Slušate: Popodne sa Milošem Lazićem

Pesma: Crvena jabuka - Da Mi Je Do Nje

Popodne sa Milošem Lazićem
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Crvena jabuka - Da Mi Je Do Nje
    2. Lukijan Ivanovic - Nedostajes
    3. Galija - Skadarska
    4. Neverne Bebe - Tužna pesma
    5. Vanna - Kao da me nema
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. 21. septembar - 1 - Dodir noći
    2. 21. septembar - 2 - Dodir noći
    3. 21. septembar - 3 - Dodir noći
    4. Vanja Bulić - Ponedeljak - Mojih 50
    5. 18. septembar - 1 - Dodir noći
  • Preporučujemo
    Pohovane tikvice Pohovane tikvice

    Mogu se jesti kao dodatak glavnom jelu ili samostalan obrok.

    Domaći rolat sa bananom Domaći rolat sa bananom

    Lagan i ukusan desert, kao slatki zalogaj za svaku priliku.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Kuća
    Učinite da manji prostori vizualno izgledaju prostranije Učinite da manji prostori vizualno izgledaju prostranije

    Ukoliko želite da manji prostor vizualno učinite prostranijim, obratite pažnju na ove elemente, koje primenjuju i eksperti u uređenju enterijera.

    Vikend putovanje: Spakujte se brzo i lako! Vikend putovanje: Spakujte se brzo i lako!

    Ovo leto i sveopšta situacija povodom pandemije virusa COVID 19, mnogima je onemogućila da odmor iskoriste za duže putovanje, ali su zato vikend putovanja sjajna opcija da se izmestite iz gradske sredine i uživate u prirodi. A tu se uvek javlja pitanje šta spakovati?

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.76 117.59 118.41
    CHF 108.52 109.28 110.05
    USD 99.26 99.96 100.66
  • Povezani članci
  • Mus: Uživajte u izobilju ukusa

    Mus je poslastica koja se priprema lako i brzo i može se konzumirati u svako doba. Donosimo vam nekoliko varijanti ovog deserta.




    16-11-2016 | 12:34 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstockphoto-Yastremska

     

    Mus od crne čokolade

    Sastojci:
    - 200 g čokolade (sa najmanje 70% kakaa)
    - 5 jaja
    - 150 g šećera
    - 125 ml slatke pavlake

    Priprema: Čokoladu iseći na komadiće i otopiti na pari.Odvojiti belance od žumanaca. Od belanca ulupati čvrst sneg i postupno dodajte 100 g šećera. Slatku pavlaku istući u šlag. Na pari izmiksati žumance, 2 kašike vruće vode i 50 g šećera dok se ne dobije čvrsta masa u koju se postupno dodaju otopljena čokolada (i eventualni dodaci ukusu), zatim dodajte šlag i na kraju sneg. Mus potom mora 4-5 sati da odstoji u frižideru. Za dekoraciju se preporučuju komadići tamne i bele čokolade ili listići mente.

    Mus od bele čokolade:

    Sastojci:
    - 40 g bele čokolade,
    - 60 g neutralne pavlake,
    - 1/4 žumanceta,
    - 10 g putera,
    - 10 g Amaretto likera.

    Priprema: Mutiti sve sastojke na pari 40 minuta. Posle toga ostaviti da se ohladi u frižideru.

    Mus od meda

    Sastojci:
     - 40 g meda,
     - 1/4 žumanceta,
     - 10 g šećera,  
     - 30 g neutralne pavlake,
     - vanilin šećer, želatin,
     - 40 g slatke pavlake. 


    Priprema: Med, žumance, šećer, neutralnu pavlaku, vanilin šećer i želatin mutiti na pari, uz stalno mešanje 30 minuta. Kad masa dobije glatku teksturu, naglo je ohladiti pomoću druge posude sa ledom i nakon toga sjediniti sa umućenom slatkom pavlakom. Ostaviti u frižider da se stegne.

  • Pročitajte i...
    Rolat sa bananom Domaći rolat sa bananom

    Lagan i ukusan desert, kao slatki zalogaj za svaku priliku.

    Desert u čaši Desert u čaši

    Desert koji će vas osvežiti.

    Domaće oblande Domaće oblande

    Ukusan kolač koji se lako priprema, a sjajno ide uz kafu ili osvežavajuće piće.

    Sladoled od čokolade Sladoled od čokolade

    Ukusan desert koji voli cela porodica.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: