Makaronsi u domaćoj radinosti

Napravite ukusan desert.

23-05-2017

|

14:32

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

- 120 g šećera u prahu
- 80 g mlevenih badema
- 50 g šećera
- 2 belanceta
Fil:
- 2 žumanceta
- 40 g šećera u prahu
- 50 ml mleka
- 100 g margarina


Priprema: Belanca odvojite od žumanaca. Pomešajte fino najsitinite mlevene bademe sa šećerom u prahu.
Umutite belanca, postepeno dodajte šećer dok se ne dobije čvrst sneg. u to lagano umešajte bademe (veoma lagano da belaca ne spadnu).Masu sipajte u poslastičarski špric i istiskajte na pleh obložen pek-papirom. Pecite u rerni 15 minuta na 150 stepeni. Sačejate da se makaronsi prohlade pa ih odvojite od papira. I ostavite da se potpuno ohlade. Fil: Umutite žumanca i šećer. Mleko kuvajte dok ne provri, pa u njega dodajte žumanca i miksajte dva minuta. dodajte margarin i mutite još malo. U fil možete da dodate čokoladu, mlevene lešnike ili orahe. Dva potpuno ohlađena makaronsa spojite pripremljenim filom. Nemojte stavljati previse da nebi pukli makaronsi. Stavite u hermetički zatvorenu kutiju u frižider 24h pre posluženja. Pre služenja držite na sobnoj temperaturi.