Najukusniji potaž od tikvica!

Ovaj lagani potaž možete da konzumirate za doručak, ručak i večeru. Izuzetno je zdrav, a sama priprema je jednostavna.

21-08-2024

|

11:57

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

500 g tikvica

1 krompir

1 crni luk

2 čena belog luka

1 šargarepa

1 litar povrtnog bujona

200 ml pavlake za kuvanje

Maslinovo ulje

So i biber po ukusu

Svež peršun


Priprema:


Tikvice, krompir, crni luk i šargarepu operite, oljuštite i iseckajte na kockice. Ako ste ljubitelj batata, možete slobodno i njega da iskoristite. Beli luk sitno naseckajte.U šerpi zagrejte malo maslinovog ulja i dodajte crni luk. Pržite dok ne postane staklast, a zatim dodajte beli luk i pržite još minut.


Dodajte tikvice, krompir i šargarepu u šerpu, promešajte i prelijte povrtnim bujonom. Kuvajte na srednjoj temperaturi dok povrće ne omekša (oko 20 minuta).


Kada je povrće kuvano, sklonite šerpu sa vatre i, uz pomoć štapnog miksera ili blendera, izblendirajte supu dok ne dobijete glatku teksturu. Vratite potaž na vatru, dodajte pavlaku za kuvanje i mešajte dok se sve lepo ne sjedini. Pospite svežim peršunom.


PRIJATNO!