-
Poslednjih 5 pesama
- Prljavo Kazalište - Ne zovi mama doktora
- Neverne Bebe I Neno Belan - Zajedno
- Željko Samardžić - Andjele moj
- Vještice - Totalno drukciji
- Toše Proeski - Jos uvek sanjam da smo zajedno
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoFenomenalan potaž od celera!
Sprema se brzo i jednostavno, a gotovo da ne postoji ništa što tako brzo može da vam povrati snagu i okrepi vas bolje od ukusnog potaža ili čorbe. Uzimajući u obzir da je celer izuzetno zdrav, a i da nam uskoro stiže sezona prehlada ovo je recept koji definitivno vredi da se zapiše ili zapamti.
Kolač sa kokosom i čokoladom!Ljubitelji kokosa će obožavati ovaj kolač, a oni koji to nisu mogu da naprave izuzetak i ipak isprobaju ovaj desert.
-
ZdravljeDa li je zeleni čaj zdraviji od crnog čaja? Evo šta nauka kaže
Imamo dobre vesti za ljubitelje i crnog i zelenog čaja! Čaj je drugo najpopularnije piće na svetu, odmah posle vode, a oko 80% američkih domaćinstava ga redovno koristi, prema podacima Zavoda za statistiku SAD-a. Iako se crni čaj najviše konzumira, sa oko 84% od ukupne potrošnje čaja u SAD-u, zeleni čaj zauzima drugo mesto sa približno 15%. S obzirom na ovu razliku, možda se pitate: da li je jedan od ovih čajeva zapravo zdraviji od drugog?
Šta veći unos šećera može da uradi vašem telu?Većina nas zna da unos prevelike količine šećera, nije dobar za naše zdravlje, ali da li znamo koje su to konkretne posledice do kojih može da dovede preterana konzumacija?
-
PutovanjaKo su najprijatniji Evropljani godine? Prvo mesto je zauzela ova država!
Mnogi gradovi su poznati po ljubaznosti svojih stanovnika, što je jedan od glavnih faktora koji utiče na to da li se turisti odlučuju da se ponovo vrate. Doživljaj srdačnosti lokalnog stanovništva ili dobijanje kafe sa osmehom može ostaviti trajan utisak, kao i osećaj dobrodošlice i prihvaćenosti.
Evropska prestonica sa najraznovrsnijom gastronomijom proglašena za "Grad godine"Jedan od najpoznatijih magazina za putovanja i gastronomiju, Food and Travel Magazine, dodelio je priznanje za “Grad godine” poznatom evropskom centru zbog njegove kulturne i kulinarske raznovrsnosti. U pitanju je Berlin.
-
PreporučujemoProvereni trikovi za topliji dom tokom zime!
Iako su temperature trenutno visoke za ovo doba godine, svi znamo da će zima doći veoma brzo. Uopšte nije na odmet da se već pripremimo za hladnije dane i zapamtimo neke trikove koji će naš dom učiniti toplijim.
Ako vam pegla ostavlja fleke na odeći postoje načini da to sprečite!Ako često koristite peglu, verovatno ste primetili da se njeno dno vremenom zaprlja, stvarajući tamno smeđe ili crne, ponekad i lepljive mrlje. Najčešći uzrok ovih mrlja je nakupljanje prašine, ulja i vlakana sa odeće, zbog čega je važno redovno čistiti dno pegle.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.20 117.02 117.84 CHF 123.55 124.42 125.29 USD 106.68 107.43 108.19
-
Krofne u ponoć
Ukoliko sutra dočekujete Pravoslavnu Novu godinu u maniru starog običaja, počastite se domaćim krofnama u ponoć.
12-01-2016 | 14:02 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto/Yastremska
Sastojci:
- 500 g brašna,
- 2 jajeta,
- sveži kvasac,
- 100 ml ulja,
- 300 ml mleka,
- 2 kašičice soli,
- 1 kašičica šećera ,
- narendana korica narandže ili limuna,
- ulje za prženje,
- šećer u prahu za posipanje.
Priprema: Brašno ubacite u dublji sud, pa dodajte jaje, ulje, mleko, so, šećer, vanilin šećer, koricu narandže i izmrvljen kvasac. Sve dobro izmešajte i umesite kompaktno mekše testo. Ako vam je previše retko dodajte još malo brašna ili ako je tvrdo dodajte još malo mleka. Testo treba da se odvaja od zidova posude i da se ne lepi za prste. Prekrijte testo čistom krpom i ostavite oko 45min da nadođe. Kada je testo nadošlo izvadite ga na radnu površinu na koju ste predhodno posuli brašno i podeliti ga na dva dela. Rastanjite jedan deo oklagijom i modlom, ili ako nemate možete i čašom, vadite krugove za krofne. Ponovite postupak i sa drugom polovinom testa, pa ostavite krofne da odstoje jos 15ak minuta na brašnjavoj površini da se ne bi zalepile. U dubljoj šerpi zagrejte veću količinu ulja i polako ubacujte krofne da se prže. Nemojte ih pržiti na najvećoj temperaturi već smanjite na srednje. Dovoljno je po par minuta sa obe strane. Gotove krofne dobro ocedite (kod Kineza možete pronaći jednu vrlo korisnu spravicu sa mrežicom za vađenje i ceđenje krofnica) i stavljajte ih na salvetu da upije višak ulja. -
Pročitajte i...Kolač sa kokosom i čokoladom!
Ljubitelji kokosa će obožavati ovaj kolač, a oni koji to nisu mogu da naprave izuzetak i ipak isprobaju ovaj desert.
Najsočnija lenja pita!Pripremite čuvenu lenju pitu i uživajte u sjajnom jesenjem desertu koji se savršeno uklapa uz šolju toplog čaja.
Markiza: Savršena poslastica!Markiza je savršena poslastica za hladnije dane. Parče ove torte, šolja toplog čaja i dobra knjiiga će vam svakako prijati u ovom periodu kada se temperatura lagano spušta... Takođe, ovo je desert koji nijednog gosta neće ostaviti ravnodušnim...
Tart sa čokoladom i malinamaSočan, mekan i osvežavajući tart sa malinama savršeno će se uklopiti uz popodnevnu limunadu i kafu. Imajte na umu da recept ne iziskuje da budete profesionalac, a neće vam ni oduzeti mnogo vremena.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: