Najukusnija pileća džigerica

Mnogi izbegavaju pripremu pileće džigerice jer često ostane suva ili gorka, ali mi vam danas donosimo recept sa kojim sigurno nema greške.

12-10-2023

|

11:42

|

Autor / Izvor: Naxi media


Sastojci:

4 glavice crnog luka
tri čena belog luka
4 kašike ulja
2 kašike suvog začina
1/2 l vode
biber
brašno


Priprema:

Džigericu očistite, operite i uvaljajte u brašno i suvi začin, zatim naseckajte crni luk. Džigericu i luk stavite u šerpu u koju ste prethodno nasuli oko 4 kašike ulja i pržite deset minuta na niskoj temperaturi. Prelijte sve vodom i dodatno začinite, pa šerpu poklopite i pustite da se dinsta na srednjoj vatri. Nskon 15 minuta podignite poklopac, smanjite temperaturu, pa mešajte dok voda ne ispari u potpunosti.


PRIJATNO!