Leblebija sa piletinom i kikiriki puterom
Pikantno jelo koje donosi simfoniju neobičnih ukusa, a interesantno je da se sprema veoma brzo.
12-01-2024
|12:52
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
400 g piletine, belo meso
leblebije, jedna konzerva
jedan crveni luk
dva čena belog luka
tri crvene paprike
malo ulja
dve kašike kikiriki putera
šolja pasiranog paradajza
malo ljute paprike
kari, so, biber, vlašac
Priprema:
Luk sitno iseckajte, pa dodajte sitno iseckanu papriku i dinstajte na umerenoj temperaturi. U odvojenom tiganju propržite piletinu isečenu na kockice, posolite i dodajte začine. Nakon 20 minuta u povrće dodajte konzervu leblebija i dinstajte još 5 minuta. Dodajte dve kašike putera od kikirikija i šolju pasiranog paradajza, pa pomešajte sa piletinom. Začinite dodatno po želji i dinstajte još deset minuta.
PRIJATNO!