-
Poslednjih 5 pesama
- Aleksandra Radović - Cuvaj moje srce
- Bijelo dugme - Ako ima Boga
- Eva Braun - Odvedi me iz ovog grada
- Boris Rezak - Pokora
- Tap 011 - Sto dana u mesecu
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Rolovane tikvice sa slaninom
Recept je idealan za ljude koji vole kombinaciju neutralnih i zdraviih namirnica sa neodoljivom slaninom, ali i za one koji nemaju mnogo vremena za pripremu obroka.
Onion Rings
Ako volite grickalice koje su i hrskave i aromatične, onion rings (kolutovi luka) su savršen izbor. Jednostavni su za pripremu, a idealni kao prilog uz burger, pivo ili kao samostalna užina.
-
Zdravlje
Nakon prve jutarnje kafe ove promene se dešavaju u telu u narednih šest sati
Mozak je složen i zamršen sistem. Što više kafe pijete, formira se više adenozinskih receptora, što znači da ćete možda morati da popijete više kafe da biste ostali budni sada nego kada ste prvi put počeli da je pijete u mladosti.
Može li ishrana zaista da pomogne da starimo zdravije?
Zamislite dvoje ljudi u svojim sedamdesetim godinama. Oboje su aktivni, žive samostalno i uživaju u životu. Ali tokom narednih 15 godina, jedan od njih razvije dve ili tri hronične bolesti, srčana oboljenja, dijabetes, depresiju, dok drugi ostane relativno zdrav. Šta je napravilo razliku?
-
-
Putovanja
Ova evropska zemlja je proglašena najsmešnijom na svetu!
Imate britak um ili ste majstor ironije? Znate šta je dobar fazon i imate toliko osećaja za tajming da nasmejete čak i najtvrdokornijeg "tata-viceva" ljubitelja? Onda ste verovatno duhovita osoba.
Futuristički grad sa najviše nebodera na svetu
Možete li da pogodite koji grad prednjači po broju nebodera? Jedna od najlepših stvari u šetnji velikim gradovima jeste pogled na njihove impozantne, visoke zgrade. Ovi vertikalni džinovi predstavljaju platno za arhitekte, koje zahteva mnogo mašte i pametno urbanističko planiranje kako bi se dostigla takva visina.
-
Preporučujemo
Da li ste znali da je aktivni ugalj jedno od najmoćnijih sredstava za čišćenje?
Iako možda deluje neobično, aktivni ugalj je izuzetno efikasan u uklanjanju prljavštine, vlage i neprijatnih mirisa. Za razliku od običnog uglja, njegova porozna struktura omogućava mu da apsorbuje toksine, ulja i vlagu, što ga čini odličnim prirodnim sredstvom za čišćenje.
Prirodna rešenja za čišćenje zagorelog posuđa: Brzo i efikasno uz sastojke koje već imate!
Zagorela šerpa posle kuvanja omiljenog jela? Ne brinite, umesto da posegnete za agresivnim hemikalijama ili da zamalo izribate dno posude do metala, probajte ove jednostavne i prirodne metode koje će vam pomoći da posuđe zablista kao novo.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.35 117.17 117.99 CHF 124.78 125.66 126.53 USD 100.44 101.15 101.86
-
Najukusniji potaž od tikvica!
Ovaj lagani potaž možete da konzumirate za doručak, ručak i večeru. Izuzetno je zdrav, a sama priprema je jednostavna.
21-08-2024 | 11:57 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, Nata Bene
Sastojci:
500 g tikvica
1 krompir
1 crni luk
2 čena belog luka
1 šargarepa
1 litar povrtnog bujona
200 ml pavlake za kuvanje
Maslinovo ulje
So i biber po ukusu
Svež peršun
Priprema:
Tikvice, krompir, crni luk i šargarepu operite, oljuštite i iseckajte na kockice. Ako ste ljubitelj batata, možete slobodno i njega da iskoristite. Beli luk sitno naseckajte.U šerpi zagrejte malo maslinovog ulja i dodajte crni luk. Pržite dok ne postane staklast, a zatim dodajte beli luk i pržite još minut.
Dodajte tikvice, krompir i šargarepu u šerpu, promešajte i prelijte povrtnim bujonom. Kuvajte na srednjoj temperaturi dok povrće ne omekša (oko 20 minuta).
Kada je povrće kuvano, sklonite šerpu sa vatre i, uz pomoć štapnog miksera ili blendera, izblendirajte supu dok ne dobijete glatku teksturu. Vratite potaž na vatru, dodajte pavlaku za kuvanje i mešajte dok se sve lepo ne sjedini. Pospite svežim peršunom.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...
Bolonjeze kao iz restorana!
Najveći broj ljudi verovatno misli da zna kako se priprema ovo tradicionalno italijansko jelo. Međutim, mnogi se iznenade kada ga pripreme i shvate da ukus ipak ne može da se poredi sa onim iz restorana i obično se pitaju gde su pogrešili. Zato zapamtite da postoje izvesni trikovi poput dugog dinstanja na srednjoj vatri, dodavanja kašike mleka na kraju dinstanja, ali i dodavanja izvesnih (neobičnih sastojaka) koji će poboljšati ukus ovog jela i dati mu pravi "šmek".
Solyanka: Tradicionalna ruska čorba
Solyanka ima specifičan ukus, pa ako volite da eksperimentšete u kuhinji obavezno pripremite ovu sjajnu čorbu.
Pljeskavice sa brokolijem i kinoom
Zdrave i ukusne, ove veganske pljeskavice su savršena zamena za klasičan burger. Možete ih poslužiti uz pire od batata i klasičnu salatu, a savršeni dodaci su i humus i ajvar...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: