 
                    
                
                                
            Moskva šnit
Kombinacija slatkog fila, ananasa i višnje dovoljna je da nam voda momentalno pođe na usta. Moskva šnit je verovatno najomiljenija i najčešće pripremana poslastica poslednjih godina, a mi vam predstavljamo sjajan i lagan recept za popularnu tortu.
26-12-2023
|14:28
|Autor / Izvor: Naxi media
 
                                                            Sastojci:
Za 4 kore:    
                                                                                                                                                                            
                                                                                
                                                                                
                                                                            
16 belanaca
16 kašika šećera
24 kašike mlevenih oraha
4 kašike mlevenih lešnika
4 kašike brašna    
                                                                                                                                                                            
                                                                                
                                                                                
                                                                            
Za fil:    
                                                                                                                                                                            
                                                                                
                                                                                
                                                                                                                                                                                                                                                        
                                                                                
                                                                                
                                                                            
16 žumanca
12 kašika šećera
1 puding od vanile
500 ml mleka
1 kašika gustina
250 gr maslaca    
                                                                                                                                                                            
                                                                                
                                                                                
                                                                            
Dodatno:
    
                                                                                                                                                                            
                                                                                
                                                                                
                                                                            
500 ml slatke pavlake
500 gr višanja
1 manja konzerva ananasa
150 gr pečenih, seckanih lešnika
    
                                                                                                                                                                            
                                                                                
                                                                                
                                                                            
Priprema:
    
                                                                                                                                                                            
                                                                                
                                                                                
                                                                            
Umutite 4 belanca, zatim postepenim dodavanjem 4 kašike šećera napravite gušći šam. Dodajte jednu kašiku brašna, 6 kašika mlevenih orahe i 1 kašiku mlevenih lešnika. Lagano promešajte varjačom. Nakon toga neophodno je sipati smesu za kore u pleh i peći 14 minuta na 200 °C. Ponovite postupak i za preostale tri kore.
Fil: Žumanca i šećer dobro umutite, pa dodajte gustin i puding koji su razmućeni sa 150 ml mleka i sve sjedinite. Ostatak mleka stavitte da prokuva, pa ubacite umućenu smesu. Na tihoj vatri kuvati uz neprestano mešanje varjačom. Fil ohladiti, a onda mu dodati umućeni maslac.    
                                                                                                                                                                            
                                                                                
                                                                                
                                                                            
Pred filovanje torte umutite slatku pavlaku. Na tacnu staviti prvu koru, pa ređajte fil, višnje, seckane lešnike i umućenu slatku pavlaku. Zatim drugu koru, fil, ananas isečen na kockice, lešnik i slatku pavlaku. Treća kora, fil, višnje, ananas, lešnik i slatka pavlaka. Na kraju ide četvrta kora i ukrašavanje po želji.
    
                                                                                                                                                                            
                                                                                
                                                                                
                                                                            
PRIJATNO!
 
                 
                 
             
     
                 
             
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                    
                 
                    
                 
                     
                 
                 
                     
                                             
                                             
                        
                     
                        
                    