Musaka sa pečenim paprikama

Sjajan jesenji recept koji kombinuje mirise i ukuse pečene paprike i sočnog mlevenog mesa.

18-09-2024

|

13:13

|

Autor / Izvor: Naxi media


Sastojci:

5–6 pečenih crvenih paprika
500 g mlevenog mesa (svinjetina ili mešano)
2 krompira
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
3 jaja
200 ml mleka
100 ml pavlake za kuvanje
So, biber, i začini po ukusu (majčina dušica, peršun)
Maslinovo ulje za prženje

Priprema:

Oljuštite pečene paprike i iseckajte ih na trake. Na maslinovom ulju propržite sitno seckan crni i beli luk dok ne postane staklast. Dodajte mleveno meso, posolite, pobiberite, i dinstajte dok ne dobije finu boju. Po želji dodajte i druge začine.

Krompir oljuštite i isecite na tanke kolutove. U vatrostalnu posudu slažite red krompira, zatim red mlevenog mesa, pa red pečenih paprika. Ponavljajte slojeve dok ne potrošite sve sastojke. Završite slojem krompira.

Umutite jaja, mleko, pavlaku, so i biber, pa prelijte preko musake. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta, dok musaka ne dobije zlatno-braon koricu.

PRIJATNO!