-
Poslednjih 5 pesama
- Flamingosi - Ljubav
- Magazin - Opijum
- Djordje Balašević - Još jedna pesma o maloj garavoj
- Goran Karan - Ne salji ladje
- Gibonni - Posoljeni Zrak
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoGvakamole sos
Ovaj sos se izuzetno lako pravi a savršeno ide uz pivo, čips, tortilje i gazirane sokove. Poslužite ga pre glavnog jela uz grickalice ili ga jednostavno pripremite kao posni doručak.
Smoothie sa jagodama i avokadomEvo jedne sjajne ideje za ukusnu užinu koju ovih dana možete konzumirati dok šetate prirodom. Svakako ovaj napitak je izuzetno hranljiv, pa možete da ga konzumirate i za doručak.
-
ZdravljeNova studija otkriva da svakodnevna konzumacija jagoda može da ublaži depresiju
Istraživači sa Univerziteta u Sinsinatiju tvrde da bi svakodnevna konzumacija jagoda kod ljudi srednjih godina mogla da pomogne u smanjenju rizika od demencije, ali i da ublaži depresiju.
Patite od migrene? Izbegavajte ovu hranu i pićaU zavisnosti od vaših jedinstvenih pokretača, moguće je da vaša ishrana može da doprinese vašim glavoboljama. Različite vrste hrane su povezane sa tupim, oštrim bolom, mučninom i problemima sa vidom zbog migrene.
-
PutovanjaIzletnički vodič za Prvi Maj; Beograd i okolina Beograda
Ako živite u Beogradu, a nemate nikakav plan za praznik koji se bliži, ovaj vodič sigurno može da vam pomogne pri izboru savršene lokacije. S druge strane Beograd, ali i okolina Beograda mogu dosta toga da ponude ako dolazite iz drugog kraja zemlje.
Produženi vikend: Četiri mesta koja bi trebalo da posetite u SrbijiU potrazi za avanturom često biramo destinacije van naše zemlje, dok mnoga mesta koja su nam blizu ostaju nedovoljno istražena... Savršen odmor moguće je organizovati samo ako se malo udaljite od grada ili posetite deo države u koji nikad niste kročili.
-
PreporučujemoZavese će uz ovaj trik mirisati i mesec dana
Postoji jednostavan trik koji će doprineti da vaš dom odiše prijatnim mirisima jako dugo.
Koliko dugo smemo da držimo mokru odeću u veš mašini?Vreme kada uključite mašinu za odeću uvek možete iskoristiti za obavljanje drugih poslova, ali i za odmor. Međutim, u tim trenucima može da se desi da zaboravimo da izvadimo mokru odeću iz mašine, što često dovodi do toga da odeća poprimi neprijatan miris.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.29 117.11 117.93 CHF 119.14 119.98 120.82 USD 108.60 109.37 110.13
-
Moskva šnit
Kombinacija slatkog fila, ananasa i višnje dovoljna je da nam voda momentalno pođe na usta. Moskva šnit je verovatno najomiljenija i najčešće pripremana poslastica poslednjih godina, a mi vam predstavljamo sjajan i lagan recept za popularnu tortu.
26-12-2023 | 14:28 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, highviews
Sastojci:
Za 4 kore:
16 belanaca
16 kašika šećera
24 kašike mlevenih oraha
4 kašike mlevenih lešnika
4 kašike brašna
Za fil:16 žumanca
12 kašika šećera
1 puding od vanile
500 ml mleka
1 kašika gustina
250 gr maslaca
Dodatno:500 ml slatke pavlake
500 gr višanja
1 manja konzerva ananasa
150 gr pečenih, seckanih lešnikaPriprema:
Umutite 4 belanca, zatim postepenim dodavanjem 4 kašike šećera napravite gušći šam. Dodajte jednu kašiku brašna, 6 kašika mlevenih orahe i 1 kašiku mlevenih lešnika. Lagano promešajte varjačom. Nakon toga neophodno je sipati smesu za kore u pleh i peći 14 minuta na 200 °C. Ponovite postupak i za preostale tri kore.
Fil: Žumanca i šećer dobro umutite, pa dodajte gustin i puding koji su razmućeni sa 150 ml mleka i sve sjedinite. Ostatak mleka stavitte da prokuva, pa ubacite umućenu smesu. Na tihoj vatri kuvati uz neprestano mešanje varjačom. Fil ohladiti, a onda mu dodati umućeni maslac.
Pred filovanje torte umutite slatku pavlaku. Na tacnu staviti prvu koru, pa ređajte fil, višnje, seckane lešnike i umućenu slatku pavlaku. Zatim drugu koru, fil, ananas isečen na kockice, lešnik i slatku pavlaku. Treća kora, fil, višnje, ananas, lešnik i slatka pavlaka. Na kraju ide četvrta kora i ukrašavanje po želji.PRIJATNO!
-
Pročitajte i...Čoko moko torta sa kupovnim korama
Deci je ovo jedna od omiljenih poslastica, a sprema se izuzetno brzo i lako.
Zimska torta sa pomorandžamaDivna, kremasta torta, čiji ukus posebno dolazi do izražaja u hladnim, zimskim danima...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: