
Krofnice sa glazurom
Oduševite ukućane krofnicama! Neodoljiva glazura daće novu dimenziju gurmanluku.
08-07-2016
|14:30
|Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:
- jedna i po šolja brašna
- pola šolje šećera u prahu
- jedna i po kašičica praška za pecivo
- pola kašičice soli
- 125 g putera
- 1 jaje
tri četvrtine čaše mleka
Za glazuru:
- 100 g tamne čokolade, izlomljene
- 5 g glukoze
- 100 ml slatke pavlake
- 15 g šećera
Priprema: U velikoj činiji izmešajte brašno, šećer u prahu, prašak za pecivo i so. Dodajte puter, jaje i mleko i umutite dok masa ne postane gusta i kremasta. Zatim napravite kuglice od smese i probušite sredinu, praveći im taj poznati oblik. Zagrejte ulje u tiganju. Pažljivo ih stavljajte u tiganj, jednu po jednu. Pecite 2 minuta ili dok mini krofnice ne budu zlatno-braon boje. Pažljivo uklonite vrele krofne iz tiganja i ostavite da se hlade. U međuvremenu počnite sa pripremom glazure. Glazura: Zagrejte slatku pavlaku, šećer i glukozu. Sklonite sa ringle, dodajte čokoladu i mešajte dok se ne istopi. Dozvolite da se malo ohladi pre nego što ukrasite američke krofnice tako što ćete umočiti gornju polovinu. Po želji dodatno ukrasite šlagom ili jestivim ukrasima.