 
                    
                
                                
            Krem brule
Proverite zbog čega su ovoj poslastici uživali kraljevi. Neodoljiv krem brule.
17-02-2017
|14:21
|Autor / Izvor: Naxi media
 
                                                            Sastojci: 
 - 500 ml punomasne slatke pavlake 
 - 5 većih žumanaca 
 - 1 štapić vanile 
 - 100 g šećera 
 - 100 g smeđeg šećera
    
                                                                                                                                                                            
                                                                            
    
                                                                                
                                                                            
Priprema: Prepolovite štapić vanile po dužini, uklonite semenke i stavite u posudu sa pavlakom na umerenu temperaturu da smesa provri. Ostavite da se hladi sat vremena. Žumanca i šećer umutite dok smesa ne postane svetla i kremasta. U nju dodajte pavlaku i promešajte drvenom varjačom. Sve to procedite kroz gustu cediljku u manju posudu. Zagrejte rernu na 150 C. Podmažite šest vatrostalnih činijica zapremine 125 ml u koje ćete usuti krem. Stavite činijice u pleh i u njega sipajte vrelu vodu do polovine visine činijica. Pecite 35 do 45 minuta, dok se krem ne stegne, ali da u sredini ostane mekan. Izvaditi i ostaviti da se na sobnoj temperaturi hladi sat vremena, a potom ih pokrijte i na četiri sata stavite u frižider. Neposredno pre posluživanja krem ravnomerno pospite smeđim šećerom.
 
                 
                 
             
     
                 
             
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                    
                 
                    
                 
                     
                 
                 
                     
                                             
                                             
                        
                     
                        
                    