Krem brule

Proverite zbog čega su ovoj poslastici uživali kraljevi. Neodoljiv krem brule.

17-02-2017

|

14:21

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

- 500 ml punomasne slatke pavlake
- 5 većih žumanaca
- 1 štapić vanile
- 100 g šećera
- 100 g smeđeg šećera

Priprema: Prepolovite štapić vanile po dužini, uklonite semenke i stavite u posudu sa pavlakom na umerenu temperaturu da smesa provri. Ostavite da se hladi sat vremena. Žumanca i šećer umutite dok smesa ne postane svetla i kremasta. U nju dodajte pavlaku i promešajte drvenom varjačom. Sve to procedite kroz gustu cediljku u manju posudu. Zagrejte rernu na 150 C. Podmažite šest vatrostalnih činijica zapremine 125 ml u koje ćete usuti krem. Stavite činijice u pleh i u njega sipajte vrelu vodu do polovine visine činijica. Pecite 35 do 45 minuta, dok se krem ne stegne, ali da u sredini ostane mekan. Izvaditi i ostaviti da se na sobnoj temperaturi hladi sat vremena, a potom ih pokrijte i na četiri sata stavite u frižider. Neposredno pre posluživanja krem ravnomerno pospite smeđim šećerom.