-
Poslednjih 5 pesama
- Željko Joksimović - Nisam Te Zbog Lepote Voleo
- Toše Proeski - Pratim te
- Nina Badrić - Sanjam Da Smo Skupa Mi
- Bajaga - S' Druge Strane Jastuka
- Zdravko Čolić - Živiš u oblacima mala
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Fenomenalna čokoladna torta
Ko još može da odoli savršenoj čokoladnoj torti koja se topi u ustima... Pripremite je na najjednostavniji način, ušuškajte se i uživajte...
Pasta sa kukuruzom i slaninom
Gotovo da ne postoji osoba koja ne voli pastu, a mnogi od nas je imaju na meniju skoro svake nedlje. Različite kombinacije ukusa mogu da razbiju monotoniju, a nije isključeno ni da vam baš ova kombinacija postane favorit.
-
Zdravlje
Grašak kao izvor zdravlja: Bogatstvo proteina i vlakana
Grašak je dugo bio potcenjen i često smatran „neukusnim“, ali ova moćna mahunarka poslednjih godina sve više postaje omiljeni deo nutritivnih obroka.
-
Putovanja
Španija kreće stopama Francuske: Uvode se nova pravila za pušače
Na plažama, autobuskim stajalištima i terasama barova verovatno više neće biti dozvoljeno pušenje.
Forbes proglasio najlepša sela na svetu - prvih osam nalazi se u Evropi
Kada je reč o slikovitim mestima i bajkovitim gradićima, Evropa nema premca. To potvrđuje i nova Forbes lista 50 najlepših sela na svetu, na kojoj prvih osam mesta pripada evropskim destinacijama.
-
Preporučujemo
Očistite zagorelo posuđe uz pomoć jednostavnih trikova?
Zagorelo posuđe može da predstavlja pravi izazov za čišćenje, a često se poseže za grubim priborom poput žičanih četki ili agresivnim hemijskim sredstvima. Ipak, postoje jednostavni i prirodni načini da ga očistite, bez oštećivanja posuđa – pritom su ekološki prihvatljivi i veoma efikasni.
Kako da operemo patike u veš mašini, a da ih ne oštetimo?
Patike su obuća koju često nosimo u različitim uslovima – tokom šetnje, vežbanja, pa čak i po kiši ili blatu – zbog čega se brzo zaprljaju. Ako planirate da operete patike u veš mašini, važno je da preduzmete nekoliko koraka kako biste ih zaštitili od oštećenja.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.35 117.17 117.99 CHF 124.48 125.36 126.24 USD 99.22 99.92 100.62
-
Makaronsi u domaćoj radinosti
Napravite ukusan desert.
23-05-2017 | 14:32 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto-Gresei
Sastojci:
- 120 g šećera u prahu
- 80 g mlevenih badema
- 50 g šećera
- 2 belanceta
Fil:
- 2 žumanceta
- 40 g šećera u prahu
- 50 ml mleka
- 100 g margarina
Priprema: Belanca odvojite od žumanaca. Pomešajte fino najsitinite mlevene bademe sa šećerom u prahu.
Umutite belanca, postepeno dodajte šećer dok se ne dobije čvrst sneg. u to lagano umešajte bademe (veoma lagano da belaca ne spadnu).Masu sipajte u poslastičarski špric i istiskajte na pleh obložen pek-papirom. Pecite u rerni 15 minuta na 150 stepeni. Sačejate da se makaronsi prohlade pa ih odvojite od papira. I ostavite da se potpuno ohlade. Fil: Umutite žumanca i šećer. Mleko kuvajte dok ne provri, pa u njega dodajte žumanca i miksajte dva minuta. dodajte margarin i mutite još malo. U fil možete da dodate čokoladu, mlevene lešnike ili orahe. Dva potpuno ohlađena makaronsa spojite pripremljenim filom. Nemojte stavljati previse da nebi pukli makaronsi. Stavite u hermetički zatvorenu kutiju u frižider 24h pre posluženja. Pre služenja držite na sobnoj temperaturi. -
Pročitajte i...
Fantastični lešnik mafini!
Ljubiteljima mafina posebno će se dopasti fantastična kombinacija lešnika i čokalade. Ako imate dovoljno vremena probajte da pripremite ovaj slatkiš već danas.
Fantastične badem kuglice
Ako volite slatkiše, ali želite da uvedete zdravije navike u ishranu, odlučite se za prirodne, sirove i jednostavne deserte. Oni su jednako ukusni kao industrijski slatkiši, ali bez viška šećera.
Ukusna torta sa kupinama
Stiže nam proleće i pravo je vreme da zimske čokoladne torte zamenimo laganijim voćnim tortama. Kako još nije sezona kupina, imajte na umu da će zamrznute podjednako biti ukusne.
Najsočnija lenja pita!
Pripremite čuvenu lenju pitu i uživajte u sjajnom jesenjem desertu koji se savršeno uklapa uz šolju toplog čaja.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: