 
                    
                
                                
            Musaka od batata
Ljubitelji ove vrste krompira obožavaće ovu musaku. Oni koji preferiraju tradicionalni način pripreme možda će biti sumnjičavi kada je ovaj recept u pitanju, ali ipak savetujemo da probaju ovo fantastično jelo.
17-03-2025
|11:19
|Autor / Izvor: Naxi media
 
                                                            Sastojci:
    
                                                                                                                                                                            
                                                                                
                                                                                
                                                                            
600 g batata
500 g mlevenog mesa
2 šargarepe
2 štapa mladog celera
3 manje glavice luka
4 čena belog luka
1 kašičica origana
so, biber po ukusu
4 jaja
2 dl mleka
4 kašike ulja
Priprema:
 Oljuštite i sitno iseckajte crni i beli luk, šargarepu i celer. Batat oljuštite i isecite na tanke kolutove. U tiganju zagrejte ulje, dodajte crni luk i dinstajte dok ne postane staklast. Zatim dodajte beli luk, šargarepu i celer, pa nastavite da dinstate još nekoliko minuta. Ubacite mleveno meso i pržite dok ne promeni boju. Dodajte so, biber i origano, pa sve dobro promešajte i pržite još 5 minuta. U podmazanu vatrostalnu posudu složite polovinu batata, zatim rasporedite fil od mesa, a preko njega ostatak batata. Umutite jaja s mlekom, posolite po ukusu i prelijte preko musake. Stavite u prethodno zagrejanu rernu na 200°C i pecite oko 40-45 minuta, dok musaka ne dobije zlatno-smeđu koricu. Ostavite da se kratko prohladi pre sečenja, a zatim poslužite toplo.    
                                                                                                                                                                            
                                                                                
                                                                                                
                                                    
 
                 
                 
             
     
                 
             
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                    
                 
                    
                 
                     
                 
                 
                     
                                             
                        
                     
                        
                    