- Bijelo dugme - Napile se ulice
- Flamingosi - Obala
- Babe - Ko me ter'o
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Onion Rings
Ako volite grickalice koje su i hrskave i aromatične, onion rings (kolutovi luka) su savršen izbor. Jednostavni su za pripremu, a idealni kao prilog uz burger, pivo ili kao samostalna užina.
Bolonjeze kao iz restorana!
Najveći broj ljudi verovatno misli da zna kako se priprema ovo tradicionalno italijansko jelo. Međutim, mnogi se iznenade kada ga pripreme i shvate da ukus ipak ne može da se poredi sa onim iz restorana i obično se pitaju gde su pogrešili. Zato zapamtite da postoje izvesni trikovi poput dugog dinstanja na srednjoj vatri, dodavanja kašike mleka na kraju dinstanja, ali i dodavanja izvesnih (neobičnih sastojaka) koji će poboljšati ukus ovog jela i dati mu pravi "šmek".
-
Zdravlje
Studija otkriva koliko treba da hodamo kako bismo sprečili hroničan bol u leđima
Duge šetnje ne samo da mogu ublažiti, već i sprečiti pojavu hroničnog bola u donjem delu leđa, pokazuje novo istraživanje
Pet namirnica koje izazivaju zadržavanje vode u organizmu
Zadržavanje vode može se javiti u bilo koje doba godine, ali otečene i teške noge posebno su česta (i neprijatna) pojava tokom leta. Srećom, postoje načini da se ublaži osećaj nadutosti, ili još bolje, da se potpuno izbegne. Jedan od najefikasnijih koraka jeste izbacivanje namirnica koje pospešuju zadržavanje tečnosti.
-
-
Putovanja
Futuristički grad sa najviše nebodera na svetu
Možete li da pogodite koji grad prednjači po broju nebodera? Jedna od najlepših stvari u šetnji velikim gradovima jeste pogled na njihove impozantne, visoke zgrade. Ovi vertikalni džinovi predstavljaju platno za arhitekte, koje zahteva mnogo mašte i pametno urbanističko planiranje kako bi se dostigla takva visina.
Šarmantna prestonica proglašena najpovoljnijom letnjom destinacijom u Evropi
Tražite evropsku destinaciju koja neće isprazniti vaš budžet? Ova prestonica nudi luksuz po pristupačnoj ceni, prema najnovijoj listi.
-
Preporučujemo
Zbog čega vaše zamrzivač troši više struje nego što mislite?
Malo je onih koji uživaju u procesu odmrzavanja zamrzivača – često se to doživljava kao dugotrajan i zamoran posao. Ipak, ovo je neophodan zadatak koji se nikako ne treba da zanemarimo, jer samo redovnim odmrzavanjem možemo da osiguramo da hrana u zamrzivaču ostane bezbedna za konzumaciju.
Jedna površina obično ostane neprimećena dok čistimo: Pogledajte bolje!
Australijanka Džodi Alen podelila je slike svog kauča na Fejsbuku, iznenadivši mnoge. Iako je u prvom trenutku njena fotografija izazvala čuđenje, ubrzo je podstakla mnoge da pregledaju sopstvene domove.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.35 117.17 117.99 CHF 125.16 126.05 126.93 USD 101.87 102.58 103.30
-
Da li čuvate luk na pogrešnom mestu? Otkrijte najlakši trik za duži rok trajanja
Ako primetite da vam se luk pokvari već nakon nekoliko dana, verovatno ga ne skladištite pravilno. Mesto na kojem čuvate luk može značajno uticati na njegovu svežinu i trajanje.
23-10-2024 | 09:57 | Autor/Izvor: Naxi media, Mirror
Foto: Bigstock, Fernati2007
Svi znamo da bi trebalo da jedemo više svežih proizvoda i da sami kuvamo obroke kod kuće, ali to može da bude veoma teško kada otvorite frižider i otkrijete da je hrana koju ste kupili pre nekoliko dana već počela da se kvari. Ovo je veliki problem sa svežim voćem i povrćem, ali postoje koraci koje možete preduzeti da bi vaši proizvodi duže bili svežiji – uz pomoć pravilnog skladištenja, prenosi Mirror.
Jedna od namirnica koju mnogi od nas ne pripremaju kako treba je luk. Stručnjaci za hranu tvrde da luk treba čuvati na hladnom, tamnom i suvom mestu kako bi duže ostao svež, a postoji čak i određeno povrće koje nikako ne treba čuvati uz njega jer bi moglo da podstakne još brže kvarenje.Vlaga i svetlost su stvari koje luk ne podnosi, jer dovode do buđi i klijanja, pa ih treba čuvati u suvoj, dobro provetrenoj korpi, kanti ili velikoj posudi. Trebalo bi da ih držite podalje od sunčeve svetlosti, ali ih takođe ne treba držati na niskim temperaturama, pa je najbolje da ih stavite u tamni ormarić.
I, nikada ne treba čuvati luk sa krompirom. Kuvar Sara Jampel je objasnila: „Svoj luk držim u ormanu sa svim posudama za pečenje, ali u budućnosti želim da kupim gajbe i da ih čuvam u garaži ili podrumu. Takođe želite da budete sigurni da je luk odvojen od krompira - koji ima tendenciju da pokvari luk ako se drži u blizini".
Ako luk koji kupite dolazi u plastičnoj kesi, trebalo bi je baciti čim dođete kući iz supermarketa, jer plastika može brzo da pokvari luk zbog nedostatka cirkulacije vazduha i povećane vlažnosti. Takođe možete držati luk u papirnoj ili mrežastoj kesi, jer će oboje omogućiti bolji protok vazduha i pomoći u održavanju niskog nivoa vlage. Ako se skladišti na odgovarajućoj temperaturi i pod pravim uslovima, luk može da traje dugo. Luk čuvan između -1⁰C i 10⁰C može da ostane kvalitetan do godinu dana. Na višim temperaturama trajaće nekoliko nedelja. -
Pročitajte i...
Na kojoj temperaturi bi trebalo da peremo donji veš da bismo izbegli nakupljanje bakterija?
Donji veš koji se pere na temperaturama nižim od 60 stepeni može biti prepun bakterija, naročito na delovima koji dolaze u direktan kontakt s intimnim delovima tela. Stručnjaci objašnjavaju kako pravilno održavati higijenu ove vrste veša.
Kako da skladištimo beli luk, a da nam potraje i do šest meseci?
Ako ste ove godine uzgajili ili kupili veću količinu belog luka i pitate se kako da ga sačuvate da traje što duže imajte naa umu da je rešenje veoma jednostavno: pravilno skladištenje u kartonskoj kutiji obloženoj novinama može produžiti njegov vek i do šest meseci.
Da li ste znali da je aktivni ugalj jedno od najmoćnijih sredstava za čišćenje?
Iako možda deluje neobično, aktivni ugalj je izuzetno efikasan u uklanjanju prljavštine, vlage i neprijatnih mirisa. Za razliku od običnog uglja, njegova porozna struktura omogućava mu da apsorbuje toksine, ulja i vlagu, što ga čini odličnim prirodnim sredstvom za čišćenje.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: