-
Poslednjih 5 pesama
- Prljavo Kazalište - Sve je lako kad si mlad
- Massimo - Zamisli
- Sasa Kovacevic I Emina Jahovic - Jos Ti Se Nadam
- Zdravko Čolić - Ruška
- Hari Mata Hari - Ja nemam snage da te ne volim
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
-
Zdravlje
Oralna higijena preduslov za zdrave zube i desni
Adekvatna oralna nega od velikog je značaja za očuvanje zdravih zuba i desni.
Opuštajuće vežbe istezanja
Vežbe istezanja preporučljivo je raditi na dnevnom nivou. Bilo da ste jutarnji ili večernji tip, odvojite 20-ak minuta dnevno i opustite telo laganim vežbama istezanja.
-
Putovanja
Budimpešta: Grad za uživanje u zimskoj atmosferi
Budimpešta, glavni grad Mađarske, ubraja se među najposećenije destinacije domaćih turista, usled blizine i sjajnog ugođaja koji ova evropska metropola nudi. Ona je posebno magična tokom zime i prazničnog perioda, te predstavlja vikend destinaciju vrednu posete.
Kapri: Mesto za odmor iz bajke
Kapri je ostrvo u Napuljskom zalivu, koje važi za mondensko letovalište, te predstavlja destinaciju koja privlači turiste iz celog sveta.
-
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.50 117.32 118.14 CHF 117.75 118.58 119.41 USD 108.54 109.31 110.07
-
Kolač od borovnice
Ljubitelji borovnica, posebno će uživati u ovom kolaču.
04-10-2016 | 14:13 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto-Lilyana Vynogradova
Sastojci:
- 1, 5 šolja mlevenih krekera
- 25 g smeđeg šećera
- 15 g rastopljenog margarina
- 895 g krem sira
- 400 g šećera
- 4 jajeta
- Strugana kora od 1 limuna
- 1 kašika ekstrakta vanile
- 60 ml svežeg soka od limuna
- 115 g kisele pavlake
- 3 šolje svežih ili zamrznutih borovnicaPriprema: Mrvice krekera i smeđi šećer pomešajte sa rastopljenim margarinom dok ne dobijete homogenu smesu. Razvucite je po plehu i pecite u zagrejanoj rerni na 175 stepeni, oko 8 minuta, dok ne dobijete zlatno smeđu boju. Krem sir mutite mikserom sa postepenim dodavanje šećera. Dok mutite dodajte jedno po jedno žumance, koricu od limuna, sok od limuna, kiselu pavlaku i ekstrakt vanile. Posebno umutite belanjak i šećer, pa kada se napravi homogena smesa dodajte je umućenom siru. Tako dobijenu smesu izlijte na već ispečeni biskvit pa pecite još 55 minuta. Nakon tog vremena, isključite i otvorite rernu na 2 cm, da izađe vreo vazduh a kolač ostavite unutra još sat vremena. 1 šoljicu borovnica i šećera kuvajte na srednjoj toploti od 6 do 8 minuta, pa dok je vruća smesa procedite borovnice ostavljajući samo sok. Preostale borovnice pomešajte sa limunovim sokom, dodajte ih u dobijeni sok od borovnice neposredno pred posluženje prelijte kolač i iznesite pred goste.
-
Pročitajte i...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: