Slušate: Jutro uz Svetu Stefanovića

Pesma: Azra - A šta da radim

Jutro uz Svetu Stefanovića
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Azra - A šta da radim
    2. Boris Novković - Elois
    3. U Škripcu - Ako Ti Kazem (Je, Je, Je)
    4. Tony Cetinski - Blago onom ko te ima
    5. Denis & Denis - Soba 23
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Vanja Bulić - Petak - Mojih 50
    2. 24. septembar - 1 - Dodir noći
    3. 24. septembar - 2 - Dodir noći
    4. 24. septembar - 3 - Dodir noći
    5. Vanja Bulić - Četvrtak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Pileća čorba Pileća čorba

    Ukusna pileća čorba okrepiće vaš organizam.

    Pečene jabuke Pečene jabuke

    Spoj cimeta i jabuke daće savršenu jesenju poslasticu.

  • Delta city
  • Kuća
    Sezonsko odlaganje garderobe Sezonsko odlaganje garderobe

    Promenom godišnjih doba, dolazi i do promena u našem garderoberu, što zahteva reorganizaciju garderobe. Ukoliko pripadate onom delu populacije koji ne drži svu garderobu na jednom mestu, već je sezonski odlaže, donosimo vam nekoliko saveta kako da olakšate sebi, ovaj, neretko, zahtevan posao.

    Učinite da manji prostori vizualno izgledaju prostranije Učinite da manji prostori vizualno izgledaju prostranije

    Ukoliko želite da manji prostor vizualno učinite prostranijim, obratite pažnju na ove elemente, koje primenjuju i eksperti u uređenju enterijera.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.77 117.59 118.42
    CHF 108.06 108.82 109.58
    USD 100.35 101.06 101.77
  • Povezani članci
  • Mousse od kestena

    Ukoliko volite kesten pire, mus ćete obožavati.




    09-06-2017 | 12:11 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstockphoto-Marco Mayer


    Sastojci:

    Za krem od kestena:
    – 1 dl slatke pavlake
    – 250 g kesten pirea
    Za krem od bele čokolade:
    – 1,5 dl slatke pavlake
    – 100 g bele čokolade
    – 1 žumance
    – 50 g šećera u prahu
    – 1 vanil-šećer
    Za karamel preliv:
    – 100 g šećera
    – 30 g putera
    – 75 ml slatke pavlake
    – prstohvat morske soli

    Priprema:  Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag, pa sjediniti s kesten pireom i dobro izmešati. Krem od bele čokolade: U posudi za kuvanje na pari sjediniti 50 ml slatke pavlake s izlomljenom belom čokoladom i zagrevati uz neprekidno mešanje dok se sastojci ne sjedine. Posebno umutiti žumace sa šećerom u prahu i vanil-šećerom, pa dodati u smesu od bele čokolade. Kuvati na pari neprekidno mešajući dok se šećer ne rastopi. Ostaviti da se ohladi, dodati šlag od preostale slatke pavlake i promešati. Karamel preliv: U manju šerpu sipati šećer i zagrevati na umerenoj temperaturi dok se ne rastopi.
    2. Ubaciti puter i slatku pavlaku, pa nastaviti s kuvanjem dok se sastojci ne sjedine. Ostaviti da se ohladi.
    Finalni postupak: Pripremiti četiri staklene čaše, te u svaku staviti pomalo krema od kestena, preliti s karamel-prelivom i prekriti kremom od bele čokolade. Ostaviti u frižideru da se rashladi.

  • Pročitajte i...
    Pečene jabuke Pečene jabuke

    Spoj cimeta i jabuke daće savršenu jesenju poslasticu.

    Domaća pita od bundeve Domaća pita od bundeve

    Ukusna poslastica koja slavi dolazak jeseni.

    Rolat sa bananom Domaći rolat sa bananom

    Lagan i ukusan desert, kao slatki zalogaj za svaku priliku.

    Desert u čaši Desert u čaši

    Desert koji će vas osvežiti.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: