-
Poslednjih 5 pesama
- Poslednja igra leptira - Grudi Balkanske
- Gibonni - Judi, Zviri, Bestimje
- Boris Rezak - Tako lako
- Parni Valjak - Romanca
- Neki To Vole Vruće - Kakva noć
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Hrskavi čips od tikvica
Hrskavi čips od tikvica sa parmezanom može da bude savršena grickalica, a odlično se slaže uz gvakamole sos, čili sos i pšenično pivo...
-
Zdravlje
Pet svakodnevnih navika zbog kojih možda ubrzano starimo
Da li vam se ponekad čini da vas potraga za večnom mladošću zapravo ubrzava proces starenja? Dr Amir Kan, britanski lekar i saradnik NHS-a, podelio je pet navika koje svakodnevno praktikujemo, a koje bi mogle „tiho postaravati naš mozak“ — i neke od njih bi vas mogle iznenaditi, jer ih verovatno nesvesno ponavljate svaki dan.
Pijete kafu čim ustanete? Stručnjaci kažu da bi ovo vreme bilo mnogo bolje
Za mnoge ljude, kafa je mnogo više od napitka – to je jutarnji ritual, izvor energije i omiljeni ukus dana. Osim što poboljšava koncentraciju i raspoloženje, bogata je i antioksidansima. Ipak, kako raste svest o uticaju hormona, stresa i kvaliteta sna na zdravlje, sve je veće interesovanje za to kako i kada treba piti kafu.
-
-
Putovanja
Najbolji italijanski grad za gurmane: Osam restorana sa Mišlenovom zvezdom i više od toga
Italija je širom sveta poznata po fantastičnoj kuhinji, ali postoji jedan grad koji i u tom kontekstu nadmašuje očekivanja. Ako planirate gastronomski odmor iz snova, Firenca bi trebalo da se nađe na vrhu vaše liste.
Neotkriveni portugalski grad proglašen je za najbolji letnji skriveni dragulj Evrope
Ako ste u potrazi za autentičnim mestima koja još nisu preplavljena turistima, nova lista pod nazivom European Hidden Gem Index možda ima pravo rešenje za vas. Na osnovu analize pretraga, cena smeštaja, pogleda, hrane i vremenskih uslova, kreirana je lista deset najboljih evropskih destinacija koje još uvek nisu postale viralne, ali nude vrhunski doživljaj - bez gužvi.
-
Preporučujemo
Sirće kao fantastičan trik: Najlakši način da vam hrana ostane sveža
Neretko nam od ručka ostanu ostaci hrane. Ovu hranu možemo sledećeg dana da podgrejemo, ali i da je iskoristimo za neka druga jela... Međutim postavlja se pitanje kako da nam hrana ostane sveža, a ovo je posebno važno u periodu kada su temperature izuzetno visoke... Interesantno je da postoji pametan trik koji može da učini da vaši ostaci traju duplo duže - uz pomoć namirnice koju verovatno već imate u kuhinji: sirćeta.
Golubovi vam opsedaju balkon? Ovo su biljke koje ih prirodno odbijaju
Ako vam golubovi svakodnevno prave društvo na terasi, verovatno znate koliko mogu da budu naporni. Osim što ostavljaju nered, mogu da oštete biljke, a takođe nose rizik od širenja bolesti i kontaminacije zemlje u saksijama. Srećom, postoje jednostavna i humana rešenja da ih odvratite, i to bez postavljanja ružnih, nesigurnih barijera.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.36 117.18 118.00 CHF 124.60 125.47 126.35 USD 99.34 100.04 100.74
-
Mus: Uživajte u izobilju ukusa
Mus je poslastica koja se priprema lako i brzo i može se konzumirati u svako doba. Donosimo vam nekoliko varijanti ovog deserta.
16-11-2016 | 12:34 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto-Yastremska
Mus od crne čokolade
Sastojci:
- 200 g čokolade (sa najmanje 70% kakaa)
- 5 jaja
- 150 g šećera
- 125 ml slatke pavlake
Priprema: Čokoladu iseći na komadiće i otopiti na pari.Odvojiti belance od žumanaca. Od belanca ulupati čvrst sneg i postupno dodajte 100 g šećera. Slatku pavlaku istući u šlag. Na pari izmiksati žumance, 2 kašike vruće vode i 50 g šećera dok se ne dobije čvrsta masa u koju se postupno dodaju otopljena čokolada (i eventualni dodaci ukusu), zatim dodajte šlag i na kraju sneg. Mus potom mora 4-5 sati da odstoji u frižideru. Za dekoraciju se preporučuju komadići tamne i bele čokolade ili listići mente.Mus od bele čokolade:
Sastojci:
- 40 g bele čokolade,
- 60 g neutralne pavlake,
- 1/4 žumanceta,
- 10 g putera,
- 10 g Amaretto likera.
Priprema: Mutiti sve sastojke na pari 40 minuta. Posle toga ostaviti da se ohladi u frižideru.Mus od meda
Sastojci:
- 40 g meda,
- 1/4 žumanceta,
- 10 g šećera,
- 30 g neutralne pavlake,
- vanilin šećer, želatin,
- 40 g slatke pavlake.
Priprema: Med, žumance, šećer, neutralnu pavlaku, vanilin šećer i želatin mutiti na pari, uz stalno mešanje 30 minuta. Kad masa dobije glatku teksturu, naglo je ohladiti pomoću druge posude sa ledom i nakon toga sjediniti sa umućenom slatkom pavlakom. Ostaviti u frižider da se stegne. -
Pročitajte i...
Fantastični lešnik mafini!
Ljubiteljima mafina posebno će se dopasti fantastična kombinacija lešnika i čokalade. Ako imate dovoljno vremena probajte da pripremite ovaj slatkiš već danas.
Fantastične badem kuglice
Ako volite slatkiše, ali želite da uvedete zdravije navike u ishranu, odlučite se za prirodne, sirove i jednostavne deserte. Oni su jednako ukusni kao industrijski slatkiši, ali bez viška šećera.
Ukusna torta sa kupinama
Stiže nam proleće i pravo je vreme da zimske čokoladne torte zamenimo laganijim voćnim tortama. Kako još nije sezona kupina, imajte na umu da će zamrznute podjednako biti ukusne.
Najsočnija lenja pita!
Pripremite čuvenu lenju pitu i uživajte u sjajnom jesenjem desertu koji se savršeno uklapa uz šolju toplog čaja.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: